REKLAMI GEÇ

COACH YAVUZ’UN 2 SALİSE POLEMİĞİ

COACH YAVUZ’UN 2 SALİSE POLEMİĞİ

Sezonun ilk maçında Coach Yavuz’un maçın son bölümünde aldığı mola salondaki atmosferi bir anda gerdi. Yeşil lacivertli takım ile Afyon Belediye benchi arasında kısa süreli polemik yaşandı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 11 Ekim 2015 Pazar, 13:37

Sinpaş Denizli Basket sezonun ilk maçında Afyon Belediye’yi 75-72 yenerek sezona iyi başlangıç yaptı. Maçın öyküsü içinde en dikkat çekici bölüm ise son saniyelerde yaşanan ve her iki takımın benchinin de karıştığı polemik oldu.

Sinpaş Denizli Basket’in 75-72 önde olduğu ve maçın bitimine 2 salise kaldığı anda Coach Hakan Yavuz mola istedi. Topun ev sahibi takımda olduğu sırada bitime 2 salise kala istenen mola Afyon Belediye benchini ayağa kaldırdı.

Kendileri ile dalga geçildiğini düşünen konuk ekibin temsilcileri hem Sinpaş Denizli Basket coachu Hakan Yavuz hem de masa hakemlerine itiraz etti.

Fakat gerçek çok kısa sonra ortaya çıktı. Coach Yavuz zamanı yanlış gördüğünü 2 saniye olarak okuduğunu söyleyerek konuk ekibi yatıştırmaya çalıştı.

Konu maç sonundaki basın toplantısı sırasında da coach Yavuz’un gündemindeydi. Sinpaş Denizli Basket’in çalıştırıcısı Ankara’da yaşanan terör saldırısına ilişkin endişelerini paylaşarak başladığı basın toplantısında, “Maça gelmeden önce çok kötü görüntülere şahit olduk. Bu ortamı kim yaratıyorsa, bunu kim yapıyorsa Allah belasını versin. Böyle zor bir günde işimizi yapmaya çalışıyoruz. İşimi yaparken de maalesef hiç istemediğim bir olay yaşadım. Maçın sonunda fark 3 sayı iken kalan süreyi 2 saniye olarak gördüm ve topu ön sahaya taşımak için mola aldım, oysa kalan süre 2 saliseymiş.

Bugüne kadar kardeş diye bildiğimiz insanlar, rakip takımdan bahsediyorum, karşı takımın coachu, kenarda tanımadığım bir yönetici, daha önceden tanıdığım, yıllarca rakibim veya öğrencim olan oyuncuların bazıları sanki onlarla gırgır geçiyormuş gibi mola aldığımı zannedip tepki gösteriyorlar. Benden böyle bir şeyi nasıl beklerler! Onlara teessüf ediyorum. Böyle bir günde bırakın gırgır geçmeyi suratımda gülücük ifadesi bile olamaz. Kaldı ki benim rakiple dalga geçmek için mola aldığımı hatırlayan Allah’ın bir kulu var mı? ” diye konuştu.

Maçta 6 dakika süre alan ve takıma önemli katkı koyan Sercan Ergin de “Galibiyetle sezona başlamak bizim açımızdan güzel, sonuçta daha net kazanabileceğimiz maçı sonda yaptığımız hatalarla kafa kafaya getirdik. Tabii kendi açımızdan ders alacağımız çok fazla şey var. Rakip takımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Ne olursa olsun lige galibiyetle başlamak önemliydi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..