REKLAMI GEÇ

KOLEJ HAVASINI BULDU

KOLEJ HAVASINI BULDU

Denizli’nin basketboldaki tek temsilcisi Yüksekçıta Koleji yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Lacivert beyazlılar kamp dönemini Denizli’de geçirecek ve hazırlık maçları ile gücünü test edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 24 Ağustos 2017 Perşembe, 11:17

Denizli’yi bu sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) temsil edecek olan Yüksekçıta Koleji yeni sezon hazırlıklarına başladı. Yaklaşık bir haftadır kendi tesislerinde çalışan Kolejliler, yeni transferlerin takıma katılması ile tam kadroya ulaştı.

Coach Abbas Bakırcı öğrencilerinin fizik güç seviyelerini dengelemek için atletik çalışmalara öncelik verdi. Takımın genel seviyesinden memnun olan Bakırcı bu haftadan itibaren kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarına başladı. Ağır bir çalışma temposu içine girecek olan lacivert beyazlılar dün akşam kendi tesislerinde sürdürdüğü çalışmada  kuvvet antrenmanı yaptı.

Coach Bakırcı’nın gözetimindeki Kolejliler 14 Ekim’de Bilecik Belediyespor ile başlayacakları ligde mücadeleci bir takım olarak öne çıkmayı planlıyor. Sahanın her yerinde, her top için savaşacak bir takım oluşturan yeşil lacivertliler, TB2L’deki ilk sezonlarında play-off’ta yer almaya çalışacak.

24082017-çıta-ic2

TAKIM YENİDEN OLUŞTURULDU
Geçen sezonu Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL)’de geçiren lacivert beyazlılar yeni sezonda kadrosunda aynı zamanda takım kaptanlığını da yürüten uzun forvet Serdar Ünsür, kısa forvet Emircan Özmen, şutör gard Mustafa Tuğrul ve oyun kurucu Kerem Balım’ı bulunduruyordu. Transfer çalışmalarını kısa sürede tamamlayan Yüksekçıta Koleji Spor Kulübü yönetimi aralarında üst ligden gelen oyuncuların da yer aldığı takviyelerle ligde mücadele edecek kadroyu oluşturdu.

KİMLER GELDİ?
Yüksekçıta Koleji, yeni sezonda hedeflerine ulaşmasını sağlayacak elit bir oyuncu grubu kurarken oyun kurucu Fırat Yavuz, Edirne Belediyespor’dan transfer edildi. Şutör gard Adem Yılmaz Gazinatep’ten alındı ve takıma monte edildi. Kısa forvetlerden Selahattin Karış TED Kolej’den, Gökay Engin Çankırı Demirspor’dan ve Oğuzhan Derici de Denizli Yıldızları’ndan transfer edildi. Uzun forvetler Engin Sefa Pamukçu Muğla Orman’dan Mehmet Demir de Aydın Büyükşehir Belediyespor’dan transfer edilerek kadroya dahil edildi. Son olarak pivot eksiği Akhisar Belediyespor’dan Hasan Yigit Seçkin, Lüleburgaz Akademi’den Furkan Gültekin ve Denizli Yıldızları’ndan da Samet Tezel transfer edilerek tamamlandı.

24082017-çıta-ic1

COACH HAZIRLIK MAÇLARI İLE TAKIMI GÖRECEK
Önlerinde hazırlık dönemi için kısıtlı zamanları olduğunu söyleyen Coach Abbas Bakırcı çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti. Yeni sezonda üst lig hedeflerinin bulunmadığını fakat camia olarak play-off deneyimi yaşamak istediklerini kaydeden Coach Bakırcı; “Çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki süreçte kuvvet ve dayanıklılık antrenmanlarına ağırlık vermeyi planlıyoruz. Lig öncesi hazırlık maçları ile takımın durumunu görmek istiyorum. Bunun için bir organizasyon düşünüyoruz” diye konuştu.

Diğer yandan lacivert beyazlılar basketbol severler için maçları ücretsiz yapmayı planlıyor. Kulüp Başkanı Arda Onur Koçak, Denizli’deki maçların Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu’nda oynanacağını belirtirken “Tribünlerden gelir elde etme gibi bir düşüncemiz yok. Tek isteğimiz basketbol severlerin kendi şehirlerinin takımına sahip çıkmaları ve onlara kaliteli bir oyun izletebilmek. Tüm Denizlilileri davet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..