REKLAMI GEÇ

KOLEJDE ALTYAPI HAMLESİ

KOLEJDE ALTYAPI HAMLESİ

Geçen sezon EBBL’de ciddi başarıların altına imza atan Yüksekçıta Okulları, Denizli’de basketbolun altyapını oluşturma yolunda.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 7 Temmuz 2017 Cuma, 08:10

Denizli’nin basketboldaki temsilcisi Yüksekçıta Okulları Spor Kulübü, kentte basketbolun altyapısını oluşturuyor. Geçen sezon EBBL’de önemli işler yapan lacivert beyazlılar, bünyesinde barındırdığı akademi takımları ile Denizli’de ilk kez basketbol altyapısı oluşturma cesaretini gösterdi.

Yükseçıta Okulları’nın kurucuları Arda Onur Koçak, İnci Emek ve İlker Emek’in tam destek verdiği kolej takımı dışarıdan destek almadan ayakta durmayı başarırken, mütevazi bütçesi ile önemli rakipleri geride bırakmayı başardı.

HER YAŞ GRUBUNDA VARLAR
Coach Abbas Bakırcı ve teknik ekibinin gözetimindeki profesyonel takımın yanı sıra akademi liglerinde 6 takımla mücadele eden Yüksekçıta Okulları, liselerde iki orta ve ilköğretimde de birer takıma sahip. 150’ye yakın lisanslı sporcusu bulunan kulübün yeni kurulan Yüksekçıta Basketbol Akademi bünyesinde de 100’ün üzerinde yeteneği var. Geçen sezon akademi liglerinde iki şampiyonluk elde eden Yüksekçıta, diğer takımları ile de başarılı bir sezon geçirirken okul takımlarında da önderliği kimseyi bırakmadı.

ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORLAR
Ciddi bir projenin altına imza atan Yüksekçıta’da tüm takımlardan sorumlu olan Coach Abbas Bakırcı altyapıya büyük önem verdiklerini belirtirken, “Öncelikli hedefimiz sportif başarıdan çok Türk basketboluna Denizli’den başarılı sporcular kazandırmak. Altyapıyı bir oyuncu fabrikası haline dönüştürmek istiyoruz. Henüz yolun başında olsak da şimdiden önemli sonuçlar elde ettik. Altyapıda U18, U16, U14, U13, U12 ve U11  takımlarımız Denizli’de mücadele ediyor. Bu takımlarda Denizli ve bölge maçlarında dereceler elde ettik. Daha sağlıklı bir altyapı oluşturabilmek için Yüksekçıta Basketbol Akademi’yi kurduk. Akademi, haziran ayı başlarında faaliyete geçti ve çalışmalarımız kış aylarında da devam edecek” dedi.

07072017-cita-ic1

DENİZLİ’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYİ HEDEFLİYORUZ
Coach Abbas Bakırcı sözlerini şöyle sürdürdü; “Akademi çalışmalarımızda sporcularımıza yeni, çağa uygun öğretim yöntemleri ve materyalleri uyguluyoruz. Bu çalışmalar sonucunda A Takım düzeyinde sporcular yetiştirerek Yüksekçıta Okulları Spor Kulübü olarak Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz”

KOÇAK: DENİZLİ BASKETBOLA ÇOK İLGİLİ
Yüksekçıta Okulları Spor Kulübü kurucularından Arda Onur Koçak, Denizli’de basketbol sporuna karşı ilginin oldukça memnun edici olduğunu belirtirken, “Burada ciddi fedakarlıklar yaparak altyapı oluşturuyoruz. Altyapıya önemli yatırımlar yaptık. Kendi spor salonuna sahip az sayıda kulüpten biriyiz. Mücadele ettiğimiz liglerde dereceler elde ediyoruz. EBBL’de iyi bir sezon geçirdik. Tüm bunları kendi olanaklarımızla yapmaya çalıştık. Denizli’de bu alanda bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Türk basketbolunda ülkenin dört bir yanından yetişmiş başarılı sporcular bulunuyor ama Denizlimizden yetişen kimse yok. İnanıyorum ki; çalışmalarımız karşılık bulacak Denizlimizden de Türk Basketbolu’na yıldızlar yetişecektir” diye konuştu.

YÜKSEKÇITA YETENEKLER ARIYOR
Diğer yandan Yüksekçıta Okulları, kentteki yeni yetenekleri keşfe çıktı. Denizli’deki okullarda 10 bin broşür dağıtan lacivert beyazlı yönetim 8 Temmuz’da basketbolda gelecek vaat eden öğrencileri seçmelere davet etti. Seçmelerde Coach Abbas Bakırcı’ya altyapı antrenörleri Yiğit Soydaş ve  Bulut Özergin’in yanı sıra istatistikçi Fikret İnanç eşlik edecek. Sadece Denizli’den değil Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli sporcuların değerlendirileceği seçmelerde A Takım’da oynayabilecek basketbolcuların keşfi amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..