REKLAMI GEÇ

Potada liderlik savaşı, Sinpaş Büyükçekmece’nin konuğu

Potada liderlik savaşı, Sinpaş Büyükçekmece’nin konuğu

TB2L’de 15. haftada devirdiği Büyükçekmece’den liderliği alan Sinpaş Denizli Basket bu kez deplasmanda yerini korumak istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 23 Nisan 2015 Perşembe, 10:17

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde 24 galibiyet ile liderlik koltuğunda oturan Sinpaş Denizli Basket, Cumartesi günü 23 galibiyeti bulunan Tüyap Büyükçekmece karşısında liderliği korumak istiyor. Yeşil lacivertliler ilk yarıda 15. haftada rakibini yenerek liderlik kürsüsüne oturmuş ve o maçtan sonra bir daha yerini kaybetmemişti.

Cumartesi günü Mimar Sinan Koleji Spor Salonu’nda karşılaşacak iki takımın mücadelesinde Teknik Gözlemci Savaş Ertürk, başhakem Serdar Ünal, yardımcıları Aydın Karaçam ve Onur Sönmez görev alacak.

Zirvedeki iki takımın karşılaşacağı maçta ev sahibi ekibin içeride 15 maçta 11 galibiyeti bulunuyor. Baş antrenörlüğünü Özhan Çıvgın’ın yaptığı İstanbul temsilcisi evinde oynadığı son 4 karşılaşma da 2 galibiyet, 2 yenilgi çıkardı. Tüyap Büyükçekmece ligde oynadığı 31 maçta ortalama 79.7 sayı atarken potasında 73.6 sayı gördü. Darry Thompson maç başına attığı 16.8 sayı ile takımın en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Sinpaş Denizli Basket deplasmanda oynadığı 15 maçta 11 karşılaşmayı kazanırken son oynadığı İstanbul DSİ deplasmanında kazandığı maçla birlikte üst üste 4. deplasman maçını da kazanmayı başardı. Potanın Horozları oynadığı 31 karşılaşmada maç başına 78.7 sayı atarken 69 sayı yedi. Denizli ekibi ligin en az sayı yiyen takımı konumunda bulunurken en skorer oyuncuları 16.2 sayı 6 ribaundla Osiris Eldridge ile 14.3 sayı 7.6 ribaundla oynayan Tyler Stone. Konuk ekipte bu önemli maç öncesi sakat oyuncu bulunmuyor.

İki takım bu sezon ligin 15. haftasında Denizli’de karşılaşırken maçı Sinpaş Denizli Basket 64 – 63 kazanarak lig liderliğine yükselmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..