REKLAMI GEÇ

Yüksekçıta Koleji Denizli şampiyonu

Yüksekçıta Koleji Denizli şampiyonu

Okul Sporları liselerarası basketbol müsabakalarında dereceye giren takımlar bugünkü final maçlarında karşılaştı. Yüksekçıta Koleji finalde PEV Okulları’nı yenerek il şampiyonu oldu.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 12 Aralık 2018 Çarşamba, 19:07

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak orgnizasyonu olan okul sporları liseler arası basketbol turnuvasında dereceye giren takımlar belli oldu. Denizli’de 4 grupta mücadele eden erkek basketbol takımları final maçlarında şampiyonluk ve sıralama için ter döktü.

Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda oynanan final maçında Yüksekçıta Okulları ve Özel PEV Okulları karşı karşıya geldi.

Nefes kesen maçta Yüksekçıta Koleji Ulaş, Hasan, Alper, Ali Baran ve Burak ilk beşi ile sahne aldı. PEV Okulları ise Mehmet, Ata, Orçun, Cahit ve Berke ilk beşiyle parkeye çıktı. Maçın ilk bölümünde oyuna ısınmakta zorluk çeken PEV Okulları rakibine kolay sayılar verdi. İlk 2,5 dakika içinde 6-0’lık bir seri yakalayan Yüksekçıta Koleji PEV staffına ilk molasını aldırdı. İlk çeyrekte çok fazla top kaybı yapan PEV Okulları, Yüksekçıta’nın pota altındaki etkili savunmasını da geçmekte zorlandı. Buna karşın boyalı alanda uzunları ile etkili olan Yüksekçıta, dış şutlarda da isabet bulunca ilk çeyrek sonunda farkı açtı 30-9

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde daha sert bir oyun ortaya koyan PEV Okulları hem savunma hem de hücumda agresif bir oyunu seçicince bu periyoda ortak olmayı başardı. Buna karşın Yüksekçıta boyalı alanda etkili olmayı sürdürdü. Lacivert beyazlıların dış şutlarla desteklediği bu çeyrek 53-30’luk skorla geçildi.

Üçüncü çeyreğin başında gelen kolay sayılar PEV Okulları’nın oyun planını bozdu. Yüksekçıtalı önemli oyuncuların faul problemine karşın istekli bir oyun ortaya koyuşu, PEV takımının bu oyuna ilk bölümde karşılık veremeyişi ikinci yarının dördüncü dakikasına girilirken bir kez daha molayı getirdi. Moladan sonra her iki takımın karşılıklı sayıları ile son iki dakikaya girildi. Bu bölümde çıkarken sık sık top kaybı yapan PEV Okulları farkın açılmasına engel olamadı. Yüksekçıta çeyrek sonunda 76-46’lık skoru elde ederken arayı da açmış oldu.

Oyunun son bölümünde her iki takımın coachu da becnhte daha az süre alan oyuncularına yöneldi. Maçı başından beri geride götürmesine karşın müthiş bir mücadele ortaya koyan PEV Okulları bireysel becerilerle sayı üretmeyi seçti. Daha organize bir görüntü veren Yüksekçıta Koleji ise kolay sayılar bulmaya devam etti. Karşılaşma boyunca taraftarının da desteğini arkasına olan Yüksekçıta Koleji maçı 100-46 galip tamamlayarak Denizli şampiyonu oldu.

Maça Yüksekçıta Okulları öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Servislerle salona gelen öğrenciler karşılaşma boyunca etkili tezahüratları ile takımlarına destek olurken, rakip takım oyuncularını şaşırtmayı başardı. PEV Okulları takımını da az sayıda taraftar destekledi. Karşılaşmaya öğrenci velileri de büyük ölçüde ilgi gösterdi.

Maçın bitmesinden sonra Denizli şampiyonu Yüksekçıta Okulları takımı  tribünlerdeki taraftarlarına giderek şampiyonluk coşkusunu birlikte yaşadı.

Maç sonunda şampiyonlar baş antrenör Abbas Bakırcı’nın yardımcısı coach Yiğit Soydaş’ı omuzlarına alarak kutlamalarını sürdürdü.

Daha sonra kupa ve madalya törenine geçildi. Turnuvanın üçüncülük maçında Erbakır Fen Lisesi’ne kaybederek il dördüncüsü olan Bahçeşehir Koleji takımına kupa ve madalyalarını Yüksekçıta Koleji kurucularından Arda Onur Koçak verdi. Önemli bir başarı elde eden Bançeşehir Koleji öğrencileri kupaları ile birlikte objektiflere poz verdi.

Günün ikinci kazanan takımı olan Erbakır Fen Lisesi de kupa ve madalyasını aynı törende aldı. Bahçeşehir Koleji Müdürü Atalay Roda üçüncülük başarısı gösteren takıma kupasını verdi.

Finalde kaybeden buna karşın gösterdiği mücadele ile takdir toplayan PEV Okulları kupa ve madalyasını Gençlik Hizmetleri Okul Sporları Şube Müdürü Zafer Akçay’ın elinden aldı.

Şampiyon Yüksekçıta Koleji’ne kupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu verdi. İbanoğlu, finallere çıkma başarısı gösteren dört takımın sporcularını da tebrik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..