REKLAMI GEÇ

ROTA KOLEJİ 66 YÜKSEKÇITA 72

ROTA KOLEJİ 66 YÜKSEKÇITA 72

EBBL’deki Denizli temsilcisi eleme grubunda ikinci galibiyetini aldı, gruptan çıkmak için önemli bir adım attı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 6 Mart 2017 Pazartesi, 09:58

Bölgesel Basketbol Ligi eleme grubunda mücadele eden Yüksekçıta Okulları, dördüncü maçında Rota Koleji’nin konuğu oldu.

Coach Abbas Bakırcı’nın öğrencileri ilk çeyrekte rakip potayı ablukaya aldı, Rota’ya göz açtırmadı. 18 sayı üreten lacivert beyazlılar rakibini de 12 sayıda tutarak oyun üstünlüğünü birinci periyotta kabul ettirdi.

İkinci çeyrekte iyi oyununu sürdüren Denizli temsilcisi devreyi 32-26 önde kapattı.

Ev sahibi üçüncü çeyrekte farkı kapatmak için tempoyu artırırken, Yüksekçıta taraftar desteğini de arkasına alan rakibine göz açtırmadı ve çeyreği 17-16 önde kapattı 49-42.

Son çeyrekte savunmasını daha da sertleştiren Rota Koleji istediği sayıları bulduysa da Çıta hücumda rakibin savunma direncini de zaman zaman kırmayı başardı. Çeyrek sonunda ev sahibi 24-23 skor üretmeyi başarsa da maçı çevirmeye yetmedi 66-72.

Maç içinde bir ara 20 sayı farka ulaşan lacivert beyazlılar bu galibiyet ile gruptan çıkma yolunda çok önemli bir adım atmış oldu.

Coach Abbas Bakırcı, denizlisporhaber.com’a yaptığı değerlendirmede “Oyundan ve skordan memnunum. Bir ara fark 20 sayının üzerine çıktı ama bu avantajı koruyamadık. Rakibin sert savunmasına karşın zaman zaman gerileme yaşadık. Takım halinde iyi mücadele ettik. Becnhi ile taraftarı ile bir bütün olduk, maçı bırakmadık ve kazanmayı bildik. Deplasmanda alınan bu galibiyet bizim için çok çok önemli” dedi.

DÖRDÜNCÜ MAÇTA İKİNCİ GALİBİYET
İlk kez bu seviyede mücadele eden Yüksekçıta Koleji zorlu rakiplerin yer aldığı grupta ağırlığını koymaya başladı. Ligde daha önce Edirne Belediyesi’ne 56-39 ve İTÜ’ye 74-97 kaybeden lacivert beyazlılar Ankara DSİ’yi ise 69-65’lik skorla devirmişti. Alınan ikinci galibiyet Çıta’nın sıralamada üçüncülük koltuğundaki yerini sağlamlaştırmasına neden oldu. A Grubu’nda yer alan lacivert beyazlılar ilk yarının son maçında Haliliye Belediyespor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.

KOLAY RAKİP YOK
Grubun durumunu değerlendiren Coach Abbas Bakırcı, “Rota maçı bizim için çok önemliydi. Bu maçı alan üçüncülüğü perçinliyordu. Bundan sonra kolay rakip yok. İkinci devrede kendi sahamızda oynayacağımız avantajlı maçlarımız var. Rakiplerimizle iç sahada oynayacağız. Bunu kullanmak istiyoruz” dedi.

Haliliye Belediyesi maçını da kazanmak istediklerini söyleyen Coach Bakırcı; “Bu maçı da kazanarak 5’te üç yapmak istiyoruz. İlk kez bu seviyede mücadele eden bir kulüp için çok iyi bir avantaj olacak. üçüncülük koltuğuna oturmuş olacağız.  Eleme grubunda dört takım gruptan çıkıyor. Gruptan avantajlı çıkarak iyi bir eşleşme yapmak istiyoruz.  Bu kulübümüz için de çok ciddi bir sınav. Bu seviyede bunları yapabilmek bile önemli bir başarı ama biz daha fazlasını istiyoruz. Gelecek yıl daha fazlasını yapabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..