REKLAMI GEÇ

Sinpaş havaya girdi

Sinpaş havaya girdi

Uyum sürecinde üç maçı art arda kaybeden yeşil lacivertliler, yeni Amerikalının da takıma alışması ile ligde farkını ortaya koymaya başladı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 25 Kasım 2015 Çarşamba, 12:04

TBL’deki Denizli temsilcisi Sinpaş Denizli Basket, zorlu Adanaspor maçı öncesi evinde Final Spor’u rahat geçti, üst üste beşinci galibiyetini aldı.

Coach Hakan Yavuz’un öğrencileri sezona Afyon Belediyespor galibiyeti ile başlamış ardından sıkıntılı bir sürece girmişti.

Beklenmedik Socar Spor yenilgisinin ardından içerde Acıbadem maçını da kaybeden yeşil lacivertliler Eskişehir deplasmanında da kaybedince soru işaretleri artmıştı.

Deneyimli çalıştırıcı Yavuz’un öğrencileri uzunlarından yeterince faydalanamadığı Mamak Belediye ve Gediz üniversitesi maçlarında farkı savaşçı kimliği ile yaratarak kazanmasını bildi. Sakarya Büyükşehir Belediye maçı ile birlikte keyif veren oyununu maçın tamamına yaymayı başaran yeşil lacivertlilerde Hilton Armstrog’un da takıma katılışı ile havasını buldu.

Deplasmanda Best Balıkesir’i deviren Sinpaş Denizli Basket son olarak evindeki Final Spor maçını 91-77 kazanarak bu galibiyeti daha da anlamlandırdı.

TAKIMIN SAVAŞÇILARI BÜYÜK KATKI KOYDU
Zorlu süreçti, yeşil lacivertlilerin Amerikalı guardı Keny ve uzunu Hilton Armstrong’un skoru sürüklemesi öne çıkmalarına neden olsa da ‘savaşçı’lar da galibiyetlerde önemli pay sahibi isimler oldu.

Sercan Ergin, Burak Erol ve Mustafa Baki Görür skor olarak öne çıkmasa da coach Yavuz’un oyununa en önemli katkıyı koyan isimlerden oldu. Takımın mücadele gücünü artıran üç savaşçı 5 maçlık periyotta uzun süreler almayı başardı.

İLK 5’TE DEĞİŞİKLİK YOK
Sakatlıklar nedeniyle arayışlara mahkum olan, bazı maçları 8 oyuncu ile tamamlayan ve benchteki yeteneklerinden zaman zaman faydalanamayan coach Hakan Yavuz son maçlarda ilk beşini değiştirmedi. İç saha maçlarında daha ilk çeyrekten itibaren rakibini baskı altında tutmak, dışarıda ise maça skor olarak da tutunmak becerilerini gösteren Yavuz’un ilk beşinde Keny, Hilton, Mehmet, Sercan ve Doğan Deniz yer aldı. Sakarya maçında Sercan’ın yerine Mustafa ile oyuna başlasa da son iki maçında ilk beşini bozmayan coach Hakan yavuz bu maçların tümünde istediğini aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..