REKLAMI GEÇ

YAŞATÜRK’ÜN KIZLARI BÖLGE ŞAMPİYONU

YAŞATÜRK’ÜN KIZLARI BÖLGE ŞAMPİYONU

Denizli şampiyonluğunun ardından bölge müsabakalarında da fırtına gibi esen Esentepe Ortaokulu Kız Basketbol Takımı, tüm rakiplerini geçerek kupa kaldırdı. Ali Yaşatürk’ün çalıştırdığı kızlar şimdi yarı final için hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 22 Mart 2018 Perşembe, 14:22

Denizli’de okul sporları kapsamında düzenlenen Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliğinde namağlup olan Esentepe Ortaokulu, Uşak’taki Bölge Şampiyonasında da aynı başarıyı göstermesini bildi. Denizli’deki turnuvaya Mehmetçik Ortaokulu karşısında aldığı 56-19’luk galibiyetle başlayan Esentepe’nin Perileri, daha sonra sırasıyla Abalıoğlu Yem Ortaokulu’nu 49-16 ve Dr. Necdet Durmuş Ortaokulunu 63-4 mağlup ederek final gurubuna çıktı.

GRUPTA TÜM RAKİPLERİNİ GEÇTİLER
Final grubunun ilk maçında Atatürk Ortaokulunu 57-17 ile geçen Esentepe, Abalıoğlu Yem Ortaokulu 53-31 ile geçerek şampiyon oldu. Denizli’de şampiyon olan küçük kızların, Türkiye finalleri öncesi ilk durağı Uşak’ta yapılan Bölge Elemeleri oldu. 15-18 Mart arasında Uşak Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen elemelerin ilk maçında Eskişehir Bahçeşehir Koleji ile karşılaşan Esentepe, muhteşem bir savunma yaptığı maçı 39-13 kazanmasını bildi. İkinci maçında Aydın Yozgatlı Ortaokulunu 43-36 ile kazanan şampiyon son maçında ise Marmaris İçmeler Ortaokulunu 54-24 mağlup ederek adını Türkiye yarı finallerine yazdırdı.

AYVALIK’TA YARI FİNALE ÇIKACAKLAR
Denizli ve Uşak’taki maçlarını namağlup kazanan Esentepe Ortaokulu, Türkiye finalleri öncesi son engel olan yarı final maçları için 13-16 Nisan’da Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılacak olan şampiyonaya katılacak. Küçük kızların yakaladığı başarıyı değerlendiren Okul Müdürü Yakup Aksoy, “Bizim için gurur verici bir durum. Hocamız Ali Yaşatürk’ün önderliğinde güzel iki turnuva geçirdik. İkisini de nağmalup geçtik. Kızlarımızın spora daha çok katılması için yapılan girişimlere her zaman destek oluyoruz. Bu da onlardan sadece birisi. Hedefimiz aynı başarıyı yarı finalde de tekrarlamak. Sporcu kızlarıma ve teknik ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..