REKLAMI GEÇ

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 63 BORNOVA BELEDİYE 89

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 63 BORNOVA BELEDİYE 89

Yüksekçıta Koleji kendi evinde üst üste üçünçü kez kaybetti, taraftarını kahretti. Konuk Bornova Belediye rahat bir oyun çıkardı, maç boyunca üstünlüğü bırakmadı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 16 Aralık 2017 Cumartesi, 20:26

TB2L’deki Denizli temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji evinde farklı kaybetti 63-89. Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda Bornova Belediye’yi konuk eden Kolejliler maç boyunca potasında kolay sayılar görürken özellikle ilk iki çeyrek skor üretmekte zorlanınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Boyalı alanda sürekli top kaybı yapan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji, kaptırdığı topları hızlı hücumla kullanan konuk ekibin üst üste sayılarına engel olamadı.

Yüksek isabet yüzdesiyle oynayan konuk ekip savunmada rebaund vermezken, Denizli’nin skorerlerini durdurmasını bildi.

Maç içinde yüksek sertlikte mücadele eden Bornova Beledilyespor’u karşılaşmanın hakemleri de töleranslı davranınca Yüksekçıta Koleji oyuncuları adeta dayak yedi. Sertliğe yanıt veremeyen ev sahibinin pota altına her sokulduğunda başı derde girdi. Özellikle Engin Sefa ile çok kaybı yapan Kolejliler, Serdar’ın etkisiz oyunu, Fırat’ın zayıf hücum organizasyonu ile birleşince ciddi sıkıntılar yaşadı. Yeni transfer İbrahim’in maç içindeki anlık patalamaları sürekliliğe dönüşemese de genç oyuncu skor üretmesini bildi.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 63 – BORNOVA BELEDİYE 89
1P:  13-14 2.P: 32-44 (19-30) 3.P: 44-67 (12-23) 4.P: 63-89 (19 – 22)

PERİYOT 1: Coach Abbas Bakırcı maça Serdar, Selahattin, Fırat, Mehmet ve Adem beşiyle başlarken Bornova Belediyespor sahaya Yusuf, Güray, Okan, Onur ve Mert beşiyle çıktı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde her iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Özellikle ilk 4 dakikalık bölümde maçın her iki tarafı boş hücumlarla geri döndü. Konuk ekip bu bölümde boyalı alanda sayı ararken Kolejliler ilk sayılarını faul çizgisinden buldu. Tutuk geçen ilk 8 dakikadan sonra Okan’ın Serdar’a kasti faulü sonrası Denizli temsilcisi biraz daha kendine geldi. İki atışın yanı sıra oyuna kenardan başlayan Kolejliler, çeyreğin bitimine 25 saniye kala 13-12 öne geçse de konuk ekip son toptan sayı çıkarmayı başardı 13-14.

PERİYOT 2 : Denizli temsilcisi ikinci çeyreğe İbrahim’in üç sayılık atışı ile hızlı başladıysa da bu durumu sürdüremedi. Oyuna ağırlığını koyan Bornova Belediye sert savunmasıyla pota altında Kolejlilere fırsat tanımazken hemen her hücumdan sayı çıkarmasını da bildi. Özellikle Yüksekçıta Koleji pota altında etkili sayılar çıkaran konuk ekip dönen toplarda da rebaundlara ortak oldu. İkinci çeyrekte 6 dakika geride kalırken farkı 8 sayıya çıkaran konuk ekip Kolejin faul probleminden de faydalanmasını bildi. Engin Sefa ve Mehmet’in erken faul problemleri ev sahibinin temposunu düşürdü. Çeyreğin son 2,5 dakikasında üçlüklerle farkı artıran konuk ekip dış şutların yanı sıra pota altında da etkili oldu. Buna karşın Denizli temsilcisi sayı üretmekte zorlandı, pek çok hücumdan boş döndü 32-44.

PERİYOT 3 : İkinci yarıya sahanın her yerinde baskı ile başlayan Yüksekçıta Koleji oyununu da sertleştirdi. Çeyreğin ilk bölümündeki baskı sonuç verse de oyunun ilerleyen dakikalarında konuk ekip yeniden kontrolü ele aldı. Pota altında kolay sayılar üretmeyi sürdüren Bornova Belediye çeyreğin bitimine 2,5 dakika kala farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Bu sırada hızlı hücumda İbrahim’in smacı tribünleri coştursa da Yüksekçıta Koleji’ni geri döndürmeye yetmedi. Mehmet’in çeyrek sonunda faulünü dörtlemesi de ev sahibi adına sıkıntı yarattı. Özellikle bu çeyrekte rakip pota altında kaybedilen her top hızlı hücumlarla Bornova Belediye adına sayı oldu. Çeyreğin bitimine 10 saniye kala fark 22 sayıya kadar çıktı. Mola alan Coach Abbas Bakırcı son topu savunmaları için takımına taktik verse de Bornova Belediye 10 saniye içine bir üçlük sığdırmayı başardı 44-67.

PERİYOT 4 : Bu çeyreğin ilk bölümünde Yüksekçıta Koleji’nin yakın mesafe atışlarındaki isabetsizliği ve rebaundları konuk ekibin toplaması maçın kalan bölümü için seyrini belirledi. Pota altında adam paylaşımını kötü uygulayan ev sahibi potasında kolay sayılar görmeyi sürdürdü. Maçın bitimine 2 dakika kala konuk ekip daha bir takım faülü yapmışken Yüksekçıta Koleji her faulünde rakibini çizgiye davet etti. Bornova Belediye üst üste hücumlarını değerlendirirken Yüksekçıta üst üste boş döndü. Çeyreğin son bölümünde ise iki takım da savunmada açıklar verdi. Karşılıklı sayılarla geçilen bu bölümle maç 63-89 tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..