REKLAMI GEÇ

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 65 ROTA KOLEJİ 67

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 65 ROTA KOLEJİ 67

Yüksekçıta Koleji ligdeki üçüncü maçında Rota Koleji’ni ağırladı. İlk yarıda kötü bir oyunla 29 sayı geriye düşen Denizli temsilcisi ikinci bölümde toparlansa da maçı çevirmeyi başaramadı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 29 Ekim 2017 Pazar, 11:11

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yüksekçıta Koleji sahasında İzmir temsilcisi Rota Koleji’ni ağırladı. Ligdeki üçüncü maçına galibiyet parolası ile çıkan Denizli temsilcisi ilk iki çeyrekte sergilediği kötü oyunla farkın açılmasına engel olamadı. Konuk ekip boyalı alandan kolay sayılar üretirken ilk bölümdeki yakın savunmasının meyvelerini topladı, Yüksekçıta Koleji’nin hücumlardan boş dönmesini sağladı. İlk iki maçında 80’er sayı üreten Denizli temsilcisi bu maçın ilk yarısında kendisine yakışmayacak istatistiklerle oynadı.

Rakibine verdiği kolay pozisyonlar ve erken faul problemleri farkın açılmasında etkili oldu. Dış şutlarda yaşadıkları isabetsizlik Denizli temsilcisinin kaderini ilk yarıda çizse de ikinci yarıda taraftar desteği ile yapılan geri dönüş son bölümdeki top kayıpları ile getiri sağlamadı.

  1. PERİYOT
    Coach Abbas Bakırcı maça Mustafa, Engin Sefa, Fırat, Selahattin ve Serdar ilk beşi ile başladı. Rota koleji ise Tolga, Özkan, Arda, Aykut ve Berk ilk beşi ile sahadaki yerini aldı. Boyalı alandan kolay sayılar üreten Rota Koleji savunmada yakın oyunu tercih ederken Denizli temsilcisini durdurmayı başardı. Hücumda etkisiz olan Yüksekçıta, boş sayıların ardından dönüşlerde yerleşim problemi yaşadı rakibine kolay sayıları ikram etti. Uzunlarını boyalı alanda topla buluşturmakta zorlanan Denizli temsilcisinde Coach Abbas bakırcı 6’ncı dakikada ilk molasını almak zorunda kaldı. Konuk ekipte Aykut’un etkili oyunu durdurulamazken bu bölümde potaya 8 sayı bırakmasını bildi. 4 top kaybı ile oynayan Yüksekçıta Koleji kullandığı son topta Gökay’ın elinden sayı üretemedi ve ilk çeyrek 12-23 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi.
  1. PERİYOT:
    İkinci çeyrekte de toparlanma belirtisi göstermeyen Kolejlilerde faul problemleri de baş göstermeye başladı. Anıl ve Serdar ikişer faul yaptı planlar bozuldu. Bu çeyreğin ilk yarısında 5 top kaybı yapan Yüksekçıta, hücumlardan boş dönerken hücum rebaundlarında da etkisiz kalınca farkın açılması kaçınılmaz oldu. Rota Koleji hızlı hücumlarla etkili olmayı başarırken fark giderek açıldı. Maçın son bölümünde iki kritik top kaybı daha yapan Denizli temsilcisi rakibine kolay sayıları ikram etti farkın açılmasına engel olamadı. Devreye girerken fark 29 sayıya çıktı, Yüksekçıta bu bölümde sadece 6 sayı üretebildi 35-47.
  1. PERİYOT: Maçı çevirmeye kararlı olan Denizli temsilcisi devre arasından sonra daha derli toplu bir görüntü verdi. Mustafa Tuğrul’un yerine Mehmet Demir ile başlayan Coach Abbas Bakırcı bu değişikliğin meyvesini de aldı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk iki dakikanın ardından tempoyu yükselten Denizli temsilcisi taraftar desteğini de arkasına alarak rakibin dengesini bozdu. Bu çeyrekte üç dakika geride kalırken Rotalı Özkan, Serdar Ünsür’e sayı üretemedikleri bir atağın dönüşünde dirsek atarak kasti faul yaptı. Bu maçın kırılma anlarından biri oldu. Savunmasını sertleştiren Denizli temsilcisi konuk ekibin ilk 3,5 dakikada dört atağından boş dönmesini sağladı ve kontrolü eline aldı. Anıl’ın üçüncü çeyreğin ikinci bölümünde faulü 4’lemesi sıkıntı yaşatsa da Denizli temsilcisi sahanın her yerinde her top için mücadele etti. Çeyreğin bitimine 2,5 dakika kala farkı 12 sayıya düşüren Denizli temsilcisi, Rota benchine molayı aldırdı. Mola dönüşü maça tutunmaya çalışan konuk ekip ile ev sahibi arasındaki karşılıklı sayılar farkın aynı kalmasını sağladı. Çeyrek 35-47 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi.
  1. PERİYOT: Maçın son bölümü müthiş bir tempo ve çekişmeye sahne oldu. Çeyreğin ilk yarısı tamamlanmak üzereyken Denizli temsilcisi farkı 9 sayıya kadar düşürdü. Bu arada yapılan top kayıpları konuk ekip adına farkın korunmasına yardımcı oldu. Maçın bitimine 3 dakika 40 saniye kala Denizli temsilcisi çok kritik bir hücumdan boş dönerek farkı 4 sayıya indirme şansını kaybetti. Bu hücumun dönüşünde fark yeniden 8 sayıya çıksa da Yüksekçıta Koleji maçı bırakmadı. Maçın son bölümünde farkı 3 sayıya kadar eriten Denizli temsilcisi yaşadığı aceleciliği nedeniyle yaşadığı top kayıplarının kurbanı oldu. Son topu kullanan Denizli temsilcisi farkı iki sayıya kadar eritse de maçın süresi galibiyet için yetmedi.

Coach Abbas Bakırcı çekişmeli geçen maçta benchteki oyuncularından fazla katkı alamadı. Yüksekçıta Koleji’nde Engin Sefa 19 sayı ile en skorer isim oldu ve double double yaptı. Karşılaşmada Denizli temsilcisi adına Engin Sefa’nın yanı sıra Serdar ve Selahattin de etkili isimlerdi. Bu maçta Denizli temsilcisinin yaşadığı en büyük sorunların başında faul çizgisinden yapılan atışlar geldi. Özellikle maçın üç ve dördüncü çeyreklerinde faul sınırını erken geçen Rota’ya karşı sık sık çizgiye giden Kolğejliler bu atışların büyük çoğunluğundan faydalanamadı.

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 65  ROTA KOLEJİ 67

1P: 12-23 2: 18 – 37 (6-14) 3:P 35-47 (17-10) 4:P 65-67 (30-20)

SALON: Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu

HAKEMLER:  Mustafa Tapaloğlu, Musa Onur Savaş, Sercan Sinirlioğlu
YÜKSEKÇITA KOLEJİ:

Fırat Yavuz 6S 3R 10A
Engin Sefa Pamukçu 19S 10R 2A
Serdar Ünsür 7S 10R
Selahattin Karış 17S 6R 3A
Mehmet Demir 6S 5R 1A
Kerem Barım 3R 3A
Gökay Engin 10S 3R

Mustafa Tuğrul 1R
Anıl Binici
ROTA KOLEJİ :
Özkan Keser 9S 9R 4A
Aykut Ulutuğay 21S 12R 2A
Onat Eroğuz14S 8R 3A
Tolga Kanmaz 2S 1R 2A
Arda Akbaş 6S 1R 3A
Yiğit Evren 5S 1R
Berkay Soy 1R 2A
Berk Canan 3S 2R 2A

Onur Dağ 2S 1A
Çağatay Yılmaz 5S 1R 1A

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..