REKLAMI GEÇ

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 85 BİLECİK BELEDİYE 61

YÜKSEKÇITA KOLEJİ 85 BİLECİK BELEDİYE 61

Ligin ilk maçında Bilecik Belediye’yi dış şutlarla yıkan lacivert beyazlılar rakip potaya 85 sayı bırakarak ligdeki rakiplerine de gözdağı verdi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 14 Ekim 2017 Cumartesi, 20:06

Denizli’nin Türkiye Basketbol 2. Ligi’ndeki tek temsilcisi Yüksekçıta Koleji sezona Bilecik Belediye galibiyeti ile başladı 85-61. İlk kez taraftarı ile buluşan Denizli temsilcisini salonda yüzlerce basketbolsever desteklerken, taraftarlar da galibiyette önemli bir pay sahibi oldu.

Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda parkeye Fırat Yavuz, Adem Yılmaz, Salahiddin Karış, Engin Sefa Pamukçu ve Serdar Ünsür ilk beşini süren Coach Abbas Bakırcı ilerleyen bölümde benchteki oyuncularından da verim almasını bildi.

İlk çeyreğe hızlı başlayan ev sahibi ilk iki dakika içinde 7 sayıya ulaşırken Bilecik Belediye bu tempoya yanıt vermekte gecikmedi.

Konuk ekibin pota altında bulduğu kolay sayıların da etkisi ile ilk çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi. İlk çeyreğin son bölümünde farkı 4 sayıya kadar çıkaran konuk ekibe yanıt vermesini bilen Yüksekçıta Koleji, deneyimli Serdar’ın oyuna ağırlığını koyması ile farkı bire indirmesini başardı. İlk çeyrek 21-22 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi.

Maçın ikinci çeyreğinde savunmada daha dikkatli davranan Yüksekçıta Koleji boyalı alanda kısaları ile yakalanmasına karşın rakibine sayı üretme şansı tanımadı. Bu bölümde Serdar ve Salahiddin’in üçlükleri maçın gidişatının da işareti oldu. Pota altında sayı üretmekte zorlansa da dış şutlarla rakibi zorlayan Kolejliler ikinci çeyrekte 25 sayı üretip rakibini 13 sayıda tutarak devreye 46-35 üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrekte konuk ekip Bilecik Belediye’nin etkili oyuncuları faul problemi yaşayınca Denizli temsilcisi için işler daha da yolunda gitti. Serdar’ın etkili oyunu ve liderliğine takım arkadaşları da katkı koyunca lacivert beyazlılar sayı üretmekte zorlanmadı. Tempolu geçilen bu bölümde dış şutlarda isabet bulan Denizli temsilcisi rakip potaya 19 sayı bırakmayı başardı. Faul çizgisinde istediği verimi alamasa da buradan gelen katkılar rakip Bilecik Belediye’nin maçtan düşmesini sağladı. Üçüncü çeyrek ev sahibinin 65 – 46’lık üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyreğin ikinci yarısından itibaren farkı 18 sayının altına düşürmeyen Yüksekçıta Koleji son çeyreğin başında bir hayli zorlandı. Konuk Bilecek Belediye’nin etkili oyunu çeyreğin ilk iki dakikasında ibreyi konuk ekibe çevirse de bu oyuna sert savunma ile karşılık veren ve sahanın her yerinde her top için mücadele eden lacivert beyazlılar kısa sürede oyun üstünlüğünü yeniden eline aldı. İki pota arasının hızlı geçildiği bu dakikalarda pota altında karşılıklı sayılar bulunsa da Denizli temsilcisinin skoru korumasını sağlayan savunmadaki disiplini oldu. Coach Abbas Bakırcı’nın tüm öğrencilerine şans tanıdığı bu çeyrekte oyun üstünlüğünü rakibe terk etmeyen Yüksekçıta Koleji rakip potaya 20 sayı bıraktı ve maçı 85-61 kazanmasını bildi.

Karşılaşmada Serdar, Salahiddin, Gökay, Fırat ve Mustafa ortaya koydukları performansla öne çıkmasını bildi. Fırat, Serdar ve Mehmet Demir takımı adına en çok süre alan sporcular olurken Serdar ve Adem 14 sayı ile maçın en skorer isimleri oldu.

YÜKSEKÇITA KOLEJİ – BİLECİK BELEDİYE

1P: 21-22 2.P: 46-35 (25-13) 3.P: 65 -46 (19-11) 4.P: 85-61 (20-15)

SALON: Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu
HAKEMLER: Serdar Saraç (Baş Hakem) Alican Alıcı, Kenan Yılmaz
YÜKSEKÇITA KOLEJİ: Mustafa Tuğrul 4S, Fırat Yavuz 6S, Salahiddin Karış 13S, Emircan Özmen 3S, Kerem Barım 5S, Gökay Engin 9S, Serdar Ünsür 14S, Engin Sefa Pamukçu 3S, Meehmet Demir 7S, Furkan Gültekin 2S, Samed Tezel 5S, Adem Yılmaz 14S
BİLECİK BELEDİYE :Aykut Karçığı 2S, Ömer Yusuf Arıkan, Volkan Mehmet Saday 3S, Hüseyin Uludağ, Oğuz Acar 8S, Burak Burhan 13S, İbrahim Özer Başsezgin 2S, Sinan Karamanlıer 8, Serkan Çetin 7S, Emre Alkaç, Ergun Yen 4S,Can Tuğ 14S

MAÇTAN NOTLAR:
Bu sezon Yüksekçıta Koleji’nin lig maçlarına sahne olacak olan Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tamamen bakımdan geçirildi ve yenilendi. Salonda yeniden ışıklandırma çalışması yapıldı.

Karşılaşma öncesinde tüm tribünlere Türk Bayrağı bırakıldı. Maçı izlemeye gelen Merkezefendililer için ikramlarda bulunuldu.

Yüksekçıta Basketbol Takımı salona polis eskortu eşliğinde kendisine tahsis edilen giydirilmiş özel bir otobüsle geldi. Taraftarlar takımı maç boyunca yalnız bırakmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..