REKLAMI GEÇ

YÜKSEKÇITA TB2L’DE

YÜKSEKÇITA TB2L’DE

Geçen sezonu EBBL’de geçiren Yüksekçıta Koleji yeni sezonda TB2L’ye terfi etti. Basketbolun altyapısını oluşturmayı hedefleyen Kolejin başvurusu Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından kabul edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Ağustos 2017 Salı, 14:53

Türkiye Basketbol Federasyonu özellikle alt liglerde ekonomik gerekçeler ve altyapı yetersizlikleri nedeniyle uzun süredir sıkıntılar yaşıyordu. Geçen sezon liglerde mücadele eden pek çok takımın yoluna devam edemeyecek olması Türkiye Basketbol Federasyonu’nda ciddi endişelere neden olmuştu.

Bu nedenle Erkek Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) takımlarından bazıları Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele etmek üzere davet almıştı. Bu kulüplerden biri de Denizli temsilcisi Yüksekçıta Koleji Spor Kulübü’ydü.

Türkiye Basketbol Federasyonu üst lige almak istediği takımlarda öncelikle süreklilik arıyordu. TBF tarafından getirilen kriterlerden biri de kulüp başarısıydı. Özellikle geçen sezon gruplardan çıkan ve aldığı skorlarla adından söz ettiren Yüksekçıta Koleji, adını Türkiye’nin en saygın kulüpleri arasına yazdırmayı başarmıştı.

Başarı, finans ve altyapı kriterlerini yerine getiren lacivert beyazlılar kısa süre önce Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuruda bulunmuştu. Kolejin başvurusu TBF tarafından kabul edildi, resmi olarak kulüp yetkililerine bildirildi.

Yeni sezonda TB2L’de mücadele edecek olan Yüksekçıta Koleji Spor Kulübü’nde transfer çalışmaları da başladı. Bünyesinde genç oyuncuları da barındıran Kolejliler deneyimli basketbolcularla ligi domine etmeye hazırlanıyor.

Kulüp Başkanı Arda Onur Koçak önceliklerinin Denizli’de basketbolun altyapısını oluşturmak olduğunu tekrarlarken, “Ligde kalıcı olmak istiyoruz. Denizli’yi hem üst liglerde hem de altyapı liglerinde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..