REKLAMI GEÇ

DENİZLİ TAKIMI ZİRVEDE

DENİZLİ TAKIMI ZİRVEDE

Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Şampiyonası’nın son etabı Antalya’da gerçekleşti. Bireysel olarak geride kalan 5 etapta kürsüden inmeyen Denizli temsilcisi altıncı etapta takım halinde birincilik gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 31 Ekim 2017 Salı, 12:00

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun altı etaptan oluşan Türkiye Şampiyonası Yol Yarışları, Antalya’da tamamlandı. Büyük çoğunluğu Antalya – Belek arasında gerçekleşen yarışlarda Denizli adına Türk Telekomspor Bisiklet Takımı sahne aldı.

Şampiyonanın geride kalan beş etabında bireysel olarak kürsü gören Denizli takımı son etapta takım halinde birinci olmayı başardı.

70 KİLOMETRELİK KAÇIŞ
Altıncı Etap Puanlı yol yarışlarında fırtına gibi esen Türk Telekom takımı ilk gün 80 kilometrelik mesafeli Gençler Yol Yarışları’nda boy gösterdi. Süleyman Urcu’nun sahne aldığı bu zorlu yarışta yan rüzgarlar sporcuları bir hayli zorladı. Olumsuz hava koşullarına rağmen Kocaeli Brisasporlu Halil İbrahim Doğan yarışın başlarında 70 kilometrelik bir kaçışa kalktı. Denizlili sporcu Süleyman Urcu dışında bu kaçışa yanıt veren sporcu olamadı. Ana gruptan kopan ikili arayı bir hayli açtı. Urcu ana gruba 2 dakika 28 saniyelik bir fark attı. Denizlili sporcu yarışı 1 saat 52 dakikada tamamladı. Rakibi İbrahim Doğan’ın tekerlek farkı ile arkasında yarışı ikinci tamamlayan Denizlili sporcu kürsü görmeyi başardı.

EZELİ REKABETTE MÜTHİŞ ÇEKİŞME
Günün diğer önemli yarışı ise master kategorisinde oldu. Milli sporcu Hakan Yıldırım, 60 kilometrelik yol yarışında Denizli Türk Telekom adına sahne aldı. Ezeli rakibi Fiberli Antalya Spor’dan Turgay Germen ile müthiş bir ikili mücadelenin gerçekleştiği yarışta ikili son metrelere kadar büyük bir çekişme yaşadı. En yakın rakibinin 2 dakika 14 saniye önünde yarışı tamamlayan Hakan Yıldırım tekerlek farkı ile Türkiye ikincisi oldu. Germen’in ilk finiş gördüğü yarışın üçüncüzü Alanyaspor’dan Yunus Tekin oldu.

YILDIRIM RÖVANŞI ALDI
Yarışların son gününde Hakan Yıldırım bu kez rövanşı almasını bildi. Rakibi Turgay Germen ile kriteryum yarışında karşı karşıya gelen Denizlili bisikletçi Hakan Yıldırım olağanüstü bir performans göstererek Türkiye Birincisi olmayı başardı. Kent içinde 2,2 kilometrelik parkurda 10 turda gerçekleşen yarışta hız kürsüdeki sıralamayı belirleyen etken oldu. Starttan itiberin temposunu düşürmeyen Hakan Yıldırım rövanşı alırken Germen ve Yunus Tekin podyumun diğer basamaklarını paylaştı.

GENÇLERDE BÜYÜK ÇEKİŞME
Kuvvetli yağışın etkili olduğu son günde , Gençler Kriteryum yarışı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Denizli Telekom’un Başarılı bisikletçisi Mehmet Erken Türkiye İkincisi olurken. Salcano Kapadokya Takımından Ahmet Örencik çizgiyi en önde geçen isim oldu. Konya Çumra’dan Muhammed Selçuk üçüncü sırada yer aldı.

GENEL KLASMAN SONUÇLARI BEKLENİYOR
Türkiye Şampiyonası’nın geride kalan 5 etabında sadece bir kez takım halinde kürsü gören Denizli Telekom Spor son etapta kürsünün en üst basamağında yer aldı. Gençler ve master kategorilerinde takım halinde Türkiye Şampiyonu olan Denizli temsilcisi şimdi federasyonun genel klasman sonuçlarını açıklamasını bekliyor. Denizli takımının ilk üç içinde yer alması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..