REKLAMI GEÇ

ERKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

ERKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Denizlili pedal Mehmet Erken Sivas’ta insan üstü mücadele gösterdi, Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 2 Ağustos 2016 Salı, 11:58

Türkiye Bisiklet Federasyonun 2016 faaliyet programında yer alan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası 28-31 Temmuz 2016 tarihinde, 193 erkek, 48 bayan sporcunun katılımıyla  Sivas ilinde yapıldı.

İlimizi Antrenör Hakan Yıldırım nezaretinde, Mehmet Erken, Süleyman Urcu, Osman Sarı, Süleyman Pişken, Yahya Aydoğdu, Emirhan Aydın, Enes Gez, Abdullah Efe ve Metin Arslanhan’dan oluşan 10  kişilik kafile temsil etti.

Güneşli ve sıcak havada yapılan müsabakalarda sporcular birbiriyle kıyasıya mücadele  etti.

Çekişmenin ve heyecanın yüksek olduğu yarışlarda, müsabakanın favori sporcularından Mehmet Erken gücünü ve başarısını bir kez daha kanıtladı. 2014  Zamana Karşı Şampiyonluğunun ardından, bu yılda başarısının tesadüf  olmadığını yenilemiş oldu.

Cuma günü yapılan, sporcuların tek tek start aldığı, rakibinin yanında kendi iradesiyle mücadele ettikleri, sporcuların ortalama 200 kalp atımıyla yarıştıkları insan fizyolojini son derece zorlayan 12 km’lik Zamana Karşı müsabakasını Mehmet Erken, 15:13dk’yı 47 km/s’lik müthiş bir zamanla bu disiplinde Türkiye Şampiyonu oldu. İkinciliği 15:37dk’lık derecesiyle 2016 Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonu unvanını  elinde bulunduran Halil İbrahim Doğan Elde etti. Üçüncü ise 15:50dk  ile Abdülsamet Çekirdek oldu.

Bu dalda derece beklenen bir başka Denizlili sporcu Süleyman Urcu, sağlık sorunu yaşamasına rağmen parkuru 16:23 dk’da tamamladı ve yedinci oldu. Osman Sarı ise teknik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Şampiyonanın son günü zorluk derecesi yüksek ve bir çok tırmanışların yer aldığı 100 km’lik  yol yarışının son anları büyük bir çekişmeye sahne oldu. 90.km’de yer alan zorlu 3 km uzunluğundaki tırmanış sporcuların kaderini belirledi. Üst üste gelen ataklara cevap veren ve 3 kişilik kaçış grubunda kendisine yer bulan Mehmet Erken, Genel Klasman birinciliği için yarışın bitişine kadar bu grupta tutunmayı başardı ve tekerlek farkıyla yarışı üçüncü tamamladı. Birinciliği Kocaeli’den Halil İbrahim Doğan elde  ederken, zamana karşıda kürsüyü kıl payı kaçıran Giresun’dan Doğukan Abaza ikinci oldu. Süleyman Urcu ise kaçış grubunun ardından ikinci grupta yer aldı  ve müsabakayı dokuzuncu sırada tamamlayabildi. Osman Sarı ise ilk yarışı olmasına karşın zorlu müsabakayı tamamlayabildi ve 47. sırada yer aldı.

Böylelikle Yıldız A(2000-2001) kategorisinde Mehmet Erken 03:05:24 saatlik derecesiyle Genel Klasmanda Türkiye Şampiyonu oldu.

İkinci 03:05:48 saat ile Halil İbrahim Doğan olurken, Doğukan Abaza üçüncülüğü 3:06:05 saatlik derecesiyle elde etti.

Milli sporcu Süleyman Pişken 130km lik Gençler yarışında büyük bir şansızlık yaşayarak kazaya karıştı. Gidonu ve jantı kırılmasına rağmen yarışı tamamlamasını bildi ve Konyalı sporcuların ilk üçte yer aldığı Gençler kategorisi yarışında 26.oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..