REKLAMI GEÇ

DENİZLİ KAYAK SPORUNUN BAŞKENTİ OLACAK

DENİZLİ KAYAK SPORUNUN BAŞKENTİ OLACAK

Nikfer Bozdağ’daki Kayak Merkezi sessiz ve derinden ilerliyor. Geçen kış tamamlanan 612 metre uzunluktaki Teleskiden sonra bu kışa hazır hale getirilen 1410 ve 1660 metre uzunluğundaki  2 adet  Telesiyejle birlikte merkezde toplamda 5000 metreye ulaşan  kayma alanı oluşturulmuş durumda. Şimdiden kar kalitesi ve coğrafik konumuyla batının en güzel kayak alanlarından birisi olmayı başarmış olan Nikfer bu kıştan itibaren kayak öğrenmek isteyenlerin ilgisiyle karşılanıyor. Daha…

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 12 Aralık 2014 Cuma, 08:15

Nikfer Bozdağ’daki Kayak Merkezi sessiz ve derinden ilerliyor.

Geçen kış tamamlanan 612 metre uzunluktaki Teleskiden sonra bu kışa hazır hale getirilen 1410 ve 1660 metre uzunluğundaki  2 adet  Telesiyejle birlikte merkezde toplamda 5000 metreye ulaşan  kayma alanı oluşturulmuş durumda.

Şimdiden kar kalitesi ve coğrafik konumuyla batının en güzel kayak alanlarından birisi olmayı başarmış olan Nikfer bu kıştan itibaren kayak öğrenmek isteyenlerin ilgisiyle karşılanıyor.

Daha şimdiden bir çok kayaksever bize (NİKADOS) arayarak bu kış kayak eğitimlerine başlanması taleplerini iletiyorlar. Yaz spor okulu döneminden kayıt altına aldığımız 30 öğrencimiz de sabırsızlıkla bekliyor. Nikfer, Bahçe, Yorga, Çağırgan ve Avdan mahallelerinden öğrencilerin yer aldığı bu ilk eğitim grubu için Nikfer Kayak Spor Kulübü olarak profesyonel antrenörlerimizle birlikte hazırlıklarımızı tamamladık. Tavas Kaymakamlığı ve Tavas Belediyesi ile organize işbirliğimiz için kollarımızı sıvadık.

Sadece bölgede değil, Denizli’den de bir çok kayak eğitimi alacak öğrenci ve ailelerle iletişim halindeyiz. Eğitim ihtiyaçlarını karşılayıp bu kış Türkiye kayak şampiyonalarına sporcu götürme amaçlı yapılanmamızı hızla tamamlıyoruz. Bu konuda ciddi destekler aldık ama bunlar henüz yeterli değil.

Kayak spor kulübü olarak Denizli’de bu spora eğilimi hızla yükselteceğiz. Sadece sportif yapılanmalarla değil, sosyal ve performans değerlerimizle de bu ivmeyi geliştirmek gerekiyor. NİKADOS bu vizyonu barındırıyor ama yeterli değil elbette.

Tesisler yapılırken, kayak ve snowboard gibi Denizli’de tamamen yeni ve ilk projelerin altına girilirken bilinçli teknik yapılanma ve altyapıyı kurgulamak da olası hataları önleyecektir. Teknik donanımı yüksek kayak insanlarına danışıp Türkiye’de yer alan tüm kayak merkezlerinin incelenerek orijinal bir model geliştirmek, bizi Türkiye turizmi ve kayak sporunda bir marka kent haline getirebilir.

Potansiyeli ve vizyonu olan bir il Denizli. Proje bağlamında atılan ilk adımların değeri ve anlamını bizler biliyoruz. Ama üstyapının kurgulanması ve Denizli’nin kayak alanında da markalaşmasının yolu işlevsel koordinatörlükler ve oluşturulacak spor-bilim-yönetişim heyetleriyle etkili olabilir.

NİKADOS bu bağlamda profesyonel teknik adamlarla ve yöneticilerle çalışıyor ve performans projelerini hayata geçiriyor. Özellikle Denizli Büyükşehir Belediyesi ile iş ve proje birliği yaparak oluşturacağımız faaliyetler ilimizin vizyonuna değer katacak faaliyetler olacaktır. Buna güç ve destek katmaya hazırız. Zira 3 yıl içinde milli kayakçılar yetiştireceğiz dediğimizde bir rüyadan değil, gerçekliklerden bahsediyorduk.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Osman Zolan ilimizin sportif yapılanmasında duyarlılıkla hareket etti ve toplumun spor yapma olanaklarını hızla yaygınlaştırdı. Şimdi kayak alanında bir açılım yapma şansı duruyor önünde. Bu güne dek yapılmış olan tesislerin kontrollü ve dar alanda bu kış hizmete sunulmasıyla bir çok öğrenci ve kayakseveri eğitime başlatabiliriz. Kayak il birinciliği yarışmalarıyla da daha kuruluş aşamasında tesisleri faal kılabiliriz. Zira zaman, hiçbir zenginliğin satın alamayacağı bir değerdir. Geçen tek bir saniyenin bile dönüşü yoktur. Biz bu kış zamanımızı kayakla buluşturup seneye performans odaklı hedeflerimizin fırsatını yakalamak istiyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

harun türkmen   -  Bağlantı 12 Aralık 2014, 11:32

başarılar dilerim…