REKLAMI GEÇ

TUR2014’ÜN GALİBİ ADAM YATES OLDU…

TUR2014’ÜN GALİBİ ADAM YATES OLDU…

TUR2014’ün 121 km’lik son etabı bugün Sultan Ahmet Meydanında başladı.137 bisikletçinin toplu çıkışından sonra resmi start Galata Köprüsü üzerinde verildi. İstanbul’un tüm güzelliklerinin ekrana taşındığı bu etapta, yarışın başlamasıyla arka arkaya ataklar gelmeye başladı.İlk ciddi atak Torku Şeker Spordan David DE LA FUENTE ve Mattia POZZO’dan geldi. Ancak bu kaçış başarılı olmadı.   20 km geçildiğinde bütün ataklar sonuçsuz kaldı. Çünkü her takımın bu…

/ DENİZLİSPORHABER / 4 Mayıs 2014 Pazar, 15:23

TUR2014’ün 121 km’lik son etabı bugün Sultan Ahmet Meydanında başladı.137 bisikletçinin toplu çıkışından sonra resmi start Galata Köprüsü üzerinde verildi. İstanbul’un tüm güzelliklerinin ekrana taşındığı bu etapta, yarışın başlamasıyla arka arkaya ataklar gelmeye başladı.İlk ciddi atak Torku Şeker Spordan David DE LA FUENTE ve Mattia POZZO’dan geldi. Ancak bu kaçış başarılı olmadı.

20 km geçildiğinde bütün ataklar sonuçsuz kaldı. Çünkü her takımın bu görkemli ve prestijli etabı kazanmak istediğini gördük bu yüzden hiçbir atağa izin verilmedi. Çok enteresandır, güçlü olanın kazanacağı yarıştan ziyade, güçlü olanın kaçış grubunda yer alacağı bir yarış haline geldi. 35 km geride kaldı ve halen yarışta kopmalar olmadı.

40.km geçildiğinde ise, nihayet önde aralarında Nazım BAKIRCI’nın da yer aldığı 7 kişilik kaçış grubu oluştu. Genel klasmanı tehdit etmeyen bu kaçış grubuna, ana gruptan kontra atak gelmeyince aradaki fark 30 sn’ ye kadar çıktı.

Yarışın bitimine 60 km kala, sprint de iddalı olan takımlar ana grubun önünde çalışarak, kaçış grubuyla aradaki mesafeyi koruduğunu ve farkın daha da açılmasına izin vermediğini gördük. Uzun bir süre yarışın bu şekilde seyredeceğini biliyorduk, öndekilerin kaçacağı, arkadakileri, avını hemen yakalayamayacağı bir durum söz konusu olacaktı. Ana grup istediği anda öndeki kaçış grubunu yakalayabilirdi. Ön grubun yakalanması demek, atakların tekrardan başlaması demektir. Dur kalk, dur kalk şeklinde geçen bir yarış, sporcuyu fiziksel anlamda çok yıpratır, kardiovaskuler sistem çok zorlanır, kalp atımı maximalde seyrettiği için de, kaslarda laktak birikimine neden olur. Bu da sprint takımlarının daha çok yorulacağı anlamına gelir. İşte sprinterlerin bitişe çok daha kuvvetli gelmeleri için bu tip kaçışlara izin verilir ya da aradaki mesafe korunur.

10 km kala ön grup için senaryo, sanki daha önceden yazılmış gibi kaçış serüveni sona ermiş oldu.

Son 4 km deki U dönüşü sorunsuz atlatıldıktan sonra, genel klasman liderini aralarında barındıran Orica Green Edge takımı öne geçti, sprint yapmak için değil Turkuaz Mayoyu son metrelere sorunsuz taşımak içindi bu temposu.

2 km kala Omega Pharma takımı sazı eline aldı ve bitişe kadar Cavendish’e yarışı kazandırmak için tempoyu çok yükselttiler. VİVİANİ ve GUARDİNİ’nin nefesini ensesinde hisseden Mark CAVENDİSH son 200 metrede yaydan fırlamış ok gibi müthiş hızlanarak çizgiyi ilk geçen isim oldu. Son iki etabı kazanan Elia VİVİANİ ikinci, Andrei GUARDİNİ ancak üçüncü olabildi.

Görkemli İstanbul etabının bitmesiyle 50.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hafızalarda güzel anılar bırakarak sona erdi. Turkuaz Mayoyu, Orica Green Edge takımından Adam YATES 30 saat 26 dk 22 sn kazanarak, ilk profesyonel yılında büyük bir zafere imza attı. Genel klasmanda ikinciliği, 5 sn farkla Cofidis takımından Rein TARAAMAE alırken, üçüncülüğü de yine aynı takımdan Romain HARDY, 39 sn farkla elde etti. Torku’dan Juan Jose COBO ACEBO 45 sn farkla altıncı, Miraç KAL ise 7dk 01 sn fark ile 156 sporcu arasından 22.olma başarısı gösterdi.

En iyi sprinter Yeşil Mayoyu Mark CAVENDİSH, en iyi tırmanışçı Kırmızı Mayoyu Marc DE MAAR, Türkiye Güzellikleri Beyaz Mayoyu ise Mattia POZZO giyme başarısını elde etti

Takım Klasmanında Fransız Cofidis takımı birinci olurken, ikinciliği İspanyol Caja Rural takımı, üçüncü olarak Polonya Polsat Polkawich takımı kürsüde yer bulan takımlar arasındaydı. Torku Şeker Spor ise 20 takım arasından üçüncünün yalnızca 15 sn arkasında yer alarak dördüncü olabildi ve çok büyük bir başarıya imza attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..