REKLAMI GEÇ

AKADEMİ ÖZBAŞ’A EMANET

AKADEMİ ÖZBAŞ’A EMANET

Geçen sezon küme düşen Denizli Futbol Akademi, Saraköy Belediyesi’ne devredildi. Başkan Özbaş yeni sezonda BAL’da mücadele edecek takımın Denizlispor’un pilot takım olma özelliğini koruyacağını söyledi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 7 Temmuz 2017 Cuma, 08:30

Geçen sezon devre arasında adı Denizli Futbol Akademi olarak değiştirilen ve Denizlispor Kulübü’nün altyapı takımı ilan edilen Denizli Büyükşehir Belediyespor’un kaderi değişiyor. Kırmızı beyazlı kulüp Denizlispor yönetimi ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ortak kararları ile bu ilçeye verildi. Kendisi de Sarayköylü olan Denizlispor 2. Başkanı Mehmet Uz yeni sezonda hedefi olan bir BAL takımının daha Denizli adına yarışacağını kaydetti.

TAKIM KÜME DÜŞMÜŞTÜ
Geçen sezonun ortasında Denizlispor’a devredildikten sonra yeterince sahip çıkılamayan, yeni transferlerle güçlendirilmek yerine altyapı öğrencileri ile yola devam eden takım 3. Lig 3. Grup’taki mücadelesinde başarılı olamamıştı. Haftalarca maç kazanamayan kırmızı beyazlılar ligin bitimine üç hafta kala BAL ligine düşmeyi kesinleştirmişti. O tarihten sonra da kaderi değişmeyen takım yeşil siyahlı yöneticilerin talebine rağmen kongresini yapmamış ve zaman kaybı yaşamıştı.

20 TEMMUZ’DA KONGRE

İki kez genel kurul çağrısı yapıldığı halde mevcut yönetiminin ilgilenmediği kulübün evrakları da ortada yoktu. Genel kurul yapamayan Denizli Futbol Akademi için yeni seçilen Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek ve yönetimi defalarca devreye girmesine rağmen sonuç alamamıştı. Sonunda kulübe ait resmi evrakları toplamayı başaran yeşil siyahlı kurmaylar genel kurulun 20 Temmuz’da yapılacağını ve kulübün yeni bir yönetime kavuşacağını kaydetti.

BAL LİGİ’NE DEVAM KARARI
Belirsizlik nedeniyle lige devam edeceği ya da kapanacağı yönünde bir karar verilemeyen kırmızı beyazlı kulüp resmi müracaatını yaparak BAL’da mücadele edeceğini duyurdu. Kulübün yeni yönetimi kısa süre içinde tüzük değişikliği ile kulübün adını bir kez daha değiştirip Sarayköy Belediyespor’a çevirecek.

BAŞKAN ZOLAN’A ZİYARET
Denizlispor ikinci başkanları Taner Atilla ve Mehmet Uz, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret ederek kulübün geleceğine dair bilgi verdi. Daha önce kulübü Denizlispor yönetimine veren ve herhangi bir şekilde satılmasına karşı olduğunu söyleyen Zolan bu kez kulübün Sarayköy Belediyesi’ne devrine olur verdi.

130 BİN LİRA BORCU VAR
Sezon tamamlandıktan sonra genel kurul kararı alınmasına karşın hesaplarındaki paraların çekildiği iddiaları ile gündeme gelen Denizli Futbol Akademi Kulübü’nün 130 bin lira borçla devredildiği kaydedildi. Devre arasında dönemin Denizlispor yönetimine borçsuz devredilen kulübün lisanslı 100’ün üzerinde futbolcusu bulunuyor.

07072017-saraykoy-ic1

BAŞKAN ÖZBAŞ KULÜBÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş kırmızı beyazlı kulübe sahip çıkarak kaderini değiştirecek. Sarayköy Belediyespor’un Denizlispor için pilot takım olma özelliğini kaybetmeyeceğini söyleyen Başkan Özbaş; “Sarayköy’ün futbol kültünü Denizlimizin diğer tüm ilçelerinden farklıdır. 100 yıl önce başlayan futbol aşkı amatör ligde de devam ediyor. Sarayköylülerin bu takıma sahip çıkacaklarına inanıyorum. Bu takım yine Denizlispor ile arasındaki bağı koparmayacaktır. Hem bir altyapı okulu hem de pilot takım olarak hizmet verecek” diye konuştu.

MEHMET UZ: EMANETİ ORTADA BIRAKTILAR
Kulübün daha önce Denizlispor yönetimine emanet edildiğini fakat takımın küme düşürüldüğünü hatırlatan Denizlispor 2. Başkanı Mehmet Uz, “Biz o dönem ilgilileri uyardık. Bu takımın emanet olduğunu küme düşmemesi gerektiğini anlattık. Fakat sonuç alamadık” diye konuştu.

Uz kulübün evraklarının teslimi konusunda yaşanan sıkıntıları da hatırlatırken, “Bir takım çevreler bu kulübün kendilerine kalacağını düşündüler. Biz bu emaneti asla ortada bırakamazdık. Kulübün satılması için teklifler olmasına rağmen bedelsiz olarak Sarayköy Belediyesi’ne verdik. Bu kulübün orada yaşatılacağını, yeniden profesyonel lige döneceğine inanıyorum. Bu aşamada Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın katkıları çok büyük olmuştur. Kulübü yaşatmaktan, ayakta tutmaktan yana tavrını net bir biçimde gösterdi. Bu süreçte ben de kendi adıma onu ve ekip arkadaşlarını asla yalnız bırakmayacağım. Bu kulübün geleceği için üzerimize düşeni hem Denizlispor yönetimi olarak hem de şahsi olarak fazlasıyla yapacağım” diye konuştu. Sosyal medyadan kulübün geleceğine ilişkin eleştirilerde bulunanlara da değinen 2. Başkan Uz, “Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz. Sürekli ve sistemli olarak Denizlispor yönetimine ilişkin gerçek dışı itham ve söylemlerle moral bozmaya çalışıyorlar. Kulüp adına fedakarca çalışan yöneticilerimizi yıpratmaya yönelik girişimleri hedeflerinde Denizlispor olduğunun göstergesidir. Bu kulüp sahipsiz değildir. Yönetimin fedakarlıkları yaptıkları ortadadır. Daha sezon başlamadan yükselen sesler iyi niyetli değildir. Denizlispor taraftarlarının, yeşil siyahlı renklere gönül verenlerin bu kişileri ve sahte hesapların arkasına saklanan cesaret yoksunu elemanlarını ciddiye almasınlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..