REKLAMI GEÇ

Denizli Büyükşehir Belediyespor 0 Çankırıspor 1

Denizli Büyükşehir Belediyespor 0 Çankırıspor 1

Denizli Büyükşehir Belediyespor ligin dibine demir atan ve düşmesi neredeyse kesinleşen Çankırıspor’a bu sezon ikinci kez kaybetti.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 23 Mart 2015 Pazartesi, 16:43

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta zirve takibini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyespor ağır yaralı. Kırmızı beyazlılar ligin dibine demir atan ve düşmesine kesin gözle bakılan Çankırıspor karşısında ikinci kez kaybetti. 0-1 Kırmızı beyazlılar ligin ilk yarısındaki maçı da deplasmanda kaybetmişti.
Ofansif bir takım sahaya süren Teknik Direktör İbrahim Çelik hem futbol olarak hem de pozisyon olarak ilk yarıda istediği baskıyı kuramadı. Olağanüstü direnç gösteren Çankırıspor, mücadele gücüyle ilk yarıda ayakta kaldı, kontralarla gol aradı.
İkinci yarıya hızla başlayan Denizli Büyükşehir Belediyespor istediği pozisyonları bulmasına rağmen değerlendiremedi. Oyuna sonradan giren Ali Helvacı’nın Engin’i ceza sahasında düşürmesi ile kazanılan penaltı atışını Umut gole çevirerek Büyükşehirin umutlarını tüketti.

Kırımızı beyazlılar iki kez Ramazan bir kez de Ali Helvacı ile üç net pozisyonu harcarken bir topu da direkten döndü.

Karşılaşma sonrasında kırmızı beyazlı futbolcu Çağdaş Topal ile Çankırıspor Teknik Direktörü Hakan yılmaz arasında yaşanan tartışma bir anda alevlendi. Diğer oyuncuların da olaya dahil olması ile saha içi bir süre karıştı. Yatıştırılan ortam sonrası Çankırıspor soyunma odasında galibiyet sevincini yaşadı.

Maçın orta hakemi Cihan Ataş ve ekibi iyi bir yönetim gösterdi.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR 0 ÇANKIRISPOR 1
STAT: Doğan Seyfi Atlı
HAKEMLER: Cihan Ataş, Gürcan Çalışkan, Ufuk Altunbaş
DENİZLİ BBSK: Taylan Aydoğan, Mehmet Mert Özkaptan, İlyas Ekiz, Efşan Geçgin, Uğur Ayhan, (73′ Ramazan Aksoy) Şahin Şafakoğlu, Rıdvan Aykan, Cenk Özbey, Çağdaş Topal, Savaş Eren (46′ Ali Helvacı) Aziz Kızılgün (58′ Fazlı Ayan)
ÇANKIRISPOR: Özal Keklik, Muharrem Kaban, Umut KorayÖz (74′ enes Sevimli) Özcan Can yılmaz, Engin Gazal, Rıdvan Kasapoğlu, Hürkal Turan, Hakan Gökdemir (58′ Erdinç Alınak – 86′ Gökhan Demir) Fahri Küçükkurt, Melik Sermet Kayaş, Ahmet Bayrak
GOL: 70′ Umut Koray Öz (Çankırıspor)
SARI KARTLAR: Mehmet Mert Özkaptan, Uğur Ayhan, Rıdvan Aykan, Ali Helvacı (Denizli BBSK) Hürkal Turan, Fahri Küçükkurt, Melik Sermet Kayaş, Ahmet Bayrak (Çankırıspor)

MAÇTAN DAKİKALAR:
8′ Efşan soldan sürüklediği atakta topu ceza sahası içindeki Savaş’a göndermek istedi, defansta Fahri Savaş’tan önce topa müdahale ederek ev sahibini mutlak bir golden etti.
24′ Muharrem ceza sahası dışından sert vurdu. Defansa çarpan top kaleci Taylan’ı yanılttı ama az farkla auta çıktı.
28′ Özhan Can ceza sahası sol çaprazdan çok sert vurdu, top az farkla auta çıktı.
34′ Denizli Büyükşehir Belediyespor’un kullandığı korner atışında kale alanı içinde karambol yaşandı Şahin önünde kalan topa yatarak vole vurdu, kaleci Özal net pozisyonu çıkardı. Dönen top bu kez Cenk’in önünde kaldı. Yakın mesafeden Cenk’in vuruşunu kaleci Özal bir kez daha çıkardı.
36′ Efşan soldan sürüklediği atakta arka direğe yönelen Aziz’i gördü. Aziz’in müsait durumdaki kafa vuruşu farklı şekilde auta çıktı.
39′ Sağ kanattan gelişen atakta Mert çizgiye kadar inerek kale çizgisi üzerindeki Aziz’i gördü. Aziz topun gelişine yerden vurdu, uzak direk dibinden auta çıktı.
45′ Orta alanda topu kapan Şahin sağ kanattan bindirme yapan Uğur’u gördü.  Uğur yerden kale iç ine çevirdi, kaleci Özal Mert’ten önce topa müdahale ederek takımını gol yemekten kurtardı.
51′ Büyükşehir Belediyespor’un kullandığı köşe vuruşunu Çankırıspor defansı uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası dışında top önünde kalan Aziz sol ayağı ile yaptığı yarım volesi üst direği sıyırarak auta çıktı.
53′ Aziz sağ kanattan sürüklediği atakta içeri hareketlenen Cenk’e kaldırdı. Cenk müsait durumda kafa vuruşu yaptı ve topu üstten auta attı.
60′ Fazlı’nın geriye çıkardığı topu İlyas içeri ortalamak istedi. Falso alan top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
63′ Uzun pasa hareketlenen Özhan sağ kanattan ceza sahasına girer girmez vurdu, top yandan auta çıktı.
64′ Aziz’in sağ kanattan getirdiği topla ceza alanı içinde bulunan Uğur kaleye vurmak yerine daha müsait durumdaki Ali’ye çıkardı. Ali kaleci ile karşı karşıya pozisyonda kötü bir vuruş yaparak topu auta attı.
69′ Çağdaş sol kanattan sürüklediği atakta ceza sahasına yönelen Engin’i gördü ve topu onun bulunduğu bölgeye çıkardı. Engin ceza sahası içinde topu göğsü ile yumuşattığı sırada Ali Helvacı arkadan müdahale ederek düşürdü. Hakem penaltı noktasını gösterdi.
70′ Umut Koray penaltı atışını kullandı. Topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi 0-1.
77′ Oyuna girmesi ile sağ kanadı hareketlendiren Fazlı çizgiye inerek yerden çevirdi. Kaleci  Özal’ın elinden kaçırdığı top Ramazan’ın önünde kaldı. Ramazan iki metre mesafeden boş kaleye atmak yerine topu dışarı vurdu.
82′ Ali Helvacı’nın ara pasına hareketlenen Ramazan kaleci Özal ile karşı karşıya pozisyonda yerden vurdu. Özal ayakları ile golü önledi.
90′ Fazlı’nın sağ kanattan ortasına Mert  ön direkte dokundu, top yandan auta çıktı.
90+4′ Gökhan Demir sol kanatta taç çizgisindeki iki mücadelede kaptığı topu orta alanda bomboş durumdaki Muharrem’e aktardı. Muharrem kaleci Taylan ile karşı karşıya pozisyonda sağ kanattan destek de gelmesine rağmen topu kendi kullanmak istedi ve auta attı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

buldan lı   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 18:09

yazık oldu fırsat tepildi..haftaya sivas 4 eylül maçı var iş zor ..inşallah düşüşe geçmeyiz..