REKLAMI GEÇ

Denizli Futbol Akademi kongre yapamadı

Denizli Futbol Akademi kongre yapamadı

Yılların Denizli Büyükşehir Belediyespor’unu 11 Ocak’ta devralıp 30 Mayıs’ta kulübü bitme noktasına getirdiler. Üstelik resmi defterler ortada yok. Başkan Ufuk Eren evrakları Süleyman Urkay’a teslim ettiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 31 Mayıs 2017 Çarşamba, 10:42

Denizli Futbol Akademi’de yasal süre içinde genel kurul yapılamadı. 30 Mayıs’a kadar olağan genel kurulunu gerçekleştirmek zorunda olan kırmızı beyazlı kulüpte, genel kurulun yapılabilmesi için girişimde bulunan bile olmadı. Kulübe ait tüm kayıt ve defterlerin ise Denizlispor eski Başkanı Süleyman Urkay’da olduğu ileri sürüldü.

ÖNCE İSMİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ
Denizli Büyükşehir Belediyespor, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile yapılan görüşmelerin ardından Denizlispor Kulübü’ne devredilmişti. Dönemin başkanı Süleyman Urkay olağanüstü genel kurul ile kendi yönetiminden Ufuk Eren’in adı Denizli Futbol Akademi olarak değiştirilen kulübün başına getirmişti. Urkay genel kuruldaki konuşmasında her iki kulübün organik bağı olduğunu, yeni kulübün Denizlispor’a devredildiğini, bu kulübü de birlikte yöneteceklerini duyurmuştu.

ŞİP-ŞAK KONGRE YAPMIŞLARDI
11 Ocak günü Bahçelievler’deki itfaiye binasında gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplam 20 dakika sürmüştü. Tüzük değişikliği ile kulübün ismi resmen değişmiş başkanlık koltuğuna Ufuk Eren getirilirken yönetim kurulu Ali Nalbant, Erkan Kök, Turgut Akyol ve Tuncay Polat isimlerinden oluşmuştu. 116 delegeden 65’inin oy kullandığı genel kurul sonrasi kulübün bir altyapı kulübüne dönüştürüleceği idda edilmişti.

TAKIMI KÜME DÜŞÜRDÜLER
3. Lig 3. Grup’ta eski adı ile yarışını sürdüren Denizli Futbol Akademi, Urkay ve Ufuk Eren yönetiminde ligden düşmeyi başardı. Eren olağanüstü kongre sonrasında “Yeni kulübümüz hayırlı olsun. Hep birlikte yöneteceğiz. Tüm kararları Denizlispor yönetimi ile birlikte alacağız” açıklamasını yapmıştı.

HEPSİ ORTADAN KAYBOLDU
Kırmızı beyazlı takımın ligden düşmesinden sonra ne yönetimi ne de resmi görevlisi kalmadı. Başkan Ufuk Eren’in istifa ettiğini açıklamasından sonra ise kulübün işleri ile kimsenin ilgilenmediği öne sürüldü. Kulüpte görev alan bazı futbolcuların alacaklar için kendilerine muhatap bulamadıkları ortaya çıktı. Aynı durum resmi işlemlerin yürütülmesinde de yaşandı. 30 Mayıs gününe kadar olağan kongresini yapması gereken kulüpte, kongre için girişimde bulunan bile olmadı.

31052017-akademi-ic

DENİZLİSPOR YÖNETİMİ UYARDI
Kulübün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından Denizlispor’a devredildiğini söyleyen yeşil siyahlı yöneticiler defalarca evrakları istemeleri, 30 Mayıs’tan önce genel kurul yapmaları konusunda uyarılarda bulunmalarına rağmen taleplerine yanıt alamadılar. Buna karşın yeşil siyahlı kurmaylar yasal süre içinde kongrenin yapılabilmesi için resmi prosedürü başlattı, kongre tarihi belirleyerek gazetelere ilan verdi. Kongre gününe kadar kulübün evraklarını teslim eden olmadığı gibi, kongrenin yapılması da adeta engellendi. Denizli Atatürk Stadı’nda yapılması gereken olağan kongre ortada tek bir evrakın bile olmaması nedeniyle yapılamadı.

O KULÜP DENİZLİSPOR’A VERİLDİ
Denizlispor 2. Başkanı Mehmet Uz yaşanan gelişmelerden sonra bir açıklama yaptı. Mehmet Uz, Denizli Futbol Akademi’nin Denizlispor’a verildiğini hatırlatarak, “Kulüp, Denizlispor’a devredildi. Kendi içimizden yönetimi arkadaşımız Ufuk Eren’i kulübün başına getirdik. Ancak bu yönetim kulübün evraklarını teslim etmediği için kongre yapılamadı. Bu evrakların kendilerinde de olduğunu düşünmüyoruz. Başkan Yardımcımız Taner Atilla kulübün evraklarının teslim edilmesine ilişkin aradı. Kongrenin zamanında yapılması konusunda uyardı. Fakat çözüm üretmediler. Bundan sonra resmi süreç başlayacak” diye konuştu.

UFUK EREN: EVRAKLAR URKAY’DA
Denizlisporhaber.com’un telefonla ulaştığı Denizli Futbol Akademi Kulübü Başkanı Ufuk Eren ise “Bu kulüp Denizlispor’un altyapı kulübü olarak belirlendi. Ben kulüpteki görevimden istifa ettim. Kulübün yönetimi de Denizlispor’da olduğu için evrakları Süleyman Urkay’a teslim ettim” diye konuştu.  Yönetim kurulunda görev alan Ali Nalbant ise Benim herhangi bir imza ve benzeri başka bir yetkim yoktu. Fahri olarak rica üzerine görev almıştım. 10 Mayıs’ta istifamı da kulübe gönderdim ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..