REKLAMI GEÇ

Dolutaş’ın zor sınavı

Dolutaş’ın zor sınavı

Denizli Büyükşehir Belediyespor bu sezon ilk kez bu kadar geç kaldı…

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 18 Temmuz 2015 Cumartesi, 15:16

Kurulduğu günden bu yana yer aldığı tüm ligleri domine eden ekiplerden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyespor tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapmak üzere. Kırmızı beyazlıların teknik patronu Hakan Dolutaş ise hem futbolcu hem antrenör olarak görev aldığı Denizli BBSK’da ilk kez bu kadar zor bir durum ile karşılaşıyor.

KÜÇÜLME KARARI ALINDI

Geçen sezon kaçan şampiyonluk sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın talimatı doğrultusunda küçülme kararı alan Denizli Büyükşehir Belediyespor, neredeyse kadrosundaki tüm futbolcular ile ayrılık yaşadı. Kırmızı beyazlılarda geçen yılın kadrosundan sadece üç futbolcu kaldı.

Bu süreçte transfer çalışması yapmak için Denizlispor kongresi ve kongre sonrası gelişmeleri beklemek zorunda kalan kırmızı beyazlı yönetim, transfer piyasasına geç girerek büyük sıkıntılarla karşılaştı.

KİMLER GELDİ?
Şahin Şafakoğlu, Eren Kurtulmuş ve Ali Helvacı’nın dışında oyuncusu kalmayan kırmızı beyazlılar ilk etapta Mustafa Tahran, Hasan Demir, Çağlayan İrece ve Semih Ceylan transferlerini gerçekleştirdi. Bu süreçte geçen sezondan kalan Zafer Cansız ile de anlaşılarak sözleşme feshi yapıldı. Toplanmak için bile yeterli futbolcuya sahip olmayan Denizli BBSK’da, Asbaşkan Akın Çelik’in önderliğindeki transfer çalışmalarına hız verildi ve Çatalcaspor’dan Muhammet Yılmaz,  Kahramanmaraşspor’dan Samet Kumbaşı, Tavşanlı Linyitspor’dan Yücel Yıldırım ile anlaşma sağlandı. Altyapıdaki başarılı performansı sonrasında kaleci Serdar Aygündüz de profesyonel yapıldı.

TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kırmızı beyazlılarda Teknik Direktör Hakan Dolutaş’tan rapor alan yönetim transfer çalışmalarına bayramda da ara vermedi. Tüm takımların transfere geçici nokta koyduğu tatil sürecinde Denizli’ye bazı futbolcuları davet eden kırmızı beyazlı yönetim önce kaleci sorununu çözmek istiyor. Denizlispor’da Mehmet Altıparmak’ın takıma almayacağı en az 4 futbolcuyu da kadrosuna dahil etmek isteyen kırmızı beyazlı kurmaylar, alt liglerin deneyimli isimleri ile temas halinde.

TAKIM TOPBAŞI YAPIYOR

Diğer yandan Denizli Büyükşehir Belediyespor bugün topbaşı yapıyor. Teknik Direktör Hakan Dolutaş transfer çalışmalarına geç başlanması nedeniyle geç başladığı yeni sezon hazırlıklarındaki boşlukları tatil günlerinde kısıntı yaparak gidermek istiyor. 23 Ağustos’ta başlayacak lig öncesinde önlerindeki süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyleyen Dolutaş, Denizlisporhaber.com’a yaptığı değerlendirmede, “Geçen sezonki kadrodan kimsenin kalmaması ve transfer çalışmalarına geç başlamış olmamız nedeniyle hazırlık sürecine de geç başladık. Bu nedenle önümüzdeki zamanı çok iyi değerlendireceğiz. Bir hafta içinde takımın büyük ölçüde tamamlanmış olacağını düşünüyorum. Tam kadro çalışmalara sürdürüp lige iyi bir başlangıç yapmak hedefindeyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..