REKLAMI GEÇ

NAMIK KEMAL ERASLAN: DENİZLİSPOR’A VERİLDİ SONUÇ ORTADA

NAMIK KEMAL ERASLAN: DENİZLİSPOR’A VERİLDİ SONUÇ ORTADA

Denizli Büyükşehir Belediyespor’un ligden düşmesi eski başkanlardan Namık Kemal Eraslan’ın da tepkisini çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 10 Nisan 2017 Pazartesi, 13:14

Sezon bitmeden Bölgesel Amatör Lig’e düşen Denizli Büyükşehir Belediyespor’da zor dönemlerinde görev yapan eski başkan Namık Kemal Eraslan büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Denizlisporhaber.com’un ulaştığı deneyimli spor adamı, Denizlispor’dan sonra kentte 2. Lig’e çıkabilen tek takımın Denizli Büyükşehir Belediyespor olduğunu hatırlatarak, “Kulübün küme düşmesine çok çok üzüldüm. Bizler bu kulübe şahsım ve yönetimim olarak 6 yıl emek verdik. Bu takımı 2. Lig’e çıkardık. Hatta 1. Lig’in kapısından döndük. Bu işe emek veren tüm arkadaşlar adına bugün yaşanan durum büyük üzüntü verici” dedi.

DENİZLİSPOR’A ÇOK FAYDASI OLUYORDU
Alt liglerdeki profesyonel kulüplerin Denizlispor’a çok faydası olduğunu da söyleyen Eraslan, Bizim dönemimizde Denizlispor’a futbolcu yetiştiriyorduk. Bu kulüp en az 16 futbolcusunu süper lig takımlarına verdi. Bu oyuncuların bazıları şampiyonluk yaşadı. Bu kulüp Denizlispor için teknik direktör, menajer yetiştirdi” diye konuştu.

DENİZLİSPOR’A DEVRİ BÜYÜK HATAYDI
Eraslan kırmızı beyazlı kulübün Denizlispor’a devredilmesinin büyük hata olduğunu belirterek, “2004 yılından beri Denizlispor’a devredilmesi konusunda baskı yapılıyordu. Denizlispor’a verildi, sonuç ortada. Bizler bu sistemin devam etmesi gerektiğini söylüyorduk. Devir olmamalıydı. Demek ki doğru söylüyormuşuz. Bugün gelinen sonuç ortada. Denizlispor’un kendi derdi başka Denizli BBSK’nın kendi derdi başka” dedi.

HİÇBİR ZAMAN BÜYÜK GELİRLERİ OLMADI
Kulübün özellikle gelirleri için talep edildiği yönündeki sorumuza ise; “Hiçbir zaman onların hayal ettiği gelir Belediyespor’da olmadı” diyen Eraslan; “Bizler parasız, sıkıntılı, imkanların kısıtlı olduğu dönemlerde bu kulübü şampiyon yaptık. Denizlispor camiasının dillendirdiği o devasa bütç eler asla olmadı. Hep mütevazi bütçelerle hareket ettik. Kendi gelirlerimiz ile ayakta kalmaya çalıştık.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Denizlispor’a verdiği bütçenin yüzde 10’u bile Belediyespor’a gelmiyordu. Geriye dönük gelirler karşılaştırılsa bu oran yüzde 10’un da çok altında çıkar” dedi.

İNŞALLAH AYNI ŞEY KIZILCABÖLÜKSPOR’UN BAŞINA GELMEZ
Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah aynı şeyi Kızılcabölükspor’a yaşatmazlar. Denizlispor’un var olmasını istiyorsak elbette futbolcularının değerlendirildiği pilot takım olmalı. Ama abi kulüp olsa bile oradaki işleyişe karışmamalı. Yine bağımsız bir kulüp olmalı. Koordineli çalışıp futbolcu yetiştirilmeli. Biz bunu geçmişte Ali İpek başkanla gayet iyi yaptık. Herkes sportif başarıya endeksliydi ama biz hem sportif başarı elde ediyor hem de futbolcu yetiştiriyorduk. Denizlispor altyapısından takıma gönderilen her futbolcu yetenekli değil. Bu kabul edilmeli” diye konuştu. Eraslan tüm gelişmeleri değerlendirirken; “Denizli’de futbol bu değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..