REKLAMI GEÇ

ZORHAN SANCAR: DENİZLİ OLARAK KÜME DÜŞTÜK

ZORHAN SANCAR:  DENİZLİ OLARAK KÜME DÜŞTÜK

Denizli BBSK’yı amatör ligden alıp profesyonel lige çıkaran eski başkan Zorhan Sancar “O haberi aldığımda gece uyuyamadım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 11 Nisan 2017 Salı, 11:02

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta ligin bitimine üç hafta kala BAL ligine düşen Denizli Büyükşehir Belediyespor’un durumu kulübün efsane başkanı Zorhan Sancar’ı da çok üzdü. Denizlisporhaber.com’un ulaştığı Sancar, “O haberi aldığımda sabaha kadar uyuyamadım” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyespor’u çok zor şartlar altında profesyonel lige çıkardıklarını söyleyen Sancar, “O dönemde Denizlispor’dan başka profesyonel liglerde takımımız yoktu. Şehir olarak yıllarca profesyonel bir futbol kulübünün daha olması gerektiğini, Denizlispor’un altyapısını bu şekilde sağlamlaştıracağımızı konuşuyorduk. Bu hedefle yola çıktık. Neredeyse tamamı Denizlili futbolculardan oluşan bir kadro ile profesyonel lige çıktık. O dönem Aydın’da oynadığımız final maçında adeta şehir boşalmıştı. Aydın stadının tamamını Denizli halkı doldurmuştu. Belediye Başkanımız Ali Aygören, TFF Asbaşkanı Ali İpek’in destekleri ile tüm şehir, yönetim, teknik heyet, takım ve taraftar büyük bir birliktelik göstermiş ve bu başarıyı sağlamıştık. O başarıda her Denizlili’nin hakkı vardı” diye konuştu.

İNSANIN DÜĞÜMLENDİĞİ NOKTA
Bugün gelinen süreci de değerlendiren Sancar, “Kimi sorumlu tutacağız ki… Bu saatten sonra birini sorumlu tutsak ne değişir.İnsanın düğümlendiği noktadayız. Son noktamızdayız. Üzüntüsü çok büyük. Türkiye’nin dört bir yanında insanlar profesyonel lige takım çıkarmak için mücadele ederken bizim bir takımımızı kaybetmemiz büyük kayıp. Hem Denizli için hem Denizlispor için büyük kayıp” dedi.

TEMELİ SAĞLAM TUTMALIYDIK
Denizli BBSK’nın iki kez 2. Lig’de mücadele ettiğini hatırlatan Sancar; “Bugün Kızılcabölükspor olağanüstü işler yapıyor. 3. Lig’de kalıcı takımlardan biri olmayı başardı. Denizli BBSK da ikinci ligde oynamıştı. Bizim hedefimiz zaten bir takımın 3 bir takımın 2’nci ligde olmasıydı. Denizlispor’un temelini sağlam tutmak istiyorduk. Denizlispor böyle bir ortamda TFF 1. Ligi’nde fazla kalıcı olmayacak ve yeniden Süper Lig’e dönecekti. Biz temeli sağlam tutmamız gerekirken şimdi temelin bir kısmını kaybettik” diye konuştu.

BİR DAHA ÇOK ZOR
Profesyonel lige çıkmanın çok zor olduğunu hatırlatan Sancar; “Bu saatten sonra kulübü kaybederiz. Amatör ligden çıkmak çok çok zor. Düşen bir takımın yeniden çıkması zor. Bizim zamanımızda öyle büyük gelirlerin sahibi değildik. İmkanlarımız sınırlıydı. Denizlili çocuklarımızla bunu başarmıştık. Takımın düşmesi şehrin de düşmesi demektir. Artık federasyondaki gücün de yara alıyor. Kazanılması zor kaybedilmesi kolaydır. Bir kaybettik. Haberi aldığımda gece uyuyamadım. O kulübün kurulmasındaki tek amaç Denizlili çocuklarımızın önünü açmaktı. Şimdi bu olanak da kaybolmuş oldu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..