REKLAMI GEÇ

6 PUAN SİLİNEBİLİR

6 PUAN SİLİNEBİLİR

Başkan Süleyman Urkay’ın ekim ayında 600 bin liralık ödemeyi gerekçe göstererek istifa ettiği daha sonra istifasını geri çektiği olay hala temizlenemedi. Futbolcunun temsilcileri Denizlispor’a 15 Nisan’a kadar süre verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 12 Nisan 2017 Çarşamba, 11:52

Denizlispor’un 2009 yılından bu yana ödemeleri bir türlü bitmeyen Norman Syyla kulübün başını derde sokmayı sürdürüyor. Daha önce yeşil siyahlıları 6 puan silme cezası ile karşı karşıya bırakan futbolcu, bir kez daha aynı tehditle kulübün karşısına çıktı.

İŞTE NORMAN SYYLA’NIN HİKAYESİ

2008-2009 sezonunda Belçika’nın Belçika’nın Derder EH takımından alınan  Fransız orta saha oyuncusu Syyla yeşil siyahlı takımda sadece bir maçta 22 dakika forma giydi. Sözleşmesi tek taraflı feshedilerek gönderilen futbolcunun 26 bin Euro alacağı ödenmedi.

5 yıl boyunca ödeme bekleyen futbolcu daha sonra temsilcileri aracılığı ile 2014 yılında FİFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurdu. 26 bin Euro alacağını tazminat ve yargılama giderleri ile birlikte 338 bin Euro olarak isteyen futbolcu FİFA Disiplin Kurulu’na da Denizlispor’u şikayet etti. Kurul 2016 yılında Denizlispor aleyhine karar verdi ve yaptırım uygulanabileceğini duyurdu.

URKAY İSTİFA ETMİŞTİ
Önceki dönemde 110 bin Euro’luk peşinat verildikten sonra alacakları 30’ar bin Euro’luk taksitlere bağlanan futbolcuya bir daha ödeme yapılamadı. Ekim ayında bir kez daha kulübü sıkıştıran Syyla’nın temsilcileri ödeme yapılmasını istemişti. Toplam 600 bin liralık bu ödeme karşısında Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay kamuoyuna şikayette bulunmuş, daha sonra ise istifa etmişti. Bir maç sonrası istifa eden Urkay her nedense istifasından hemen sonra yönetim kurulunu Atatürk Stadı’nda bir araya getirmiş ve yönetim tarafından istifasının kabul görmediği bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı.

TÜM BORCU ÖDEDİ AMA…
Yeşil siyahlı kulüp daha sonra Syyla’nın temsilcileri ile görüşerek futbolcunun kalan tüm borcunu yine taksitler halinde ödemeyi bitirdi. Futbolcuya en son iki ay önce son alacağı da ödendi. Fakat eski başkan Mustafa Şavluk döneminde taksitlendirme yapılırken taahhüt altına alınan bir madde yeşil siyahlı kulübün başına yine dert oldu. Düzenli ödeme sözü veren Denizlispor, eğer taahhüt ettiği dönemlerde ödeme yapmazsa 30 bin Euro daha tazminat ödemeyi kabul etmişti. Ödemelerini düzenli yapmayan yeşil siyahlı kulüp, kariyeri boyunca asla kazanamayacağı paraları Denizlispor’dan alan Norman Syyla’ya bir kez daha borçlu oldu.

ŞİMDİ BİR DE TAZMİNAT İSTİYOR
Bu kez tazminat için Denizlispor’un kapısını çalan Syyla, 15 Nisan’a kadar 30 bin Euro daha istiyor. Yeşil siyahlı yönetim ise futbolcuya sadece 3 bin Euro gönderdi. Futbolcu temsilcileri ödemenin yapılmaması durumunda 6 puan silme cezasının uygulanması için FİFA Disiplin Kurulu’na başvuruda bulunmaya hazırlanıyor. Yönetim içindeki birliğin bozulduğu Denizlispor’da futbolcular ise kendilerine söz verilen 500 bin liralık maç başı ve toplam 270 bin liralık Büyükşehir Belediye Gaziantep ve Balıkesirspor maçının primlerini bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..