REKLAMI GEÇ

8 FAULLE MAÇI BİTİRDİK

8 FAULLE MAÇI BİTİRDİK

Teknik Direktör Reha Erginer bugünkü antrenman öncesi Balıkesirspor maçının verilerini paylaştı, takımın 90 dakikada sadece 8 faul yaptığını hatırlatarak, “Rakibe kazanacağımızı hissettirmeliydik” dedi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 29 Kasım 2017 Çarşamba, 19:50

Denizlispor’da Teknik Direktör Reha Erginer bugünkü antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Balıkesirspor maçının istatistiklerini de paylaşan deneyimli teknik adam, “İstatistikler bir maçı doğru olarak anlatmayabilir ama  8 faul kabul edebileceğim bir şey değil” dedi.

BU ŞEKİLDE BİTECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM
Ankaragücü ve Balıkesirspor yenilgilerinin birlikte değerlendirilmesini isteyen gazetecilere, “İki maç birbirinden farklı geçti. Ankaragücü maçında duran toptan gol yedik. Bu maçta duran toptan gol yemedik ama bizim için ucuz goller yedik” diyerek başlayan Denizlispor Teknik Direktörü Reha Erginer, “Ankaragücü maçını kayıp geçtik. Bu maçı iç sahada yüzde yüz telafi etmemiz gerekirdi. Bizim pozisyonumuzdaki bir takımın iç sahada böyle yenilgilere tahammülü yok. Bizim de yok. Aslında zor geçeceğini çok iyi bildiğimiz ama bu şekilde biteceğini hiç düşünmediğimiz bir maçtı” dedi.

MÜCADELE KONUSU YANLIŞ ANLAŞILDI
Maç sonundaki basın toplantısında takımın mücadelesine ilişkin sözlerinin yanlış değerlendirildiğine de değinen Erginer, “Özellikle ilk yarıdaki futbolumuzda mücadeleye ilişkin sözlerim yanlış anlaşıldı. Takımımız bir kere koşuyor. Onunla ilgili sıkıntımız yok. Oyun olarak da üzerine koyduk” dedi.

TOPA EN FAZLA SAHİP OLAN TAKIMIZ
Daha sonra maç verilerini paylaşan Erginer; “Bütün takımların 13’ncü hafta verilerini inceledim. Maçtan sonra söylediğim hatta devre arasında oyuncularıma söylediğim bazı şeyler vardı. Onları gördük. Mesela 13 haftanın en fazla topla oynayan takımıyız. 33 dakika topla oynamışız. En fazla pas yapan takımız, başarılı paslarda ikinci sıradayız. Alan geçişlerini en iyi yapan ikinci takımız”

ÜÇÜNCÜ BÖLGEDE ÜRETKENLİĞİMİZ ÇOK AZ
Erginer sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama üçüncü bölgede üretkenliğimiz genel anlamda çok az. Bu şunu gösteriyor; istediğiniz kadar topa sahip olun, istediğiniz kadar pas yapın. İşi bitiremezseniz sıkıntı yaşarsınız. Bir de özellikle karşınızdaki takım bu tip birtakımsa… Maçtan sonra da söylemek istediğim buydu. Bu tip takımlara karşı atak sonlandıramazsanız ya da gereksiz top kayıpları yaparsanız faturayı keserler”

ÇOK FAZLA İKİLİ MÜCADELEYE GİRMEDİK
“Mücadeleden kastım fiziksel anlamda değil. Bu konuda rakibe fazlasıyla cevap veriyoruz. Daha fazla koşuyoruz, topa daha fala sahip oluyoruz. Ama çok fazla ikili mücadeleye girmedik. Sıcak temas yapmadık. Sahaya çıktığımızda bizim takımımız, rakibe bu maçı burada kaybettireceğini hissetirmedi. Kazanacağını hissetirmedi. Hissettirmesi lazım. Baktığımızda hakem de oyunu fazla kesmeyen, çalınabilecek faulleri çalmayan bir hakem. Ev sahibi takım olarak bu avantajı görmemiz lazımdı”

8 FAUL ÇOK DÜŞÜK
“Maçı 8 faulle tamamladık. Çok düşük. Bu demek ki, biz içerde daha sert, kazanmaya daha yönelik bir oyun oynamalıyız. İyi oyun başka bir şey maçı kazandıracak oyun başka bir şey. Biz çok kötü oynamadık ama maçı kazandıracak üçüncü bölgedeki verimliliği de genel anlamda sağlayamadık. O sertlikte değildik”

TOPA SAHİP OLMAK  MAÇ KAZANACAĞINIZ ANLAMINA GELMEZ
Ceza sahası üretkenliğinde düşüş yaşadıklarını kaydeden Teknik Direktör Reha Erginer; “Bu haftanın istatistiğine göre 33 dakika top bizde kalmış. Bizim açımızdan oldukça yüksek. Topa sahip olmak maçı kazanacağınız anlamına gelmez. Bazen rakipler bunu taktik olarak da kullanır. Topu verir rakibe oynasın… Senin üretkenliğin yok, skoru değiştiremiyorsun, kontradan ya da top kaybından gol yiyorsun ve sonuçta maçı kaybediyorsun. İstatistikler maçın göstergesi değil” dedi.

RİZE MAÇINDA TELAFİ EDECEĞİZ
Yarın Denizli’deki son çalışmalarını yaptıktan sonra Rize deplasmanı için yola çıkacaklarını söyleyen Teknik Direktör Erginer, “Bizim için telafi maçı olmalı. Rakip çok güçlü, biz deplasmanda kazanamıyoruz gibi düşüncelere katılmıyorum. Siz sahaya çıkıp kazanacak o duruşu, cesareti, karakteri gösterdiğinizde kazanırsınız. Geliştirdiğimiz bu özelliklerimizin yanında eksik olan taraflarımızı da ilerletmek istiyoruz” diye konuştu.

ASİL KAAN: İLK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ALMAK İSTİYORUZ
Denizlispor’un başarılı kalecisi Asil Kaan da Rize deplasmanından puanlarla döneceklerini söyledi. Önemli bir maça çıkacaklarının altını çizen Asil Kaan; “Ligin son haftalarına giriyoruz. Bu maçın önemi daha da artıyor. İki haftadır kaybediyoruz. Alt sıralardan kurtulmak için önemli bir maç. Deplasmandaki ilk galibiyetimizi alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..