REKLAMI GEÇ

ALTERNATİFLİ KADRO OLUŞTURMALIYIZ

ALTERNATİFLİ KADRO OLUŞTURMALIYIZ

Ligde yüksek bütçeli takımlara karşı mücadele edebilmek için alternatifli bir kadro oluşturmak istediklerini söyleyen Teknik Direktör Osman Özköylü, transfer beklentisini bir kez daha tekrarladı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 4 Temmuz 2018 Çarşamba, 12:48

Denizlispor’da Afyon kampı sürüyor. Dün kampı ziyaret eden gazetecilerle kısa bir sonbet toplantısı yapan Teknik Direktör Osman Özköylü hem takımın durumuna hem de beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özköylü ligde yüksek bütçeli takımların yanı sıra önemli destek alan kulüplerin varlığına işaret ederek, “Rekabet edebilmemiz için alternatifli bir kadro oluşturmalıyız” dedi.

İLK KAMP BİR ÖN HAZIRLIK KAMPI
Ligin erken bittiğini, futbolcuların tatilden döndüklerini ve araya Ramazan’ın girdiğini söyleyen Özköylü, futbolcuların fiziksel olarak gerilediklerini onları yeniden belli seviyeye çıkarmak istediklerini kaydetti. İlk etap kampını bu anlamda bir ‘ön hazırlık kampı’ olarak değerlendirebileceklerini söyleyen Özköylü, “Esas süreç ikinci etapta olacak: Orada çalışma temposu daha da artacak. Hazırlık maçları devreye girecek. Yeni transferlerin katılımı ile birlikte daha iyi bir takım oluşturmuş olacağız” dedi.

YÜKSEK BÜTÇELİ TAKIMLARLA MÜCADELE EDECEK SEVİYEYE GELECEĞİZ
Gazetecilerin sorusu üzerine ligde ekonomik gücü yüksek takımların öne çıktığını hatırlatan Özköylü, “Ekonomik gücü olan takımlar her zaman bir adım öne çıkar. Gerek istedikleri transferleri gerçekleştirmek bakımından gerekse kaliteli futbolcu tercihi bakımından iyi bir kadro oluşturma noktasında bu takımlar daha avantajlı. Kadrosunu koruyan ve takviyelerle destekleyen takımlar da bize göre avantajlı.  Bizim sadece 5-6 oyuncumuzun kalması büyük bir dezavantaj. Sözleşmeleri biten oyuncuların takımdan ayrılması, kiralık oyuncuların eski takımlarına dönmesi transfer açısından ciddi bir yük getiriyor. Ekonomik olarak ve çalışma koşullarının oluşması bakımından sıkıntı doğuruyor. Ekonomik gücü yüksek Gençlerbirliği, Osmanlıspor ve Gazişehir takımlarının yanı sıra ciddi destekler alan Giresunspor ve Boluspor gibi takımları şimdilik bir adım öndeymiş gibi görünüyor. Biz bu takımlara kafa tutabilecek, bu takımlarla mücadele edebilecek üst seviyelere gelmeye çalışacağız” diye konuştu.

HER BÖLGEYE TRANSFER LAZIM
Transfer konusundaki beklentileri sorulan Teknik Direktör Osman Özköylü her bölgede alternatifli bir kadro oluşturmak istediğini belirterek, “Kaleci, sağ bek, stoper almak zorundayız. Orta sahaya forvet arkası ile birlikte üç takviye yapmalıyız, kanat oyuncusu ve santrafor alınması gerekiyor. Her bölgeye ihtiyaç var. Bunun nedeni de geçen sezondan çok az sayıda oyuncunun takımda kalması. Çekirdek kadronun olmayışı bizi maalesef çok sayıda transfere zorluyor. Buna mecburuz. Lig içinde alternatifli bir kadromuz olmak zorunda. Denizlispor bunun sıkıntılarını yaşadı. Arkadan gelenler de ceza ya da sakatlık durumlarında her an oynamaya hazır, kaliteli oyuncular olmalı ki diğer takımlarla rekabet edebilelim. Zaten onlardan şu an için gerideyiz. Kadro olarak geride kalmak istemiyoruz.  Geçen yıl Eze’nin sakatlığında Mehmet Akyüz önemli işler yaptı. O da bir sakatlık geçirmiş olsaydı çok büyük sıkıntılar yaşanırdı. Bu nedenle bizim oyuncu kadromuz alternatifli olmalı. Gözümüz arkada kalmamalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..