REKLAMI GEÇ

BAJRAM FETAİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

BAJRAM FETAİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Denizlispor sorunlu yabancıları ile anlaşmaya çalışıyor. Dosyası FİFA Disiplin Kurulu’nda bulunan Bajram Fetai’ye dün 50 bin Euro’luk ödeme yapıldı, kalan alacağı taksitlendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 25 Temmuz 2017 Salı, 10:18

Denizlispor’da göreve geldiği günden bu yana borç ödeyen Başkan Mustafa Üstek özellikle sorunlu yabancı futbolcular ile anlaşılması konusunda yönetimine talimat vermişti. Temaslarını hızlandıran yeşil siyahlı kurmaylar Bajram Fetai ile de masaya oturdu.

URKAY DÖNEMİNDE ALINMIŞTI
Yeşil siyahlı takıma Süleyman Urkay’ın başkanlığı döneminde alınan Makedon futbolcu Bajram Fetai ligde 31 maçta görev almıştı. Devre arasında gönderilmek istenen futbolcu sözleşmesini karşılıklı feshetmek istememişti. Yeşil siyahlı yönetimde görev değişimi olduktan sonra dönemin başkanı Mehmet Özsoy futbolcuyu kadrosunda düşünmedi ve yollarını ayırdı. 1+1 yıllık sözleşme imzalayan futbolcu takımdan ayrılsa da alacağı ödenmemişti.

DOSYASI DURDURULDU
Yaklaşık dört yıldır alacağını tahsil edemediği için yeşil siyahlı kulübü FİFA Disiplin Kurulu’na şikayet eden futbolcu puan silme ve transfer yasağı gibi cezaların uygulanmasını istemişti. Başkan Mustafa Üstek’in talimatı ile ulaşılan futbolcu yeşil siyahlı kulüple alacaklarının yapılandırılmasına sıcak baktı. Dün futbolcuya 50 bin Euro’luk ödeme gerçekleştiren Başkan Mustafa Üstek FİFA’daki dosyanın dondurulduğunu kaydetti. Futbolcu ile kalan alacakları için planlama yapıldığı belirtildi. Toplam alacağı faiz ve cezalarla 140 bin Euro olan futbolcu ile Denizlispor arasındaki sorun da şimdilik çözülmüş oldu.

ÜSTEK ÖDÜYOR, SORUNLAR BİTİYOR
Yeşil siyahlı kulüpte başkanlık görevine geldiğinden beri çok ciddi ödemelerin altına imza atan Başkan Mustafa Üstek’in kendi cebinden çıkan rakam son ödeme ile birlikte 4 milyon 600 bin liranın da üzerine çıktı. Denizlispor’da sorunlu futbolcuların ödemelerini birer birer bitiren Başkan Üstek yerli ve yabancı pek çok futbolcunun alacaklarını tamamen ödedi.

GENKOV, KAPPEL VE SANKOH’U BİTİRDİ
Son olarak 20 bin Euro’luk ödeme yaptığı Bulgar Genkov’un Denizlispor ile ilişiğini kesen Başkan Mustafa Üstek Kappel ve Sankoh’un geçen sezondan kalan tüm alacaklarını da ödedi. Yerli futbolcuların 3 milyon liraya yakın alacaklarının da tamamını ödeyen Üstek kadrodaki hiçbir futbolcusu ile sorun yaşamıyor.

TALİMATI VERDİ 3 YABANCI DA BİTECEK
Yeşil siyahlıların önünde şimdi üç yabancı futbolcu dosyası daha bulunuyor. Leozinho, Anmar ve Perovic’e olan borçlar için İkinci Başkan Taner Atilla’yı görevlendiren Başkan Mustafa Üstek, “Futbolcuları bulun anlaşın. Paralarını ödeyeceğim” talimatı verdi.

Denizlispor yönetiminin ciddi fedakarlıklar yaptığını söyleyen Başkan Mustafa Üstek, “Sezon öncesi hiçbir yeni transfer yapmadan 7 milyon liranın üzerinde kaynak oluşturduk ve ödemeler gerçekleştirdik. Genkov’un borcunu tamamen bitirdik. Bajram Fetai ile de anlaşma zemini sağladık, bir kısım ödeme yaptık. FİFA’Daki dosyasını dondurduk. Göreve geldiğimizde Kappel ve Sankoh’un yanı sıra diğer futbolcuların da alacakları duruyordu. Hepsini ödedik, futbolcularımızla yeniden anlaştık peşinatlarını ödedik. Ücretleri ödenmeyen diğer yabancı futbolcular için de 2. Başkan Taner Atilla’yı görevlendirdik. O futbolcular ile de anlaşıp ödemelerini yapacağız. Bu dosyalar bugün ödenmese bile yarın mutlaka Denizlispor’un karşısına çıkacaktır. Kulübümüzün puan silme, transfer yasağı gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalmasını istemiyoruz. Geçmişte bu borçlar zamanında ödenmiş olsaydı Denizlispor ciddi mali yükümlülüklerinden kurtulmuş, mahkeme, faiz, tazminat gibi ekstra ödemelerle karşı karşıya kalmamış olurdu. Biz en azından kendi dönemimizde geleceğe yük bırakmamak için çabalıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Mustafa İMİR   -  Bağlantı 26 Temmuz 2017, 09:06

Görev yaptığı dönem süresince başkanlar ve yönetim kurulları üyeleri kanun ile harcama ve gelirlerden sorumlu hale getirilmediği,yanlış yönetim nedeniyle oluşan borçlardan zimmet çıkarılmadığı takdirde bu iş böyle gider.Dernek statüsü bitmeli.