REKLAMI GEÇ

BAŞKAN KONGREYE GÜÇLÜ GİRİYOR

BAŞKAN KONGREYE GÜÇLÜ GİRİYOR

Spor Toto 1. Lig’de genellikle ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor bu sezon bambaşka bir görüntü sergiliyor. Yeşil siyahlıların sahadaki başarısı kongre kararı alan Başkan Mustafa Üstek’in kongreye güçlü girmesini sağlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 25 Eylül 2018 Salı, 11:29

Süperligden düştüğünden bu yana ligde kalma mücadelesi veren Denizlispor bu sezon farklı bir görüntü ortaya koyuyor. Sezon başında Teknik Direktör Osman Özköylü’yü göreve getiren, yeni takviyelerle güçlü bir takım oluşturan yeşil siyahlı kurmaylar bu girişimlerinin meyvesini de almaya başladı.
Her geçen hafta oynadığı futbolun üzerine biraz daha koyan yeşil siyahlı takım altıncı hafta sonunda topladığı 10 puanla play-off hattında yer almayı başardı.

İŞTE LİGDEKİ PERFORMANSI
Denizlispor bu sezona evindeki Gazişehir yenilgisi ile başladı. Bu maçta kaybedilen puanları ikinci haftada Adana Demirspor deplasmanında kazanarak telafi eden Horozlar evindeki Hatayspor maçında golsüz berabere kalırken oynadığı futbolla yavaş yavaş lige ağırlığını koymaya başladı. Altınordu karşısında alınan 4-0’lık yenilgi Horozların uyanmasına neden oldu. Eskişehir’i 4-1 ve son olarak Osmanlıspor’u deplasmanda 2-0 yenen Horozlar ligde ben de varım dedi.

TOPLANAN PUANLAR YÖNETİME YARADI
Yeşil siyahlı takımda işler yolunda gitmeye başlarken bu kez yönetimde çatlak ortaya çıktı. Yönetim içi anlaşmazlıkların yanı sıra kamuoyunden maddi destek de sağlayamayan Başkan Mustafa Üstek olağanüstü genel kurul kararı aldı. 20 Eylül’deki ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadı ve kongrenin 28 Eylül günü yapılması bekleniyor. Başkan Mustafa Üstek’in bu kongredeki en büyük kozu takımın sıralamadaki durumu olacak. Yıllarca düşmeme mücadelesi veren Denizlispor uzun bir aradan sonra ilk kez hem futbolu hem de aldığı skorlarla taraftarının gönlünü fethetmeyi başardı.

SORUNLAR DA YOK DEĞİL…
Yeşil siyahlı kulüpte kongre süreci beraberinde farklı sorunları da getirdi. Futbolculara Kasım ayına kadar ödeme yapılmayacağı duyuruldu. Eskişehirspor galibiyetinin primini alan takım zorlu Elazığspor maçı öncesi Osmanlıspor maçı primlerini alamayacak. Buna karşın ‘onur mücadelesi’ verme kararı alan futbolcular devre arasına kadar yeşil siyahlı takımı üst sıralara taşımaya çalışacak.

İŞTE GERİDE KALAN YILLARDA 6. HAFTALAR
2010-2011 SEZONU : Denizlispor ilk yarısını lider olarak tamamladığı ve 9’ncu sırada bitirdiği 2011-2012 sezonunun altıncı haftasında Spor Toto 1. Lig’deki en başarılı performanısını göstermişti. Bu sezonda altı maçta 5 galibiyet 1 beraberlik elde eden Horozlar liderlik koltuğuna kurulmuştu.
2011-2012 SEZONU: Sezona iyi başlayamayan Denizlispor 6 hafta sonunda sadece bir galibiyet ve bir beraberlik alabilmiş 4 puanla 16’ncı sırada yer bulabilmişti. Yeşil siyahlılar sezonu 10’ncu sırada tamamladı.
2012-2013 SEZONU: Sezona iyi başlayan Horozlar ilk altı maçta 3 galibiyet bir beraberlikle 10 puan toplamış ve altıncı sırada yer almıştı. Horozlar bu sezonu 11’nci basamakta bitirdi.
2013-2014 SEZONU: Yeşil siyahlılar geride kalan altı haftada bir galibiyet ve bir beraberlik elde etmiş 4 puanla 17’nci basamakta yer almıştı. Sezon sonunda ligi 10’ncu sırada tamamlayacaktı.
2014-2015 SEZONU:  Beraberliklere abone olan Denizlispor bu sezonun ilk altı haftasında bir galibiyet 5 beraberlik elde etmişti. Altı hafta sonunda 8 puanla 8’nci sırada yer almış fakat sezon sonunu zor getirmişti. Yeşil siyahlılar ligi 15’nci basamakta bitirmiş son haftalara kadar düşme korkusu yaşamıştı.
2015-2016 SEZONU: Ligin ilk altı maçında bir galibiyet ve bir beraberlikle 4 puan toplayan Horozlar 17’nci basamakta yer almıştı. Sezon sonunu zor getiren yeşil siyahlılar 15’nci basamakta ligi bitirmiş yine düşme korkusu yaşamış ve yaşatmıştı.
2016-2017 SEZONU: Denizlispor bu sezonun ilk altı maçında ikişer galibiyet ve beraberlik almış 8 puanla 8’nci sırada yer almıştı. Sezon sonunu ise 11’nci sırada tamamladı.
2017-2018 SEZONU: 1. Lige düştüğünden bu yana en kötü başlangıcını bu sezonda yapan Denizlispor ilk altı haftada sadece bir beraberlik elde edebilmiş ve son sırada yer almıştı. Sezonun sonunda ise 15’nci sırada yer almış düşmekten son anda kurtulmuştu.
2018-2019 SEZONU: Yeşil siyahlılar bu sezonun ilk altı haftasında üç galibiyet ve bir beraberlikle 10 puan topladı ve altıncı basamakta yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..