REKLAMI GEÇ

Başkan Üstek ikna edilebilir

Başkan Üstek ikna edilebilir

Denizlispor’da kongre kararı alan ve ‘kesinlikle aday değilim’ açıklaması yapan Başkan Mustafa Üstek’in yönetim kurulu üyeleri tarafından büyük ölçüde ikna edildiği belirtildi. Üstek’in destek olunması durumunda yola devam edebileceği belirtiliyor.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 13 Mayıs 2018 Pazar, 11:16

Denizlispor’da Başkan Mustafa Üstek ve yönetim kurulu üyeleri ligin bitiminin hemen ardından kongre kararı almıştı. 27 Mayıs’ta yapılması planlanan kongre öncesinde kamuoyunun karşısına geçen Başkan Üstek ve kurmayları yeni dönemde kesinlikle görev almayacaklarını açıklamış, görevleri süresince yaşadıkları zorlukları kamuoyu ile paylaşmıştı.

Özellikle sağlık sorunları ve aksayan tedavileri nedeniyle sıkıntılı süreçler yaşadığı, kulübün borçlarının ödenmesinde yalnız bırakıldığı ve tüm olumlu gelişmelere rağmen kentin ileri gelenleri tarafından adeta cezalandırıldığı yönünde görüşlerin hakim olduğu Başkan Üstek bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından göreve devam etmesi yönünde baskı altına alındı.

Başkan Üstek’in bu çağrılara kulak verdiği ve bazı şartların yerine getirilmesi durumunda yeniden görev alabileceği belirtiliyor.

Göreve başladığı günden sonra sürekli borç ödeyen Başkan Mustafa Üstek ve yönetimi özellikle bu ödemeler konusunda ciddi sıkıntılar yaşamıştı. Kulüp lisansı alınması konusunda gösterdiği çaba ve 3 puan silinmesinin önüne geçmesi ise Denizlispor’u ligde bırakan hareketi olmuştu. Yaklaşık 125 borç dosyası üzerinde uzlaşma sağlayan Üstek, yabancı futbolcu alacaklarının tamamını çözmüş bu futbolculardan bir kısmının alacağını ile yapılandırmıştı.

Kentten sponsor desteği göremeyen Üstek’e sadece bu süreçte Abalıoğlu grubu yardımcı olmuş Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da önemli miktarda katkı koymuştu.

Buna karşın yeşil siyahlı kurmaylar Denizlispor tarihinde görülmemiş miktarlarda kulübe maddi kaynak temin etmiş tüm bu gideri cebinden karşılamıştı.

Yeni sezonda önemli sponsorluk anlaşmaları yapmazsa yine kötü bir sürecin beklediği Denizlispor’da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin da sürece dahil olması bekleniyor. Takımı transfer yasaklarına ve zorlu şartlara rağmen ligde bırakan yönetim sezon sonunda kentten bir teşekkür bile görmezken, özellikle protokol tribününde yaşanan olaylar nedeniyle büyük bir rahatsızlık yaşıyor. Adeta yok sayılan yeşil siyahlı yönetim yeni sezonda tüm bu sorunların ortadan kalkmış olması durumunda göreve devam edecek.

Taraftarın da göreve devam etmesini çok istediği Başkan Mustafa Üstek’in kentin büyüklerinden gelecek telkin ve desteklerle göreve devam edebileceği kaydediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın göreve devam etmesini istediği Başkan Mustafa Üstek’in kalması durumunda yönetimine takviyeler yapması da gündemde.

Diğer yandan ligdeki diğer takımların transfer çalışmalarına başlamış olması da yeşil siyahlı kurmayları rahatsız ediyor. Belirsizlik ortamından bir an önce çıkılması gerektiğini söyleyen yeşil siyahlı bir yönetici, “Ne olacaksa karar verilmeli. İyi oyuncularımıza teklifler var. Burada kalmamız durumunda bizimle birlikte yola devam edecekler. Kongre süreci uzarsa o oyuncuları da elimizde tutamayız. Kentimizin büyükleri bize bir teşekkürü bile çok gördüler. Sezon içinde yaşadığımız bir takım sorunların da çözülmesi lazım. Herkes Denizlispor’un en büyük marka olduğunu söylüyor ama o markaya gerekli değeri vermeye geldiğinde kimseyi etrafımızda göremiyoruz. Yeni sponsorluklar ve yeni kaynaklarla mali yapımızı güçlendirmeliyiz. Her yıl düşmeme mücadelesi vermek sürdürülebilir bir durum değil. Bizim şehrin desteğini alarak artık şampiyonluk mücadelesi vermemiz gerekiyor” dedi.

Diğer yandan yeşil siyahlıların 27 Mayıs’taki kongre öncesi Denizlispor’da henüz bir aday ortaya çıkmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..