REKLAMI GEÇ

Biletsiz taraftarın maliyeti 80 bin lira

Biletsiz taraftarın maliyeti 80 bin lira

Elektronik bilet uygulaması, biletsiz maç izleyen taraftarlar nedeniyle kulüplere 80 bin lira ceza getiriyor.

/ DENİZLİSPORHABER / 22 Nisan 2014 Salı, 13:37

Türkiye Futbol Federasyonu henüz tamamen hazır olunmamasına karşın Turkcell Süperlig ve PTT 1. Lig’de elektronik bilet uygulamasını başlattı. Uygulama sistemin hazır olduğu statlarda sürerken, diğer kulüpler de yeni sisteme süratle geçecek. Uygulama gelecek sezon tüm kulüpleri kapsayacak. Sporta Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun gereği yürürlüğe giren uygulama beraberinde ağır yaptırımlar getiriyor.

80 BİN LİRA CEZA
Yasa biletsiz seyirci olarak spor alanlarına giren kişiler ve bunlara müsaade eden kişiler hakkında ağır yaptırımlar taşıyor. İhlallerde bulunan kişiler seyirden men cezasına da çarptırılabilecek. Ayrıca bu kişiler antrenmanları da izleyemeyecek. Bunun yanı sıra maç günü karakola giderek imza verecek. Yasanın kulüplere yaptırımları da ağır. biletsiz seyirci alan PTT 1. Lig kulüplerine 80 bin süperlig kulüplerine de 100 bin lira ceza uygulanacak.

TEMSİLCİLER TAKİP EDECEK
Türkiye Futbol Federasyonu, elektronik bilet ve biletsiz seyirci konusundaki yeni uygulamaları saha görevlilerine eğitimlerle öğretiyor. TFF adına profesyonel her lig maçında görev alan TFF Temsilcisi ve Federasyon Akreditasyon ve Güvenlik Temsilcisi (FAGAT) kişilere eğitimler verilmeye başlandı. Özellikle yeni sezon öncesi eğitimler sıklaştırılacak ve e-bilet uygulamasında sıfır tolerans göstermeleri istenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..