REKLAMI GEÇ

Bu suyla değirmen dönmez!

Bu suyla değirmen dönmez!

Denizlispor iç saha maçlarında masrafını çıkaramıyor. Yeşil siyahlıların tribün gelirleri giderleri karşılamaya yetmiyor.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 26 Kasım 2014 Çarşamba, 11:46

Sezon başında Denizli Atatürk Stadı’nda uygulanmaya başlanan Passolig Kart ile birlikte seyirci sayısındaki düşüş Denizlispor’un her maçta zarar etmesine neden oluyor. Yeşil siyahlı tribünlerin yeterli taraftar sayısına ulaşamaması maç giderlerini bile karşılayacak düzeyde gelir getirmiyor. Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu tribün gelirlerinden çok iç saha maçlarında taraftar desteğini önemsiyor.
HER MAÇ 10 BİN LİRA GİDER
Yeşil siyahlı kulüp her iç saha maçında tribünler boş kalsa da bazı masrafları yapmak zorunda. Özellikle güvenlik için ciddi rakamlar harcayan yeşil siyahlı kulüp her iç saha maçında elektrik, su gibi temel giderlere toplamda 10 bin liranın üzerinde harcama yapıyor. Sezon başından bu yana henüz bin seyirciyi bir arada göremeyen Denizlispor Bucaspor, Osmanlıspor, Giresunspor, Boluspor ve Adanaspor’u ağırladığı 5 lig maçında da zarar etti.

TARAFTAR GELSİN İSTİYORUZ AMA…

Kulübün mali konuları ile yakından ilgilenen Denizlispor Yönetim Kurulu üyesi ve başkan danışmanı Mehmet Ekizler ligde 5 iç saha maçında da zarar ettiklerini doğrularken taraftarlara takıma destek olmalarını çağrısında bulundu. Ekizler “İç saha maçlarında yerine getirmek zorunda olduğumuz yükümlülükler var. Bunların maliyeti maç başına 10 bin lirayı geçiyor. Tribün gelirlerimiz ise harcamalarımızın altında kalıyor. Taraftarlarımızın ekonomik nedenlerle değil takımımızın desteğe ihtiyacı olduğu için tribünde olmalarını istiyoruz. Fakat stada gelen taraftarlarımızın kulübümüze zarar vermelerini de istemiyoruz. Bu sezon kötü tezahürat nedeniyle bir kez ceza aldık. Bundan sonraki süreçte aynı şeylerin tekrarlanması durumunda cezalar katlanarak uygulanacak. Zaten gelir kalemleri sınırlı, mali yapısı rahat olmayan kulübümüze gelebilecek her türlü ceza bizi sıkıntıya sokar” diye konuştu.

KIBRISLIOĞLU: TRİBÜNDE COŞKU YOK
Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu ise takımın boş tribünlere oynamasından büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Tribünlerde coşkumuz eksik. Sanki maçlarda kendimiz çalıp oynuyor gibiyiz. 200-300 kişiye maç oynamak kolay değil. Denizli halkı takımı yalnız bırakıyor. Bu hafta Elazığspor ile zorlu bir maç oynayacağız. Tribünlerin dolmasını istiyoruz. Taraftar desteği ile kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

vatandaş   -  Bağlantı 27 Kasım 2014, 08:59

Bütün suç taraftarda dimi. Buca ve Bolu maçlarında tribündeydim. Futbol mutbol yok sahada. 2 pas yapamıyor takım. 90 dk 1-2 şut anca çekiyor. Kaleciler evlere şenlik. Amatörce yenen goller. Eee ben niye geleyim maça. Takımın rezilliğini görmeye mi ?

MERT GÖNÇ   -  Bağlantı 26 Kasım 2014, 17:15

daha dün akşam denizlispor storeye gittik forma sorduk 70 tl cevabını aldık sen bu kadar pahalı ürün sat sonrada taraftar maça gelmiyor, her maç statın etrafında karaborsacılar satış yapsın iyi vallaha ne ala memleket !!!

can   -  Bağlantı 26 Kasım 2014, 14:42

Bu takıma herkes destek vermek ister gerekirse herkes passolig alır.. ancak takımın futbol seviyesi düşük bunun yanı sıra bilet fiyatlarida yüksek olunca kimse gelmez bu takıma.. cekirdekci tayfasiyla bu iş yürümez.. heyecan yok bu şehirde..