REKLAMI GEÇ

Düğüm haftaya çözülecek

Düğüm haftaya çözülecek

Sezona ciddi sıkıntılarla başlayan, devre arasında transfer yasağını kaldıramayan ve üç puanı silinen Denizlispor mucizevi bir kurtuluş ile ligde kaldı. Camiada gözler yönetime çevrildi. Kongre kararı çıkacak mı?

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 16 Mayıs 2016 Pazartesi, 11:24

PTT 1. Lig’e play-off hedefi ile başlayan fakat aldığı başarısız sonuçlar, puan silme cezası ve transfer yasakları nedeniyle kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor son hafta evinde Gaziantep BŞB’ye 5-2 kaybetse de ligde kalmayı başardı.

Sezonun tamamlanmasının ardından gözler Başkan Mustafa Şavluk ve yönetim kuruluna çevrildi. Sezon başında göreve geldikten sonra bazı yönetim kurulu üyelerinin istifaları ile sonuçlanan sürecin ardından Başkan Şavluk olağanüstü genel kurul kararı almış, yönetimini yenileyerek yola devam etmişti. Başkan Şavluk süreç içinde yenilenen yönetimi içinde de sorunlar yaşamış istifaların ardından davet usulü yöneticiler ile yola devam etmişti. Denizlispor camiasında ligin tamamlanmasının ardından kongre beklentisi yükseldi.

HAFTAYA NETLİK KAZANACAK
Denizlisporhaber.com’a değerlendirmelerde bulunan Başkan Mustafa Şavluk kongre konusunda alınmış bir karar olmadığını belirtti. Şavluk, “Lig daha yeni bitti. Çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Zorlu süreçte yıpranan arkadaşlarımız biraz dinlensin istedik. Bu nedenle önümüzdeki hafta yönetim kurulu toplantısında kongre konusu da görüşülecek. Arkadaşlarımız içinden eğer yorulanlar varsa bilmek istiyorum. Yönetimden devam kararı çıkarsa devam ederiz. Yenileme gerekirse yeni arkadaşlarla yola devam ederiz. Görevi bırakmamızın Denizlispor için hayırlı olacağına karar verirsek öyle yaparız.  Olağanüstü genel kurul kararını da yönetim kuruluna danışarak almıştım, şimdi de öyle yapacağım. Elbette daha önce büyüklerimizle bir araya geleceğiz.  Onlara da danışacağız. Bana kişisel olarak bir tepki var. Bu tepkilerin bazı kişiler tarafından bilinçli yönlendirme ile olduğunu biliyorum. Eğer büyüklerimizden ve yönetim kurulumuzdan bırakmamız yönünde görüş ortaya çıkarsa öyle yaparız” diye konuştu.

BU SEZONDAN ÇOK AZ BORCUMUZ KALDI
Başkan Şavluk geride kalan sezona ilişkin değerlendirmesinde ise, “Bu sezon bir çok badire atlattık. Özellikle üç puanımızın silinmesi bundan sonraki süreci de talihsiz bir şekilde etkiledi. Geçtiğimiz sezonlardan eski futbolcularımıza 6 milyon lira futbolcu borcumuz bulunuyor. Maddi olarak kulübün tüm gelirleri kapalı. Bu süreçte kaynaklar üretmemiz gerekti. 15 milyon liralık bir kaynak ürettik. Bu sezondan futbolculara çok az borçumuz kaldı” dedi.

BU BENİM BAŞARIM DEĞİL
Devre arasında transfer yasağını açamadıklarını ve yola eldeki futbolcular ile devam ettiklerini belirten Başkan Şavluk, “Bu kadro ligde kalmayı başarp bir mucize gerçekleştirdi. Bu benim başarım değil futbolcuların ve teknik ekibin başarısıdır. Camiamızın başarısıdır. Gönül isterdi ki camiamız kenetlenmiş olsun. Eğer ciddi anlamda camiamızın desteğini hissedersek önümüzdeki sezon çok daha iyi yerlerde oluruz. Karakterli oyunculardan oluşan bir takıma sahibiz. Tüm bu zor şartlarda ligde kalabilmek bir nevi şampiyonluk yaşamak gibi. İkinci lige düştüğünde bir takımı yeniden üst lige çıkarmak çok büyük sıkıntı olurdu. Bizler ciddi anlamda özveri ile çalıştık. Umarım Denizlispor çok daha iyi yerlerde olacaktır” diye konuştu.

PALAZ İLE YOLA DEVAM ETMEK İSTİYORLAR
Denizlispor Başkanı Mustafa Şavluk, Teknik Direktör Koray Palaz’ın durumuna ilişkin de değerlendirmede bulundu. Şavluk, Palaz ile yapılan sözleşmenin ligde kalınması durumunda bir yıl daha geçerli olduğunu hatırlatarak, “Sözleşmemiz sürüyor. Hacımızın düşüncesinde bir değişiklik var mıdır bunu öğrenmemiz lazım. Hocamızla henüz görüşmedik. Bir araya gelip konuşacağız. Görevde kalırsak gelecek sezon da hocamızı takımın başında görmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..