REKLAMI GEÇ

O FAUL ÇOK SERTMİŞ

O FAUL ÇOK SERTMİŞ

Altınordu maçında Barış Alıcı’ya yaptığı faul nedeniyle kırmızı kartla cezalandırılan Kerem Can Akyüz, 43’ncü maddeden PFDK’ya sevk edildi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 8 Kasım 2017 Çarşamba, 13:26

Denizlispor’da bu sezon ilk kırmızı kart gören oyuncu sol kanadın önemli ismi Kerem Can Akyüz oldu. Deneyimli futbolcu Altınordu maçının 37’nci dakikasında Barış Alıcı ile girdiği ikili mücadele sonunda maçın orta hakemi Onur Karabaş tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Rakibin hızlı hücuma kalkmasını engellemek isteyen Kerem Can’ın hareketi hakem tarafından sert ve ciddi faul olarak yorumlandı. Sarı kartla geçmesi beklenen pozisyon sonrası hakemin kırmızı kart kararı Denizlispor cephesinde büyük öfkeye neden olmuştu.

Sarı kart sınırında oynayan futbolcu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan disiplin sevklerinde futbolcunun ‘Kural Dışı Hareketler’ başlığı altındaki 43’ncü maddeden sevkinin gerçekleştiği gözlendi. Buna göre Kerem Can’ın hareketinin 2 ile 4 maç arasında cezalandırılması görüşülecek.

Futbol Disiplin Talimatı’nın 43’ncü maddesinde şu tanım yer alıyor: Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

PFDK’nın Perşembe günü kararını vermesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..