REKLAMI GEÇ

Hangisi daha başarılı?

Hangisi daha başarılı?

Denizlispor’u sezon başından bu yana çalıştıran üç teknik adamdan hangisi daha başarılı?

/ DENİZLİSPORHABER / 15 Nisan 2014 Salı, 10:31

SELAMİ AYDIN / Kongreler, idari ve mali krizler, icralar, sportif krizler derken Denizlispor çok zorlu ir sezonun neredeyse sonuna geldi. Yeşil siyahlı ekip ligin bitmesine iki maç kala Fethiyespor karşısında aldığı 4-1’lik galibiyet ile ligde kalmayı garantiledi. Sezona Serdar Dayat ile başlayan Horozlar, yıl içinde Yusuf Şimşek’le çalıştıysa da ligin sonunu Özcan Bizati ile getirdi. Geçtiğimiz sezon sonunda da takımın başına gelen Bizati düşme hattındaki Denizlispor’u ligde bırakan isim olmuştu. yeşil siyahlıların üç teknik patronundan acaba hangisi daha başarılı oldu? İşte sonuçlar…

DAYAT BAŞARILI OLAMADI
2013-2014 sezonuna başkanlık koltuğunda Süleyman Urkay ile başlayan Denizlispor’da teknik patronluk sorumluluğu sezon başında Serdar Dayat’a verildi. Her ne kadar yurt dışında kariyeri olduğu söylense de Türkiye içinde ilk kez Denizlispor’un başında tam sorumlu olarak ortaya çıkan Dayat ise beklenen çıkışı gösteremedi.

MAÇ BAŞINA 0,67 PUAN
Yeşil siyahlı takımı 6 kez sahaya süren Serdar Dayat bu maçlardan birini kazandı birinde ise berabere kaldı. İlk altı haftada sadece 4 puan toplayabilen  Dayat’ın takımı ligin ilk düşme adayı takımlarından biri olmuştu. Maç başına 0,67 puan ortalaması ile görev yapan Dayat, 1461 Trabzonspor’u yenmiş, Samsunspor ile Denizli’de 2-2 berabere kalmıştı. Dayat’ın takımı 6 haftada 4 gol atarken kalesinde ise 11 gol görmüştü.

YUSUF ŞİMŞEK GÖREVE GELMİŞTİ
Turgutlu macerasından sonra Çaykur Rizespor’da Türkiye’nin önde gelen teknik direktörlerinden Mustafa Denizli’nin yanında pişen Yusuf Şimşek ise Başkan Süleyman Urkay’ın görevi bıraktığı Mehmet Özsoy’un ise kongre tarihini beklediği bir süreçte göreve gelmişti. Bu imza töreni yeni yönetim beklenmediği için her ne kadar eleştirilse de Yusuf Şimşek takımın başına gelir gelmez etkisini göstermesini bilmişti.

MAÇ BAŞINA 1,63 PUAN
Denizlispor’da 8 maç görev yapan genç teknik adam bu maçlardan dördünü kazanmış birinde ise berabere kalmıştı. Yeşil siyahlı camiaya umut veren puanlar alan Şimşek maç başına 1,63 oranında puan toplamıştı. Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda devirerek göreve başlayan Şimşek, Karşıyaka, K. Maraş ve Tavşanlı Linyitspor’u deplasmanda yenmiş buna karşın evinde Fethiyespor’dan 5 gol yedikten sonra görevi bırakmıştı. Şimşek tartışmalı ayrılışından sonra Karşıyaka ile anlaşmıştı.

VE BİZATİ DÖNEMİ
Bir önceki sezonun son üç haftasında kritik 7 puan alarak takımın ligde kalmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri olan Bizati, Şimşek’in ayrılışından sonra hemen göreve getirildi. Yardımcılıklarına Levent Kartop ve Burak Özsaraç’ı seçen deneyimli çalıştırıcı ilk haftalarında istediği sonuçları alamadı. Hatta ilk galibiyetini takımın başına gelişinden tam beş hafta sonra alabildi. Bu süreçte evinde Boluspor’a kaybetti ve Gaziantep BBSK’ne iki puan bıraktı.

MAÇ BAŞINA 1,39 PUAN
Şu ana kadar takımı 18 kez sahaya süren Özcan Bizati bu karşılaşmaların 8’ini kazandı bir maçta da berabere kaldı. Devre arası takviyelerden sonra uyum sorununu gideren deneyimli teknik adam, çalışmalarının karşılığını lig ilerledikçe aldı. Oynadıkça açılan Denizlispor, Özcan Bizati önderliğinde 25 puan topladı. Bizati’nin şu ana kadar maç başına puanı ise 1,39. Kritik maçlardan alnının akıyla çıkan Bizati, Şanlıurfa, Adanaspor, Manisa, K.Maraş, Tavşanlı Linyit ve Fethiye maçlarını kazanmasını bildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Volkan   -  Bağlantı 15 Nisan 2014, 19:00

Bu sene ligde kalmamızda Yusuf Şimşek’in rolü büyüktür.Ama asıl başarı ligin daha da kızıştığı zamanlarda takımın başında olan Özcan Bizati’nindir.İkisine de çok teşekkür ederim…

sayık   -  Bağlantı 15 Nisan 2014, 17:35

ee ligte kaldık artık! papatya falına bakar gibi insanları taşlama aşamasına geçilmiş, yazık oluyor bu insanlara hepsinin emeği geçmiştir bu takıma kimse takım düşsün yenilsin başarısız olsun diye takımın başına geçip sorumluluk almaz.sen alırmısın?

Ali Güven   -  Bağlantı 15 Nisan 2014, 16:56

En başarılısını bilmiyorum ama en başarısızı ortada.

sadık   -  Bağlantı 15 Nisan 2014, 11:37

maç başı puana bakarsanız elbette yusuf şimşek daha başarılı. kaldıki onun döneminde yordanov janda murzayev v.b futbolcular yoktu. yoklukta o puanlar alınmıştı