REKLAMI GEÇ

HATALAR EN AZA İNECEK

HATALAR  EN AZA İNECEK

Bilecik Belediye’yi farklı skorla deviren Yüksekçıta Koleji’nde coach Abbas Bakırcı takımın genel halinden memnun olsa da pota altında oyuncu paylaşımı ve savunma ribaundu sorunlarına tedbir alacak.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 15 Ekim 2017 Pazar, 11:21

TB2L’de ilk maçında Bilecik Belediye’yi 24 sayı farkla geçen Yüksekçıta Koleji’nde maç içinde yaşanan bazı sıkıntılar lacivert beyazlı Coach Abbas Bakırcı’nın da dikkatinden kaçmadı.

Özellikle boyalı alanda oyuncu paylaşımı ve savunma ribaundu konusunda zaman zaman sıkıntı yaşayan Denizli temsilcisi yeni bir takım olmasına rağmen maçı rahat kazanmasını bildi.

Maçı denizlisporhaber.com için değerlendiren Coach Abbas Bakırcı ilk çeyreğe tutuk başladıklarını bunun da nedeninin ilk maçın heyecanı olduğunu söyleyerek; “Özellikle maçın başında savunmada önemli hatalar yaptık. Bu ilk çeyrek boyunca sürdü diyebilirim. İkinci çeyrekte takım kendine geldi. Başarılı sayılar ürettik. Takım olarak tüm oyuncular skora katkı yaptı. Bu benim açımdan iyi bir durum. Herkesin şans bulabildiği bir maç oldu” dedi.

Savunmada çok fazla ribaund verdiklerini söyleyen Coach Bakırcı, “Pota altında rotasyon hataları yaptık. O hataları düzelteceğiz. Anıl Binici’nin sakatlığı nedeniyle tek uzunla oynadık. Bunun da etkisi oldu. Hafta sonundaki maça oyuncumuz yetişecek. Dış şut yüzdemiz iyiydi. Daha önemlisi topu doğru paylaştık. Yüzde 10’luk hata payı ile oynadık. Bu ortadan kalkarsa daha düzenli bir takım görüntüsü vereceğiz. Toplama bir takımla mücadele ediyoruz. Bir takım kimyasının oluşması, takımın sistemi kabul etmesi böyle durumlarda zordur. Biz bu sorunu hızlı çözdük. Bir kaç küçük eksiğimiz var ama süreç içinde bunları telafi edeceğiz” diye konuştu.

Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu’nu dolduran taraftarlara da teşekkür eden Coach Bakırcı, “Sanıyorum ligimizin en fazla taraftarına sahip takım olduğumuzu gösterdik. Bu bir maçlık olmasın her maç tribünlerimiz dolsun istiyorum. Taraftar takıma sahip çıktığında çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.

Ligin yeni takımı olarak bu sezon play-off oynamayı hedeflediklerini ve deneyim kazanmak istediklerini kaydeden Coach Bakırcı, “Hedefe adım adım ilerlemek istiyoruz. Tüm şartlar oluştuğunda üst ligi düşünebiliriz ama önceliğimiz güzel bir sezon geçirmek” dedi.  Hafta sonunda İnegöl deplasmanına konuk olacak lacivert beyazlılar bu maçın hazırlıklarına yarından itibaren başlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..