REKLAMI GEÇ

Horoz patlamaya hazır bomba gibi…

Horoz patlamaya hazır bomba gibi…

Hazırlık maçlarında alınan kötü sonuçları takım kafasına takıyor gibi…

/ DENİZLİSPORHABER / 18 Ağustos 2014 Pazartesi, 15:15

SELAMİ AYDIN (ANALİZ) / Uzun süredir kaoslar içinde yaşayan Tekden Denizlispor’da işlerin yolunda gitmesi buna alışkın olmayan kimyayı bozdu gibi… Hasan Kıbrıslıoğlu’nun göreve gelişi ile birlikte süratle düzelen idari ve ekonomik yapı herkesi memnun etse de bu aşamada olmaması gereken bir takım eleştiri ve gelişmeler takım üzerinde ciddi bir baskı yapmaya başladı. Bunun da rahatsızlığı sahada rahatlıkla gözlenebiliyor.

KIZILCABÖLÜK MAÇI
Teknik Direktör Özcan Bizati’nin bir ‘hazırlık maçı’ olmadığını defalarca söylemiş olmasına rağmen Kızılcabölükspor karşısında alınan 2-1’lik yenilgi kamuoyunda soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştu. Her ne kadar Bizati bu maçı ‘hazırlık maçlarına hazırlık’ olarak ifade etse de kamuoyuna derdini bir türlü anlatamamıştı. Bu maçta iki farklı takımın oynatılmış olması, skorun değil oyunun görülmek istenmesi kimsenin umurunda olmadı. Yeşil siyahlılar 3. Lig temsilcisine yenildiği için ciddi eleştirilere maruz kaldı. Üstelik A2 takımın 2-2 berabere kaldığı bir takıma yenilmesi zaten kuşkulu olanların endişelerini de doruk noktasına tırmandırmıştı.

BAŞKANIN DEMECİ
O dönemde bu skorun bir şey ifade etmediğini düşünenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı. Fakat Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu’nun “Biz kimi istedilerse aldık. Daha kimse para ödemezken biz ciddi bir ödeme gerçekleştirdik. Ligin en erken para ödeyen kulübü olduk. Üstelik geçen yıldan kalan alacakların da bir kısmını ödedik. Artık karşılığını görmek istiyoruz” şeklinde demeci futbolcular ve teknik heyet üzerinde tesir etmişe benziyor. Nitekim Turgutlu karşısındaki ilk ciddi hazırlık maçında gol atamayan bir Tekden Denizlispor kaygıları güçlendiriyordu.

DAVRAZ KAMPI
Bu aşamada Davraz’a göçerek hazırlıklarını burada sürdüren takım kentteki bu gereksiz stresten de biraz uzaklaşmış oldu. ‘Hazırlık maçları lig için ölçü değildir” diye defalarca tekrarlamış olmasına rağmen derdini bir türlü anlatamayan Teknik Direktör Bizati, Antalya ile yapılan hazırlık maçında bir devrede 4 gol yiyen takımını da kimseye anlatamayacaktı. Üstelik o hazırlık maçındaki gerginlik bizzat Bizati’nin araya girmesi ile engellenmişti ki, bu takımın üstlendiği stresin ilk göstergeleriydi.

KAVGA ÇIKTI MAÇ TAMAMLANAMADI
Antalyaspor’a 4-2 kaybedilmesinden sonra hazırlık maçlarında alınan başarısız sonuçlar sıklıkla gündeme gelmeye başlayınca durumun vahameti giderek arttı. Eyüpspor ile golsüz beraberlik de üzerine tuz biber oldu. Kampın son hazırlık maçına çıktığında kazanmak isteyen horozlar, sert geçen maçta 86 dakika sahada ancak kalabildi. 2-2’lik eşitlikle devam eden maçın tam da bu dakikasında saha dışı faktörlerin (Tarsus yöneticisi ve taraftarı) de devreye girmesi ile gerginlik tavan yaptı. Bu andan sonra oynanacak maçın kimseye faydası olmayacağı ortada olduğu için Teknik Direktör Bizati hakemden maçı bitirmesini istedi.

NASIL BİTECEK?
Yönetimin beklentilerini yerine getirmek ve taraftarın maç kazanılması arzusunu dindirmek için kendini paralayan takım bir hayli stres yükünü üstlenmiş oldu. Bir kere herkesin şunu iyi bilmesi gerekiyor. Hazırlık maçı; adı üzerinde lige hazırlık için yapılır. Aldığınız skorun bir önemi olmaz. Burada teknik adamların takip ettikleri başka kriterler vardır, o da onların mesleki gereklilikleri ile ilgilidir. Taraftarın anlayacağı kadar basit de değildir. Yönetimin talepte bulunmak için biraz erken davranması da gerilimi artırmıştır. Beklenti içine girmek için ligin başladığını görmek gerekir. Esas önemli olan maçlar lig maçlarıdır. Bu nedenle şimdiden takım ve teknik heyetin üzerine taleplerle çökmek doğru değil. Bu gerginliğin lige yansımaması için acilen tedavi edilmesi gerekir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

barış birol   -  Bağlantı 21 Ağustos 2014, 09:07

inşallah küme düşersin Denizlispor güle güle Özcan bizati