REKLAMI GEÇ

HOROZDA 2. İNKANGO KRİZİ

HOROZDA 2. İNKANGO KRİZİ

Devre arasında alacakları ödenmediği gerekçesi ile takımı terk ederek Manisaspor ile anlaşan Perovic iki sezonluk alacağını istiyor. Eski Başkan Urkay ilk döneminde de İnkango’da aynı sorunları kulübe yaşatmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 24 Haziran 2017 Cumartesi, 10:35

Denizlispor eski yabancı futbolcuları ile sorunlarını çözmek istiyor. Bayram Fetai, Leozinho, Anmar ve Perovic ile sorunları bulunan yeşil siyahlılarda 2. Başkan Taner Atilla önceki gün Belgrad’a giderek Perovic ile bir araya geldi.

Geçen sezon başında dönemin başkanı Süleyman Urkay tarafından takıma dahil edilen ve golcü olarak görev verilen 28 yaşındaki Sırp futbolcu toplam 11 maçta görev almış ve bir kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Devre arasında yeşil siyahlı kulübün ödemesini yapmadığı gerekçesi ile tesisi terk eden futbolcu kısa süre sonra Manisaspor ile anlaşarak sezonu bu kulüpte tamamlamıştı.
BİR SORUN YOK DENİLMİŞTİ AMA…
Dönemin Başkanı Süleyman Urkay’ın görevde olduğu sıralarda eski futbolcu Dimov’a da alacakları ödenmemiş ve Horozlar bu nedenle 2 dönem transfer yasağı cezası almıştı. Perovic’in gidişinden sonra ise yapılan aç ıklamalarda kulübün futbolcuya ödemeleri geciktirdiği doğrulanmış fakat sözleşmesinde bu gerekçe ile tek taraflı fesih olanağı bulunmadığı öne sürülmüş, futbolcunun Manisaspor ile yaptığı anlaşma hem etik dışı hem de kural dışı ilan edilmişti. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu futbolcunun lisansını çıkararak takımında oynamasında bir engel görmemişti. Buna rağmen Urkay yönetimi hukuki mücadele başlatacağını duyursa da bu mücadele bir türlü başlamamıştı.

ATİLLA’YI ŞOKE EDEN TALEP
Belgrad’a giderek görüşen 2. Başkan Atilla şok bir taleple karşılaştı. Futbolcu yarıda bıraktığı sezon için 240 bin anlaşmasının devam ettiği bir sonraki sezon için de 285 bin olmak üzere toplam 525 bin Euro talep etti. Futbolcudan alacağında indirim isteyen Atilla 140 bin Euro önerse de futbolcu bu sezonki alacağını bırakmayı ve biraz indirimi kabul ederek 225 bin Euro’da anlaşılmasını istedi. Atilla yönetim kurulundan 150 bin Euro’ya kadar yetki aldığını görüşmede karşı tarafa bildirerek son teklifin yönetim kurulunda görüşüldükten sonra Perovic tarafına bildirileceğini anlattı.

Bu arada futbolcu ve temsilcilerinin Denizlispor’u şikayet etmeye hazırlandıkları öğrenildi. 15 gün süre isteyen yeşil siyahlı kulüp tüm bu alacakların yanında bir de tazminat ödemekle karşı karşıya kalmak istemiyor.

24062017-perovic-ic

İNKANGO OLAYINDA DA AYNI ŞEY YAŞANMIŞTI
Yeşil siyahlıların transfer yasağına neden olan eski Başkan Urkay döneminde Perovic’in durumuna benzer başka bir sorunlu futbolcu vakası daha olmuştu. Urkay yeşil siyahlı kulüpteki ilk döneminde Kongo asıllı futbolcu Bruce İnkango’yu takıma dahil eden Urkay yönetimi bir dakika bile forma giymeyen futbolcuyu daha sonra takımdan göndermiş ve ödemelerini de yapmamıştı. O dönemde kulüpten toplam 110 bin Euro talep eden futbolcu Denizlispor’u FİFA’ya şekiyet etmiş daha sonra faiz ve masrafları ile bu para ödenmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..