REKLAMI GEÇ

Horozda 720 bin lira bilmecesi

Horozda 720 bin lira bilmecesi

Denizlispor’da temliği bulunan Gürbüz Koltuksuz’un hesabına yatan 720 bin lira mahkemelik oldu. Uslu kongrede Koltuksuz hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 4 Temmuz 2015 Cumartesi, 14:41

Denizlispor’da temlik, faiz ve icra masrafı bilmecesi en sonunda mahkemeye taşındı. Yeşil siyahlı kulüp, kulübü zarara uğrattığı, alacağından fazla temlik koyduğu ve gelen parayı iade etmediği gerekçesi ile eski ikinci başkan Gürbüz Koltuksuz hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkeme sürecine kadar ulaşan olaylar nasıl gelişti?

HESAPLARI İNCELETTİLER
Denizlispor’da geçtiğimiz yıl göreve gelen Hasan Kıbrıslıoğlu yönetimi bağımsız bir şirkete yeşil siyahlı kulübün hesaplarını inceletti. Halen devam eden inceleme sırasında iddialara göre; hem Mehmet Özsoy hem de Süleyman Urkay’ın başkanlıkları dönemlerinde; kulübün, icra masrafı çıkarmak, fazla temlik koymak, faiz almak gibi nedenlerle zarara uğratıldığı tespit edildi.

KONGREDE HESAPLAŞALIM DEMİŞTİ
Yeşil siyahlıların 9 Haziran’da yapılan olağan genel kurulunda divan başkanlığı görevini yürüten Abdülkadir Uslu hesapları incelettiklerini doğrulamış, bazı pürüzler tespit ettiklerini söylemiş ve eski yöneticilere “Hesaplaşalım. Gelin bunu temizleyin. Aksi taktirde bu iş mahkemeye kadar gidecek” uyarısında bulunmuştu. O kongrede açıklanan isimler arasında Özsoy’un ikinci başkanı Gürbüz Koltuksuz’un da adı geçmişti.

KOLTUKSUZ NEYLE SUÇLANMIŞTI?
Eski yönetici Gürbüz Koltuksuz 100 bin liralık senet vermiş olmasına rağmen fazla temlik koymakla suçlanmıştı. Koltuksuz’un 14 Aralık 2013’te bir milyon 700 bin liralık temlik koyduğu daha sonra 27 Aralık 2013’te ilk temliğin iptal edilerek 2 milyon 800 bin liralık temlik kararı alındığı kaydedilmişti.

ADLARINA TEMLİK KONAN YÖNETİCİLER KULÜPLE İRTİBATA GEÇTİ
Dönemin bazı yönetim kurulu üyeleri kendi adlarına temlik konulduğunu, bu durumdan bilgileri olmadığını beyan ederek yeşil siyahlı kulüple temasa geçmiş, karşılıklı olarak teyitleşmişti. 2 milyon 800 bin liralık temliğin içinde bu yönetim kurulu üyelerinin de alacakları vardı.

22 TEMMUZ’DA PARA GELDİ
Türkiye Futbol Federasyonu, federasyon seçimleri öncesinde neredeyse tüm kulüplere kaynak temininde bulunmuştu. Federasyon 22 Haziran günü yeşil siyahlı kulübün alacağı olan 720 bin liralık meblağı temlikte ilk sırada yer alan Gürbüz Koltuksuz’un hesabına yatırdı. Asıl kıyamet de bundan sonra koptu.

YÖNETİCİLERE VERİLMEDİ
27 Aralık 2013’te alınan kararda yatırılan paranın alacak nispetinde orantısal olarak dağıtılacağı kaydı bulunuyordu. 2,8 milyon liralık temlik içinde alacağı olan eski yöneticiler o tarihten sonra kendilerine bir ödeme yapılmadığını açıkladı. Bu tür durumlarda gelen paranın orantısal bir şekilde taksim edilmesi gerektiği buna karşın Koltuksuz’un bunu yapmadığı öne sürüldü. İşadamı Koltuksuz’un hesabına yatan paranın alacağının çok çok üzerinde olduğu kaydedildi. Temlikten para bekleyen eski yöneticiler yeşil siyahlı kulübün bu parayı ihtiyacına istinaden kullanması durumunda ısrarcı olmayacaklarını, alacaklarını daha sonra da tahsil edebileceklerini kaydetti.

YÖNETİM PARAYI İSTEDİ
Yeşil siyahlı kulüp adına Abdülkadir Uslu’nun Gürbüz Koltuksuz ile bir görüşme yaparak parayı istediği öğrenildi. Koltuksuz’un ise yeşil siyahlı kulübe destek olduğu zaman ile alacağını tahsil ettiği zaman arasındaki farkın kendisini zarara uğrattığı, ayrıca Euro üzerinden yaptığı yardımın TL üzerinden ödenemeyeceğini söylediği ileri sürüldü.

Eski yönetici Koltuksuz’un Uslu’dan ödeme yapılabilmesi için yazılı bilgi istediği, “Yazılı beyanla gelin biz de resmi yolla size cevap verelim” dediği belirtildi.

VALİ’NİN YANINA ÇAĞIRILDI
Parayı tahsil edemeyen yeşil siyahlı yönetim bu kez Vali Şükrü Kocatepe ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan yardım istedi. Uslu ve Koltuksuz’un da hazır bulunduğu valilik binasındaki toplantıda, işadamının alacağını tahsil ettikten sonra kalan parayı iade edeceğini söylediği buna karşın geçen süreç içinde paranın Denizlispor’un hesabına yatırılmadığı belirtildi.

MAHKEMEYE VERDİLER
Tüm bu gelişmelerden sonra Abdülkadir Uslu ile bir araya gelen yeşil siyahlı hukuk kurulu işadamı ve eski yönetici Gürbüz Koltuksuz hakkında suç duyurusunda bulundu. Danışma Kurulu üyesi Uslu bu duyuruyu genel kurul delegelerine yaptı ve ; “Alacağı olmadığı halde temlik almışlar. 3 milyon liranın üzerinde alacak çıkarmışlar. Çağırıyoruz, iade et diyoruz, yazılı bilgi ver diyorlar. Biz de mahkemeye verdik. Herkes hesabını versin kardeşim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..