REKLAMI GEÇ

HOROZUN AVRUPA SEFERİ

HOROZUN AVRUPA SEFERİ

Transfer yasağını kaldırmak isteyen Denizlispor’da yurt dışı temasları ile görevlendirilen 2. Başkan Taner Atilla, Denizli’ye döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 13 Haziran 2017 Salı, 11:12

Denizlispor transfer yasağının kaldırılması konusunda girişimlerini hızlandırdı. Bu konuda 2. Başkan Taner Atilla’yı görevlendiren Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek yapılan görüşmelerden olumlu sonuç aldıklalarını söyledi.

Avrupa seferine çıkan Atilla, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ile bir görüşme yaptı. Aynı zamanda bazı kulüp başkanları ile de bir araya gelen Atilla, yasağın tamamen kaldırılması ya da ötelenmesi konusunda izlenecek yol haritasını netleştirdi. Bu arada Başkan Mustafa Üstek bu alanda uzman bir hukuk bürosunu görevlendirerek yetki verdi.

YASAK ESKİ YÖNETİM YÜZÜNDEN GELMİŞTİ
Denizlispor’un iki dönem transfer yasağı almasına neden olan alacak konusu Horozun eski stoperi Dimov ile yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklanmıştı. Geçen sezon başında Manisaspor ile anlaşan futbolcu yeşil siyahlı kulüpten alacağını talep etmesine rağmen bu isteği yerine getirilmemişti. Toplamda 200 bin lira alacağı bulunan futbolcu FİFA Disiplin Kurulu’na başvurarak yaptırım talep etmişti. Transfer yasağı kararından sonra Dimov’un alacakları ödense de yasak kalkmamıştı. Yeşil siyahlı kulübün eski yönetimin neden olduğu transfer yasağı nedeniyle 5 milyon lira zarara uğradığı iddia ediliyor.

AYNI SORUNLAR YAŞANSIN İSTENMİYOR
Yabancı futbolculara zamanında ödenmeyen alacakları nedeniyle tazminatlar ve yargı giderleri ödemek zorunda bırakılan Denizlispor tüm bunların üstüne puan silme ve transfer yasağı gibi yaptırımlarla karşı karşıya bırakılıyor. Başkan Mustafa Üstek, geçmişte sıklıkla yaşanan bu gelişmelere bir daha tanık olmak istemiyor. Bu nedenle Horozlar eski futbolcuları ile sorunlarını gidermek istiyor.

3 MİLYON LİRALIK ÖDEME GEREKİYOR
Dimov’a tüm alacaklarını ödeyen yeşil siyahlı kurmaylar diğer yabancıların da sorunlarını çözmek üzere düğmeye bastı. Başkan Mustafa Üstek alacaklı futbolcularla görüşülerek anlaşılması talimatını verdi. Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Taner Atilla da girişimlere başladı. Atilla, yeşil siyahlıların eski futbolcusu Bayram Fetai ile Danimarka’da bir araya gelerek anlaşma zemini arayacak. Denizlispor’da diğer alacaklı futbolcular Anmar ve Leozinho ile de temas kurmaya çalışılıyor. Alacakları yapılandırılan eski golcü Genkov’un kalan iki taksidinin de geciktirilmeden ödenmesi planlanıyor. Başkan Üstek bu konuda bir program belirlediklerini söyleyerek; “Geçmişte alınan yanlış kararların sonraki süreçte faturası ağır oluyor.  Denizlispor bunları yaşamak zorunda değil. Programlı hareket ediyoruz. Kadrodaki futbolcuların geçen yıldan kalan alacaklarının büyük bölümünü ödedik. Yabancılarımızın serbest kalma durumu vardı, gerekli ödemeleri yaparak bunu önledik. Planlı ve programlı hareket ediyoruz. Denizlispor’un ileriki zamanlarda sırtında kambur olacak karar ve davranışlardan kaçınıyoruz. Eski futbolcularımızla da görüşüp anlaşma zemini bulacağımıza inanıyorum. Yabancı futbolcularımız ile tüm dosyalarımızı temizlediğimizde FİFA nezdinde transfer yasağı kaldırma girişimlerimize katkısı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..