REKLAMI GEÇ

Horozun başı dertte

Horozun başı dertte

Denizlispor’un kendi evinde 3-2 kaybettiği Sivasspor maçında yaşanan saha olayları yeşil siyahlı kulübün PFDK’ya sevk edilmesini sağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 22 Şubat 2017 Çarşamba, 09:11

TFF 1. Lig’de hafta başında Sivasspor’u konuk eden Denizlispor maçı son dakika golü ile 3-2 kaybetmişti. Maçın bitiş düdüğünün ardından yeşil siyahlı yedek kulübesi maçın hakem üçlüsüne yönelerek itirazlarını sürdürmüştü.

İşte bu itirazlar yeşil siyahlı kulübün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini sağladı. Yeşil siyahlı kulüp Futbol Disiplin Talimatı’nın çirkin ve kötü tezahüratı içeren 53 ve saha olaylarını içeren 52’nci maddesi uyarınca disipline gönderildi.

Talimatın 52’nci maddesi maçın olağan akışı içinde oynanmadığı ya da güvenliğin sağlanmadığı durumları kapsıyor.

Yeşil siyahlı yedek kulübesinin maç sonunda saha içine girmesi ve çim zemin üzerinde görevli olmayan pek çok kişinin bulunması suçlamaları ile karşı karşıya kalacak olan Denizlispor’u para cezası bekliyor. Bu cezanın tekrarı durumunda saha kapatma ve seyircisiz oynama gibi cezalar da verilebiliyor. Ayrıca aynı madde sahaya yetkisiz giriş yapan kulüp yönetici ya da personelinin bir aydan iki yıla kadar hak mahrumiyeti cezasını da içeriyor.

Çirkin ve kötü tezahüratı kapsayan 53’ncü madde ise özellikle toplu halde edilen küfür nedeniyle para cezası öngörüyor. Gözlemcilerin raporu doğrultusunda verilebelecek kötü tezahürat cezası 45 bin ile 90 bin lira arasında değişebiliyor.

PFDK, disiplin sevkleri ile ilgili kararlarını Perşembe günü verecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..