REKLAMI GEÇ

İNADINA O HAKEM

İNADINA O HAKEM

Denizlispor’un başı yine dertte. Merkez Hakem Kurulu, yeşil siyahlıları üst üste iki maçta perişan eden Erkan Özdamar’ı bu kez Samsunspor maçına atadı maçı şaimbe altına aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 12:22

TFF Merkez Hakem Kurulu, pazar günü Samsun’da oynanacak ve büyük ölçüde ligden düşecek takımı belirleyecek Samsunspor – Denizlispor maçına skandal bir atama yaptı.

Maçın hakem üçlüsünü Özgür Yankaya, Mehmet Cem Satmaz ve Ali Saygın Öğel gibi deneyimli isimlerden seçen MHK dördüncü hakem olarak Denizlispor’la açık problemi olan Erkan Özdamar’ı atadı.

Oysaki yeşil siyahlı kulüp daha birkaç hafta önce Erkan Özdamar’dan kaynaklanan hakem isyanı ile gündeme gelmişti.

ÖNCE BB ERZURUM MAÇINA VERİLMİŞTİ
Yeşil siyahlıların 27’nci haftadakarşılaştığı BB Erzurumspor maçına dördüncü hakem olarak atanan Erkan Özdamar yeşil siyahlıların 2-1 kazandığı maçta yeşil siyahlı yedek kulübesine karşı davranışları ile öne çıkmıştı. Özdamar Denizlispor Asbaşkanı Ali Fırat’ın yanı sıra yardımcı antrenörü de tribüne göndermişti.

ALTINORDU MAÇINDA PUANDAN ETMİŞTİ
Yeşil siyahlı kulübün büyük tepki gösterdiği Özdamar, MHK tarafından dalga geçer gibi bir hafta sonra Altınordu deplasmanında orta hakem olarak görevlendirilmişti. Maçın uzatma bölümünü de uzatan Erdamar, 90+7’nci dakikadaki frikik kararıyla yeşil siyahlıların 2-1 geriye düşmesine neden olmuş ve çok kritik bir puanını elinden almıştı. Denizlispor cephesinin maçın dördüncü hakemi için TFF’ye başvurması bekleniyor.

HAKEM TRİOSU DENEYİMLİ
Dördüncü hakemin aksine yeşil siyahlıların maçına atanan hakem triosu ise deneyimi ile dikkat çekiyor. Bu sezonun son bölümünde maç almakta sıkıntı yaşasa da süperligde çok kritik maçlar yöneten 40 yaşındaki Özgür Yankaya, Samsunspor – Denizlispor maçını yönetecek. Kariyerinin 280’nci maçına çıkacak olan Yankaya’nın yönettiği maçlarda ev sahibi takımların kazanma oranı yüde 48’ken deplasman takımlarının galibiyet oranı yüzde 28. Elini sık sık cebine atan Yankaya maç başına 4,5 sarı kart ve 0,28 kırmızı kart ortalamasına sahip.

SAMSUN’UN 14 DENİZLİ’NİN 9 MAÇINI YÖNETTİ
Bu güne kadar Samsunspor maçlarında 14 kez görevlendirilen Yankaya’nın düdük çaldığı maçlarda kırmızı beyazlılar 6 galibiyet ve 5 yenilgi elde etti. Denizlispor ise Yankaya ile 9 maça çıktı. Yeşil siyahlılar bu süreçte 3 gabiyet 4 de yenilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..