REKLAMI GEÇ

İşte birleşmeden ilk detaylar

İşte birleşmeden ilk detaylar

Denizli Büyükşehir Belediyespor’un Ekim ayından bu yana yaşadığı belirsizlik sona erdi, kulüp Denizlispor’a devredildi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 29 Aralık 2016 Perşembe, 09:27

2014 yılındaki Denizlispor kongresi sırasında Denizlispor eski yöneticilerinden Haluk Lenger’in ağır eleştiriler yönelttiği, bütçesinin ve imkanlarının Denizlispor’a devredilmesi gerektiğini ve kulüp yönetiminin şeffaf olmadığı yönündeki eleştirilerinden sonra bütçesinde ve hedeflerinde kısıtlamalara gidilen ve o günden bu yana küçülen Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün akibeti belli oldu.

Kırmızı beyazlı kulüp Denizlispor’a devredilecek.

İKİ YILDA NELER YAŞANDI
Denizli Büyükşehir Belediyespor’daki ilk önemli değişiklik bütçesindeki daralma oldu. Kırmızı beyazlılar bu nedenle şampiyonluğa oynayan kadrosunu tamamen dağıtarak yeniden daha ekonomik bir kadro kurmuştu. Kulüp içindeki personelin görevlerine tek tek son verilirken süreç içinde personel sayısı asgariye indirildi. Kırmızı beyazlı yönetim bununla da yetinmeyerek altyapıyı lağvetti. Altyapıdaki yetenekli oyuncuların bir kısmı Denizlispor’a verilirken kalanı dağıldı.

HEDEF KÜÇÜLTTÜLER
Geçmişte Denizli’yi 2. Lig’de temsil eden ve bu hayalini yeniden yeşertmek isteyen kırmızı beyazlı kulüp sonraki süreçte tamamen ligde kalmaya odaklandı. Bu nedenle düşük bütçeli takımlar oluşturmaya çalıştı. Bu sezon ise sportif başarısızlıkların yanı sıra idari konulardaki belirsizlik Başkan Ruşan Uzunoğlu’nun istifasına neden oldu. 17 Ekim’de istifa eden Uzunoğlu’nun yokluğunda kulüp ciddi sıkıntılar yaşadı. Futbolcular paralarını alamadı. Sezon başından bu yana maç başlarını alamayan oyuncular devre arasında kulüple karşılıklı anlaşarak veda etmişti.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYORDU
Denizli Büyükşehir Belediyespor’un Denizlispor’a devredilmesi konusunda yeşil siyahlı kurmaylar ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın görüşmeleri uzun süredir devam ediyordu. 27 branşta sporcusu blunan Denizli BBSK sadece futbol branşını Denizlispor’a devredecek. Kulübün sahip olduğu tesislerin bir kısmını da bundan sonra Denizlispor kullanacak. Kırmızı beyazlıların altyapı ve antrenman sahaları ile Doğan Seyfi Atlı Stadı kulüple birlikte Denizlispor yönetimine devrolmuş olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..