REKLAMI GEÇ

İşte Denizlispor’un tüm transferleri

İşte Denizlispor’un tüm transferleri

Tekden Denizlispor geçen sezondan hangi oyuncuları kaybetti, kimleri kadrosuna kattı?

/ DENİZLİSPORHABER / 1 Ağustos 2014 Cuma, 13:38

SELAMİ AYDIN / Tekden Denizlispor’da eski başkan Mehmet Özsoy’un kongre kararı almasından sonra göreve gelen Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu ve ekibi yeni sezonda pek çok yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. Transferi hala sürdüren yeşil siyahlı kulüpte geçtiğimiz sezondan bu yana çok sayıda oyuncu ile de yollar ayrıldı. Hem idari hem de ekonomik olarak önemli gelişmelerin yaşandığı Tekden Denizlispor’da transferin son durumunu denizlisporhaber.com derledi.

KİMLER GİTTİ?
Yeşil siyahlı kulüp geçen yıl sezona başladığı kadrodan çok önemli kayıplar verdi. Buna karşın bazı oyuncular ile yolların ayrılması Tekden Denizlispor’un menfaatine oldu. Yeşil siyahlı altyapıdan yetişen kaleci Ozan Evrim Özenç Antalyaspor’a satılırken, yeşil siyahlı kulübün kasasına önemli miktarda da katkı koydu. Geçen yılki kadrodan kaleci Yavuz Özkanr Şanlıurfaspor’a, kaleci Ceyhun Demircan ise Yeni Diyarbakırspor’a gitti. Süleyman Çelikyurt, Manisaspor ile anlaşırken Dajan Simac Sırbistan takımlarından Jagodina’ya imza attı. İzmir temsilcisi Karşıyaka yeşil siyahlı kulüpten Yenal Tuncer, Onur Alkan, Ahmet Arı ve son olarak Kahe’yi kadrosuna kattı. Yeşil siyahlıların Antalyaspor’dan kiraladığı Petr Janda takımında kalırken, Ömer Kandemir, Saşa Yunisoğlu, Hasan Demir, Atahan Menekşe, Barış Örücü, Levent Demiray, Arif İsyev, Oktay Pop, Bülent Kocabey, Mirlan Murzaev, Ümit Tütüncü ve Bajram Fetai yeşil siyahlı renklere veda eden oyuncular oldu. Özellikle Barış Örücü’nün ayrılışı taraftarların da tepkisine neden olmuştu.

ÖNCE İÇ TRANSFER?
Yeşil siyahlı takımda geçen sezondan çok sayıda oyuncunun sözleşmesi sona erdi. Bu nedenle yeni sezon öncesi çok sayıda oyuncuya imza attırıldı. İç transferde Bülent Ertuğrul, Mustafa Keçeli, Kazım Sarı, Ömer Alp Kulga ve İlian Yordanov ile yeniden anlaşıldı. Sözleşmesi süren Şevki Çınar’ın mukavelesi 2019 yılına kadar uzatıldı. Mert Çakar, Cihan Özkaymak da geçen sezondan takımda kalan isimler oldu.

DIŞ TRANSFERDE KİMLER GELDİ?
Yeşil siyahlı kurmaylar dış transferde önce eski kaptanları Veli Acar ile anlaştı. Mersin İdmanyurdu’nda son sezonunu geçiren Veli Acar ile birlikte eski Denizlisporlu İsmail Şahmalı da Ankaraspor’dan alınarak transfer edildi. Tekden Denizlispor kadrosunu; Adana Demirspor’dan Erçağ Evigen, Akhisar Belediye Gençlik’in geçen sezon Fethiyespor’a kiraladığı Gökhan Dinçer ve Hakan Ateş, Yeşil Bursa’dan Fatih Çakır, son olarak da gurbetçi Cem Tosun’u alarak güçlendirdi. Yeşil siyahlılar Bulgar futbolcular Andonov, Genkov ile Emrah Bozkurt’la da anlaştı fakat resmi imza atılmadı. Mehmet Cansın Çiçek transferinde ise kulübü ile henüz anlaşılamamasına rağmen oyuncu ile prensip anlaşmasına varıldı.

ALTYAPIDAN BEKLENEN VERİM ALINAMADI
Yeşil siyahlı teknik kurmaylar birinci etap kamp çalışmaları sırasında altyapıdan çok sayıda oyuncuyu izlemeye aldı. Teknik Direktör Özcan Bizati, genç yeteneklere şans tanıyabilmek için tüm oyuncularını uzun süre idmanlara çıkardı. Mustafa Tahran, Muhammet Arı, Abdullah Çetin, Muhammet Himmet Ertürk, Fatih Soyatik, Ferhat Ustabaşı, Onur Deniz Kurt, Sercan Gezici, Muharrem Ötkün, Emin Can Konuk ve Kadircan Bakan teknik heyetten vize alamadı. Bu oyunculardan bir kısmı kiralanırken bir kısmı altyapı takımlarına geri gönderildi.

5 GENÇ YETENEK ŞİMDİLİK KADRODA
Yeşil siyahlılarda Teknik Direktör Özcan Bizati idmanlarda öne çıkan 5 altyapı oyuncusunu şimdilik kadrosunda tutmaya devam ediyor. Kaleciler Asil Kaan Güler ve Ogün Karakaya yeşil siyahlı takımla çalışma fırsatı yakalayan şanslı isimlerden. Teknik Direktör Bizati, Alperen Babacan, Mustafa Diler ve Burak Yılmaz’ı da sezon içinde kullanabileceğinin sinyallerini veriyor. Deneyimli çalıştırıcı altyapıdan gelen bu üç genç yeteneği kollarının altına aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..