REKLAMI GEÇ

KIBRISLIOĞLU: KULÜP SÜRDÜRÜLEBİLİR DURUMDA

KIBRISLIOĞLU: KULÜP SÜRDÜRÜLEBİLİR DURUMDA

Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan Denizlispor’un çok uzun süre sonra ‘sürdürülebilir’ bir mali yapıya kavuştuğunu söyledi, kongreye kadar kendi dönemlerinden borç bırakmayacaklarını kaydetti.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 29 Mayıs 2015 Cuma, 11:42

PTT 1. Lig’de sancılı bir dönemin ardından ligde kalan Denizlispor’da yönetim mali yapıdaki bozukluğun giderilmesi yönünde atılan adımların sonuç verdiğini duyurdu. Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu denizlisporhaber.com’a yaptığı değerlendirmede mali disiplinsizlik nedeniyle uzun süre kötü durumdaki kulüp ekonomisinin ‘sürdürülebilir’ düzeye taşındığını kaydetti.

MALİ DİSİPLİN
Kıbrıslıoğlu ve yönetimi göreve geldiğinde ilk dikkat çektikleri konu yeşil siyahlı kulübün mali disiplin altına alınmasıydı. Sürpriz borçlar, faizler ve cezalarla yükselmiş ödemeler, kayıt altında görünmeyen giderler gibi pek çok sorunla karşılaşan yeşil siyahlı kurmaylar disiplinli bir şekilde uygulandıkları mali plan ile yeşil siyahlı kulübün yapısını önemli ölçüde düzelttiklerini kaydetti. Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu bu süreçte hem kendilerinin yönetim olarak hem de kulüp gelirlerine konan temliklerle önemli miktarda borç ödendiğinin de altını çizdi.

8 MİLYON LİRAYA BORÇ SIFIRLANIR
Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu yeşil siyahlı kulübün tüm borcunun sona ermediğini buna karşın 8 milyon liralık bir kaynak temin edilmesi durumunda bu miktardan daha yüksek hacimli borcun kapatılabileceğini söyledi. Kıbrıslıoğlu; “15 milyon liraya yakın borç ödedik. Kulübün borcu büyük ölçüde azaldı. 8 milyon liralık bir kaynak ile borç sıfırlanabilir” dedi.

KENDİ DÖNEMİNDEN BORÇ BIRAKMAYACAK
Kongreye kadar kendi döneminden borç bırakmamakta kararlı olan Başkan Hasan Kıbrısloğlu, “Eğer gidersem gönül rahatlığı içinde kulübü teslim ederim. Mali disiplini uyguladık. Futbolculara prim borçlarımız yok. Maç başı alacakları nedeniyle 1,5 milyon liranın biraz üstünde ödememiz var. Bunu da kongreye kadar çözmeye çalışıyoruz. Biz tüm ödemelerimizi yaparak kongreye gitmek isteriz” diye konuştu.

BUGÜN KONGRE GÜNÜ
Denizlispor’da olağan genel kurulun bugün toplanması beklenmiyor. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bugün yapılacağı duyurulan genel kurulda çoğunluğun sağlanamayacağı kaydediliyor. Yeşil siyahlı kulüp yeni yönetimini genel kurulun ikinci toplantısında oluşturacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..