REKLAMI GEÇ

Lenger ve Uzunoğlu’nun bütçe kavgası

Lenger ve Uzunoğlu’nun bütçe kavgası

Denizlispor eski yöneticisi Haluk Lenger kongrede konuşurken konuyu Büyükşehir Belediyespor’a getirdi, Başkan Uzunoğlu çıldırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 3 Temmuz 2015 Cuma, 16:12

Denizlispor olağanüstü kongresinde konu Büyükşehir Belediyespor’a geldi, ortalık karıştı. Gergin geçen kongrenin ilk tartışmasını eski yönetici Haluk Lenger ateşledi. Lenger’in eleştirileri kongre salonunda büyük destek buldu ama Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu’nu ise adeta çıldırttı. İkilinin karşılıklı atışmalarına neden olan olaylar Lenger’in kürsüye çıkması ile başladı.

ÖNCE LENGER KÜRSÜYE GELDİ
Genel kurulda henüz hiçbir konu görüşülmemişken üyelerin görüş bildirmeleri istenince ilk konuşma için sez talep eden kişi Haluk Lenger oldu ve bu durumu da eleştirdi. Lenger önce kongre saatine işaret ederek, “Bir ilk yaşadık. Denizlispor tarihinde 11:00’de kongre yapmamıştır. Sahurda yapsaydınız da hepimiz rahat etseydik” dedi.

YÖNETİM FUTBOLDAN ANLAMALI
Lenger konuşmasını seçilecek olan yönetime ilişkin kaygılarını anlatarak sürdürdü. Gelecek yönetim konusunda aceleci davranılmamasını, futboldan anlayan bir yönetimin gelmesi gerektiğini söyledi. Lenger çağrıda bulunarak, “Denizlispor sevdalısıyım diyen herkes elini taşın altına koymalı. Sadece bizden olsun, Denizlisporlu olmasın, futbolu bilsin bilmesin anlayışı kulübü bu hale getirdi. Denizlispor bunu hak etmiyor. Denizlispor sevdalıları bu kulüpten uzaklaştırıldı. Gelin bir yanlıştan dönelim. Gerçekten futbolu bilen insanlardan düzgün bir yönetim yapalım. 5-6 yıldır korkunç bir trend içindeyiz” dedi.

PARAŞÜTSÜZ DÜŞERİZ
Lenger sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben başkana okulu satan da alan da tarih yazar demiştim. Bu okul satışı hiç olmazsa doğru kullanılabilseydi şimdi süper ligdeydik. Çok şey geçmiş değil” dedi. Daha sonra genel kurul üyelerine ‘Aday kimse var mı?’ diye soran Lenger; “Adayımızın futbolla ilgisi varmı. Futbol bilgisi var para da varsa sorun yok. Denizlisporu iyi yerlere getireceğine kamuoyunu inandırmalı” dedi. Lenger sözlerini “Denizlispor bu kafa yapısı ile paraşütsüz düşer. Gelin bu arkadaşlarımızın altını hiç olmazsa düzgün bir şekilde oluşturalım” diye sürdürdü.

KURTULUŞ REÇETESİ TARTIŞMA ÇIKARDI

Lenger’in Denizlispor’un kurtuluş reçetesini anlattığı bölümde Denizli BBSK’dan bahsetmesi tansiyonu yükseltti. Salonda bulunan Başkan Rüşan Uzunoğlu’nu kızdırdı. Lenger her yıl Denizli Büyükşehir Belediyespor’a 7 milyon lira kaynak aktarıldığını söyleyerek, “Bu kulüp lav edilsin. Denizlispor’a devredilsin. Belediye başkanının yapacağı en iyi hizmet bu olur. Seçilmeyen, futbolu ve Denizli’yi bilmeyen belediyespor yönetiminden kurtulmalı. Hiç olmazsa o kulüpte Denizli’nin öz evlatları oynamalı, görev almalı. Her yıl Denizlispor’un 5 milyon lira kazancı olur. Bu şehre iki takım ağır gelir” diye konuştu.

 

UZUNOĞLU İSYAN ETTİ
Lenger’in sözlerine yerinde kalkarak yanıt veren Başkan Uzunoğlu ise; “Yapmayın. Nerede 5 milyon lira para?” diye sordu. Daha sonra ikili arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı. Tartışma uzayınca araya divan başkanı Abdülkadir Uslu girerek konuyu Denizlispor’a getirmeye çabaladıysa da Uzunoğlu’nun söz alması ile tartışma uzadı.

BÜTÇEMİZ; SİZİN ÖDEDİĞİNİZ FAİZDEN AZ
Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu kürsüye gelerek genel kurul üyelerine yaptığı konuşmada, “Haluk Lenger, Denizlili olmayanların görevlerini kastederek bir şey söyledi. Ben 38 yıldır Denizli’deyim. Sen ne kadar Denizlili isen ben de o kadar Denizlili sayılırım kusura bakma…  Biz 10 senedir söylüyoruz Denizli Büyükşehir Belediyespor’u Denizlispor’a verelim, altyapısını verelim diye… Kimse çıkıp alıyoruz demiyor. Bize gelen yok. Bizim 25 branşımız var. Toplam4500 lisanslı sporcumuz var. Bütçemiz Denizlispor’un geçen yıl ödediği faiz kadar. Yapmayın bu kadar. Bütçemiz 1,3 milyon lira” dedi.

KARŞILIKLI ATIŞTILAR
Bu kez Haluk Lenger bulunduğu yerden seslenerek, “Kaç Denizlili futbolcu oynattın onu söyle?” diye sordu. Uzunoğlu ise daha da sertleşerek, “Denizlispor’da kaç Denizlili futbolcu var. Benim 5 bin tane lisanslı sporcum var. Neden öyle yapıyorsunuz? Niye oynatmıyormuşum? Siz kendi yöneticiliğiniz zamanında kaç futbolcu oynattınız” diye sordu. Lenger ise Denizlispor’un bir üst yapı takımı olduğunu hatırlatarak altyapıda Denizlili futbolcu oynaması gerektiğini kaydetti. Uzunoğlu son olarak büatçelerinin 6-7 milyon lira olmadığını hatırlatarak, “Başka yerdeki acınızı buradan çıkarmayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..