REKLAMI GEÇ

Milletvekiline tribün cezası verdiler

Milletvekiline tribün cezası verdiler

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e bir maç ceza verildi. Milletvekili ceza aldığını Eskişehir maçı için bilet alırken öğrendi ve konuyu meclise taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 14 Eylül 2018 Cuma, 14:28

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk tüm Türkiye’de taraftarların mağduriyetine yol açan uygulamayı meclis gündemine taşıdı. Konunun gündeme gelmesi de milletvekilinin doğrudan ceza aldığının ortaya çıkması ile mümkün oldu. Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na konuyu sordu. İşte detaylar.

HATAY MAÇINDA CEZA ALDI
Spor Toto 1. Lig’i üçüncü haftasında Denizlispor evinde Hatayspor’u ağırladı. Karşılaşmada zaman zaman tribünlerden çirkin ve kötü tezahürat da yükseldi. PFDK karşılaşmaya ilişkin raporları göz önüne alarak Kapalı A Alt ve Kapalı Üst B tribünlerindeki taraftarların tamamının kartlarını bloke etti. Bu taraftarlar arasında maçları düzenli takip eden İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de vardı.

BİLET ALMAYA ÇALIŞTI, CEZA ORTAYA ÇIKTI
Bloke olduğundan haberi olmayan Milletvekili Öztürk, pazar günü oynanacak Denizlispor – Eskişehirspor maçı için elektronik ortamda bilet satın alırken olayı öğrendi. Cezalı olduğubilet alamayacağı uyarısı ile karşılaşan Öztürk konuyu TBMM gündemine taşırken Türkiye’de kanayan bir yaraya da parmak basmış oldu.

SORU ÖNERGESİ VERDİ
Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, suçun bireyselliğine vurgu yaparak neden tüm tribünün topluca cezalandırıldığını sordu. Konuyu haksızlık olarak nitelendiren Öztürk soru önergesinde üç beş taraftarın yaptığının tüm tribüne çektirildiğini söyleyerek, “Üç beş kişinin tespiti bu kadar zor mu?” diye sordu.

KULÜBÜN SIRTINA NEDEN YÜK BİNİYOR?
Milletvekili Öztürk passolig uygulaması ile kulüplere yeni yükümlülükler ve maddi külfet getirildiğini buna rağmen suçluların tespit edilemediğini ve tüm tribünlerin topluca cezalandırıldığını hatırlatarak, “Kulüplerin sırtına yüklenen harcamalar boşuna mı yapıldı. Sistem sağlıklı olarak çalışıyor mu?” diye sordu.

Cezaların taraftarları tribünlerden ve maçlardan uzaklaştırdığına değinen Öztürk, bu durumun seyirci ortalamasını düşürdüğüne dikkat çekerek uygulamanın kulüplere aynı zamanda ilave bir maddi ceza olduğunu hatırlattı.

Öztürk 4 maddelik soru önergesinde son olarak; “Bu uygulamayı halen devam ettirmekle veya uygulamanın aksayan yönlerini giderememekteki amacınız yandaş firmaya yıllık ücret adı altında haksız gelir mi kazandırmaktır” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..