REKLAMI GEÇ

ŞAVLUK: KİMSENİN GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLİM

ŞAVLUK: KİMSENİN GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLİM

Denizlispor Başkanı Mustafa Şavluk sezon başından bu yana hakkındaki eleştirilere televizyon programında yanıt verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 23 Mayıs 2016 Pazartesi, 13:34

Denizlispor’da sezon başından bu yana taraftarın hedefinde olan Başkan Mustafa Şavluk hakkındaki eleştirilene DRT TV’de katıldığı bir televizyon programında yanıt verdi. Yeşil siyahlı kulübün malı yapısına ilişkin de bilgi veren Şavluk, birlik ve beraberliğin sağlanamadığının altını çizdi.

BU BAŞARI BENİM BAŞARIM DEĞİL

Arif Zor ve Murat Acar’ın sorularını yanıtlayan Başkan ŞAvluk yeşil siyahlı kulübün içinde bulunduğu mali sorunların kronikleştiğinin altını çizdi. Bu ortamda ligde kalmanın başarı olduğunu söyleyen Şavluk, “Bu başarı benim başarım değil. Bu başarı bu futbolcu grubunun başarısıdır” dedi.

6 MİLYON LİRA KAYNAK BULDUK

Ligin ikinci yarısında transfer yapmaması nedeniyle de eleştirilere maruz kaldığını hatırlatan Başkan Şavluk, “Ligin ikinci yarısında 6 milyon liraya yakın kaynak bulduk. Bu kaynağın yaklaşık 5 milyon lirası eski borçlara gitti” dedi.

BU İŞLER KOLAY DEĞİL

Yeşil siyahlı kulübün ekonomik durumunun çok iyi olmadığını hatırlatan Şavluk, “Bizden önceki yönetim kulüp lisansına ilişkin TFF’ye 31 Mart’ta müracaatını yapmış. Orada bir bütçe belirlenmiş ama bu bütçe gerçekleşemiyor. Buna rağmen bin hiç kimseye suç atmadım. Benden önceki yöneticiler kulübü borca sokmuş demedim. Kulüpte devamlılık esastır. Devre arasında transfer yapacaksınız, bütçeniz var ama sadece transfer tescili için 2,5 milyon liralık ödeme var. Bir önceki yönetimin raporuna göre eski futbolculara 6 milyon lira oyuncu aacağı var. Ayrıca Eskişehirspor Kulübü’ne 600 bin lire da Youla’dan dolayı ödeme var. Bu bir ay içinde nasıl ödensin. 2,5 milyon lira transfer yasağının kalkması için 3,5 milyon lira futbolcu peşinatları için nasıl ödeme yapılır” dedi.

KİMSENİN GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLİM
Şavluk sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimsenin günah keçisi değil. Kimsenin yaptığı pisliği temizlemek için kullanacağı insan değilim.

Bakın 6 milyon liralık borç ödenmezse yine ceza yiyeceğiz. Kriterler çok açık.

Denizlispor 2012 yılından bu yana puan silme cezalarını hep almış. Bu cezaların uygulanması ötelenmiş. Sanki biz sebep olmuşuz gibi kamuoyuna lanse etmek doğru değil. Bundan sonra puan silmelerde erteleme yapılmayacak. Kulübün üç puanını sildirdik. Doğru beceremedik, elimizden geleni yaptık ama engelleyemedik. Ama bu süreçte saçma sapan gerekçelerle toplum maniple edildi”

BORÇ 25 MİLYON LİRA

Yeşil siyahlı kulübün mali yapısına ilişkin detaylı bilgi de aktaran Şavluk, “Denizlispor biz görevi devraldığımızda toplam 33 milyon lira borça sahipti. Şu an itibariyle borcu 25 milyon liradır.

Bizim dönemimizde 14 milyon 750 bin liralık gelir üretildi. Yayın gelirlerinden 4,5 milyon lira, Spor Toto gelirlerinden 3,5 milyon lira, reklam ve sponsorluklardan 3,3 milyon lira, bağışlardan 2,5 milyon lira ve diğer kalemler. Normal şartlarda kulübün 8 milyon liralık geliri var. Kurduğumuz takım 10 milyon lira. Yani yıllık 15 milyon liralık bütçe yapmanız gerekiyor. Biz tüm bu şartlara rağmen gelecek yıla çok az borç bıraktık. Bu arada kaynaklarımızın 8 milyon lirası eski borçlara gitti” diye konuştu. 25 milyon liralık borcun Denizlispor için çok büyük olmadığını da hatırlatan Şavluk; “Tek sorun maalesef desteğimizin olmaması” dedi.

KOLEJ KONUSUNDA ALGI OPERASYONU YAPILDI
Yeşil siyahlı kulübün sigorta borçları, yerli ve yabancı futbolculara olan borçları, icra dosyaları, ve yönetici temlikleri ile kolejin alıcısına 4,2 milyon liralık borcu olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Şavluk, Denizlispor Koleji’nin satışına ilişkin de algı operasyonu yapıldığını savundu.

Başkan Şavluk bu konuda, “Kolejin parasını hiç etmişim. Ben mi sattım koleji. Kolejin parası Temmuz 2014’ten başlayarak yıl sonuna kadar ödenmiş ve toplam 12 milyon liraya satılmış. Resmi satış 2015 Mart ayında gerçekleşmiş. Ben Temmuz ayında göreve geldim. Neresindeyim bu işin. vergi borçları nedeniyle 4 milyon liraya yakın stok borç var. Vergi dairesi koleje haciz koymuş ve satışına müsaade etmemiş. Alıcı önce teminat vermiş daha sonra da bu parayı ödemiş. Resmiyette 12 milyon liraya satılmış. Sanki ben bunu örtmeye çalışıyormuşum gibi davranıyorlar” diye konuştu.

NEDEN İTİRAZ ETMEDİ?
Koleji satın alan işadamının 4 milyon lira için kulübü icraya verdiğini ve bu dönemde icraya itiraz etmediği için eleştirildiğini de hatırlatan Başkan Şavluk, “Alıcı firma anlaşmanın dışında 4 milyon lira ödemiş, parasını geri istiyor. Bana itiraz etseydin diyorlar. Ödenmiş, nesine itiraz edeyim. Satışı ben mi yaptım. Bunun bir de icra inkar tazminatı var. Yüzde 40 oranında. Kulübü 1,6 milyon lira daha zarara mı uğratsaydım? Bu konunun benimli hiçbir ilgisi yok. Kamuoyu maniple edildi” dedi.

“Ne kolejim var ne de başka bir şey” diyen Başkan Şavluk, “Ürettiklerimiz ortada. Derya Baltalı 2,7 milyon lira bağışladı.  Kim yapmış böyle bir şeyi… Denizlispor’a bulaşan herkes neden küstürülmek zorunda” dedi.

KONGRE KARARINI YÖNETİM ALDI
Olağanüstü kongre kararını yönetim kurulu üyelerinin aldığını söyleyen Başkan Şavluk, “Ben ilk adaylığımda da ikincisinde de son gün aday oldum. Kimse ortaya çıkamdı. Bizim Denizlispor’u kongre süreçlerinden kurtarmamız lazım. Ocak’taki kongre kararını yönetim kurulu aldı. Ben yönetimimin arkasında durdum” dedi.

BELTAŞ İŞÇİLERİ
Yeni üyelerin önünü açmamakla da suçlanan Şavluk bu konuya ilişkin ise; “Bizim 2 bin delegemiz var. Bunların 1500’ü aşkını iş adamı. Öyle söylendiği gibi çoğunluğu Beltaş işçileri değil. Fakat bu insanların yüzde biri aidatını ödüyor. Tüzüğe göre aidatını ödemeyen bırakın oy kullanmayı kongrenin yapıldığı salona bile alınmıyor” dedi.

KARAR DEFTERİNİ MEDYA İLE PAYLAŞTILAR
Kulübün karar defterinin kilit altına alınması ile ilgili olarak da eleştirilere maruz kaldığını hatırlatan Şavluk, “Karar defterimiz çarşaf çarşaf ortalıkta dolaşıyor. Defterin fotoğrafını çekip medya ile paylaşıyorlar. Çocuk oyuncağı mı bu iş? Karar defteri bizim namusumuzdur. Sahtekarlık varmış gibi davranılması yönetim kurulu üyelerine karşı ayıp değil mi? Bu defter tüm denetimlere açık. İstifa eden iki arkadaş daha önce attıkları imzayı geri almaya çalışıyor. Buna ne hakkınız var. Karar defterini bu nedenle kasaya kaldırdık” dedi. Veli Acar’a ait dosya numaralarının bile kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatan Şavluk, “Burada beni değil Denizlispor’u yıpratıyorsun. Üstelik karşı tarafın onayı alınmadan bu tür dosyaların kamuoyunda paylaşılması suçtur” dedi.

İSTİFALAR

İlk dönemde üç ikinci dönemde beş yöneticinin istifası hatırlatılan Şavluk, “Yönetimlerde istifalar olur. Bir problem varmış gibi yansıtıldı. Korku ve endişeden dolayı bazı yöneticiler istifa etti. Kulübün sürekliliği anlamında yedek üyelere davet gönderdik. Tüzüğümüzde olduğu için gönüllü yöneticileri çağırdık. Onlara bile ‘çakma yönetici’ dediler. Yönetim karar alamıyor deniliyor. Böyle sıkıntılarımız yok” dedi.

Kendisini en çok üzen istifanın Fatih Karahan’ın istifası olduğunu da söyleyen Başkan Şavluk “Kimseye kırgın değilim. Fatih Karahan’dan beklentim gelip bizimle konuşması olurdu” dedi.

İSTENMİYORSAM GİDERİM
Yorumcuların olağanüstü genel kurul kararına ilişkin sorularına ise “Anket yapsınlar. İstenmiyorsam giderim. Oyuncu arkadaşlarla konuşulsun. Onlar gitmemi istiyorsa giderim” şeklinde yanıt veren Şavluk, kulüpten temlik almak istediği yönünde suçlamalara da maruz kaldığını hatırlattı.

Şavluk bu konuya ilişkin ise, “Temlik almak istemişim. Yönetim kurulu üyeleri de korkmuşlar. Çatlak olmuş.  Syyla’nın yapılandırılması konusu bu. Futbolcuya 385 bin Euro borcumuz bulunuyordu. Görüşmelerimizde 335 bin Euro’ya indirdik. 50 bin peşin ödedik. 285 bin Euro kaldı. Futbolcu şahsi imze istedi, biz de imzaladık. Bunu da gündeme getirmedik. Bir ay sonra yönetim kurulu üyelerinden biri gündeme getirdi. Temlik kararı alalım dediler. Ben o oylamada oy kullanmadım. Arkadaşlarımız bu yönde oy verdi. Temlik kararını işleme koymadım ama bir protokol yapılmasının daha doğru olacağını ilettim. Burada yolsuzluk olan şey nedir. Daha önceki trilyonların hesabını sormaya cesaret edemeyenler Mustafa Şavluk’u neden yolsuzluk yapmakla suçlamaya çalışıyor” dedi.

Şavluk sözlerini şöyle sürdürdü: “Üç adamı işten çkardık diye ortalığı yaygaraya verdiler. Buna ben karar vermedim, yönetim karar verdi. Her ay 15 bin lira karda kulüp. İşler yine devam ediyor. Maaş aldığım söylendi. 1 lira maaş aldığımız ispatlayamazlar. Bunu yapamayacakları için bu kez belediyeden maaş aldığımı iddia ettiler.

Eskişehirspor dosyasında 600 bin lira ödedik. İcradan dosyanın kaldırılması için 32 bin lira ödenmesi gerekti. Dosya yapılandırıldığı halde 32 bin lirayı cebime atmakla suçlandık.

Transferlerin hiçbirin ben yapmadım ben sadece Recep Niyaz’ı aldım. Ali Yalçın ve Koray Palaz hocalarımızı getirdim. Hiçbir menajerle görüşmedim. Neden yakıştırma yapılıyor? Bu kadar kolay mıdır iftira atmak…

1461 Trabzon maçını kazandığımızda birileri kahroldu. Bunu herkes biliyor. Bunu değiştirmemiz lazım. Mustafa Şavluk’tan dolayı Denizlispor’a nefret duyulmamalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

horoz2   -  Bağlantı 26 Mayıs 2016, 13:29

seni isteyen yok zaten. gideceksen git!!!

horoz   -  Bağlantı 23 Mayıs 2016, 14:55

BAŞARI DERKEN!!!