REKLAMI GEÇ

TRİBÜNÜN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

TRİBÜNÜN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

Denizli Atatürk Stadı’ndaki tribünlerin bir bölümü çöktü. Taraftarlar çöken bölgenin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Bu görüntüler Denizli’ye yeni bir stat yapılmasının şart olduğunu tekrar hatırlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 14 Aralık 2018 Cuma, 11:11

Denizli Atatürk Stadı’ndaki yorgunluk belirtileri artık çıplak gözle görülüyor. Geçmişte küçük bir bölümü çöken ve onarılan statta yine maraton tribününde çökme yaşandı. Ön sırada yaklaşık 2,5 metrelik bir alanda beton kaideleri taşıyan profiller korozyon nedeniyle gücünü kaybedince bu bölümün çöktüğü anlaşıldı.

Taraftarlar ise çöken bölümün fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı. Denizlispor Kulübü yöneticileri stat içinde inceleme gerçekleştirdi.

Çökme yaşanan bölümün daha önce tahliye kapısı olduğu 80’li yılların sonunda bu bölümün de tribünün parçası haline getirildiği ortaya çıktı. Demir profiller üzerine beton dökülerek oluşturulan bu tribünde zaman içinde nemin yol açtığı paslanma nedeniyle demirlerin çürüdüğü ve yükü taşıyamadığı kaydedildi. Yeşil siyahlı kulübün çöken bölümde zaten bilet satışı gerçekleştirmediği bu bölümün güvenlik güçleri için ayrıldığı kaydedildi. Denizlisporlu yöneticiler bu alanda bir çalışma yaparak düzeltileceğini kaydetti.

DENİZLİ’YE STAT ŞART
Fiziki şartları nedeniyle artık miadını dolduran Denizli Atatürk Stadı’nın yerine yeni bir stat yapılması gerekliliği de bu çökme ile tekrar hatırlandı. Maraton tribününün diğer bölümlerinin ne kadar dayanıklı olduğu ise bilinmiyor. Yaklaşık 6 yıl önce yapılan depremsellik incelemesinde olumlu rapor verilmiş olsa bile eski stat taraftarların ihtiyaçlarına yanıt veremiyor. Türkiye’nin dört bir yerinde yeni statlar inşaa edilirken ihtiyacı olan Denizli’de bir stadın yapılmayışı tepki çekmişti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Eskihisar’da yeni bir stat yapmak için harekete geçti. Bölgede alan belirlendi ve ön çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..