REKLAMI GEÇ

TV yayınlarının yapılmaması Fırat’ı öfkelendirdi

TV yayınlarının yapılmaması Fırat’ı öfkelendirdi

Denizlisporlu Yönetici Ali Fırat maçların televizyon yayınları konusunda bir anlaşmanın yapılmamış olmasının kulüplerin bütçesinde önemli girdileri ortadan kaldırdığına işaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 09:26

Denizlispor Yönetim Kurulu Üyesi Asbaşkan Ali Fırat TFF 1. Lig’in yayın hakları ihalesinin hala TRT tarafından alınamaması ve ligin yayınlanmaması hakkında TFF ve TRT’ye sert eleştirilerde bulundu.

TFF 1. Lig’de 5. Hafta maçlarının tamamlanmasına rağmen TFF’nin yayın haklarını pazarlayamamasını büyük bir skandal olarak değerlendiren Ali Fırat: “Bu durum federasyonun 1. Lig takımlarını ne kadar önemsediğinin kanıtıdır. Takımlarımız borç içinde bir yerlere gelmeye çalışıyor, hepsi kıyasıya mücadele ediyor ancak yayın olmadığı için hiçbir gelir elde edemiyor. Yayınlanmayan bir ligde kimse takımlara sponsor olmak istemiyor. Statlardaki panolara bile reklam alamıyoruz. 1. Lig’de şuan için borçsuz bir takım yok ve takımlarımızın şuan Spor Toto gelirleri dışında hiçbir geliri de yok. Anadolu kulüpleri iflas etsin isteniyor” dedi.

Milyonlarca taraftar şehirlerinin takımlarını şifresiz olarak TRT’den izleyebilmelidir diyen Fırat “Devlet kurumu olan TRT’nin herhangi bir açıklama yapmadan milyonların takip ettiği bu ligi yayınlamama lüksü yoktur. Vatandaştan aldığı vergilerle işleyişini sürdüren TRT, bu vergilerin karşılığını vermek zorundadır. Bugün öğrendiğimiz yayın ihalesinin Digitürk’e verilebileceği haberi umarız doğru değildir.TRT gibi bir kurum varken insanların Digitürk almaya mecbur edilmesi kabul edilemez.En kısa zamanda bu konunun netlik kazanmasını ve Anadolu takımlarının daha fazla mağdur edilmemesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..