REKLAMI GEÇ

ÜSTEK: KULÜBÜN ÖNÜ AÇIK

ÜSTEK: KULÜBÜN ÖNÜ AÇIK

Denizlispor’da kongre kararı alan Başkan Mustafa Üstek sezon sonuna kadar 7-8 milyon liralık kaynağa ihtiyaç olduğunu belirterek; “Aday olmayı düşünmüyorum. Nedeni maddi konular değil. Kulübün önü açık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 12 Eylül 2018 Çarşamba, 15:25

Denizlispor’da Başkan Mustafa Üstek son dönemde ortaya atılan iddialara yanıt verirken kulübün içinde bulunduğu koşulları da kamouyu ile paylaştı.

Pamukkale TV’de bu akşam yayınlanacak olan 10 Numara prgramına konuk olan Üstek kongre kararı almasındaki gerekçenin ekonomik olmadığını söyledi, sağlık sorunları nedeniyle bu kararı aldığını duyurdu.

Yeşil siyahlı yönetimin sezon başından bu yana 7 milyon liralık katkı koyduğunu bunun 5 milyon lirasını tek başına kendisinin üstlendiğini söyleyen Başkan Üstek, “Geldiğimiz noktada artık tıkandık. Yeni bir yönetim için kulübün önü açık. Biraz kaynakla çözülmeyecek sorun yok. Sezon sonuna kadar 7-8 milyon liralık bir kaynak gerekebilir” dedi.

Kulübü devraldığında borcun 20 milyon lira olduğu bu borcu artırdığı yönündeki iddialara yanıt veren Üstek, “Biz devraldığımızda borç 20 milyon lira değil çok daha üstündeydi. Üstelik yabancı futbolcularla çok büyük problemler vardı. FİFA’daki dosyalar tamamen temizlendi. 120’nin üzerinde alacaklı bulunuyordu. Bunların önemli bir kısmının ödemeleri yapıldı. Mevcut futbolculara borçlar vardı. Onlar ödendi. Borcun 20 milyon lira seviyesine gerilemesini de biz sağladık” dedi.

Denizlispor Kulübü’nden 13 milyon lira alacağını olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Üstek, “Son dönemlerde benim gibi bağış yapan başkan yoktur” dedi.

Kongrede aday çıkacağını da kaydeden Üstek, “Büyüklerimizle bir toplantı yaptık. Kulübe maddi destek de gelecek. Ben asla aday olmayacağım. Bu destek gelse de aday olmayı düşünmüyorum. Fakat kulübün kayyuma devredilmesi gibi bir şey asla söz konusu  olamaz. Buna müsaade etmem” dedi.

İyi bir kadroya sahip olduklarını, Süperlig hedefinin gerçekleşme ihtimali olduğnu söyleyen Üstek, “Neden süperlig olmasın. Yeterki takımın, teknik ekibin ücretleri zamanında ödenebilsin. Ödemeler disiplin altına alınabilsin bu hedef de gerçekleşir” dedi.

Denizlispor için bir oluşumun gündeme gelmesi durumunda dışarıdan destekleyeceğinin de altını çizen Üstek, “Bir oluşum gerçekleşirse benim oğlum ya da damadımın yönetimde yer almasını sağlarım. Normal yöneticiler bir veriyorsa ben iki veririm” dedi.

Özellikle maddi konularda aldıkları eleştirilerin haksız olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Üstek, “Net söylüyorum. Geçen yıl biz bu takımın başına geçmemiş olsaydık direkt BAL’a düşerdik. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Biz göreve geldiğimizde kulübün ne kadar borcu var bu bile bilinmiyordu. Az denilen borçlar mahkeme giderleri ve tazminatlarla çok büyük miktarlarda karşımıza çıkıyordu. Şimdi en azından bu konuda bir mali disiplin var. Kulübümüzün ne kadar borcu olduğu biliniyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..