REKLAMI GEÇ

ÜSTEK MUCİZEYİ BAŞARDI

ÜSTEK MUCİZEYİ BAŞARDI

Denizlispor’un eksi puan cezası almaması için son bir aydır seferberlik ilan eden Başkan Mustafa Üstek, engellemelere rağmen sorunların üstesinden gelirken, TFF 1. Lig’de 4 takım puan silme cezası aldı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 21 Eylül 2017 Perşembe, 10:05

TFF Kulüp Lisans Kurulu dün toplanarak Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nı uygulamaya koydu. Süperlig, TFF 1 ve TFF 2. Lig’lerdeki takımların uygunluk başvurusunu değerlendiren kurul eksiklerini tamamlamayan bazı kulüpleri -3 (Eksi 3 Puan) ile cezalandırdı. Denizlispor’un da yer aldığı TFF 1. Lig’de Balıkesirspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Manisaspor puan silme cezalı ile karşılaşan takımlar oldu.

Kurul ayrıca TFF 1. Lig’den Boluspor ve Ümraniyespor’a  para cezası uyguladı ve eksiklerini tamamlamaları için 30 günlük ek süre verdi. Kulüpleri Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali kriterlere göre değerlendiren kurul, değerlendirme sonunda büyük sorunları olan Denizlispor’un tüm dosyalarını tamamladığını gördü.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri yeşil siyahlı kulübün tüm dosyalarını eksiksiz tamamladığını, en düzenli dosyasının yeşil siyahlı kulübe ait olduğunu belirterek Denizlisporlu yöneticilere teşekkür etti.

Yeşil siyahlı kulübü en çok sıkan konu ise mali konular oldu.

Eski teknik adamlar ve futbolcuların yanı sıra, personele de borçları bulunan yeşil siyahlı kulüpte tüm yönetim seferber olarak 100’ün üzerindeki alacaklı ile temasa geçti ve bazı borçların tamamını öderken bazı borçları da taksitlendirerek alacaklıların iznini aldı.

Kulüp Lisansı kapsamındaki alacaklılara yaklaşık 6,5 milyon liranın üzerinde borcu bulunan yeşil siyahlı kulüpte yöneticiler 2 milyon 300 bin liraya yakın kaynak kullanarak sorunları giderdi.

İŞTE ÜSTEK MUCİZESİ
Geçen sezonun son bölümünde daha kulübün başına gelmeden önce futbolcuların 600 bin liranın üzerinde prim ödemesini yapan Başkan Mustafa Üstek bu süreçte adeta mucizeyi yarattı. Ligden düşme olasılığı bulunan yeşil siyahlı kulübü ligde bırakan Üstek, transfer yasağı nedeniyle yeni oyuncularla anlaşma olanağı olmadığı için süratle iç transfere yöneldi. Akhisar Belediyespor’a giden Alperen Babacan dışında iç transferi firesiz bitiren Üstek, kamp dahi yapamayan yeşil siyahlı takımın sezon öncesi iki etaplı kamp yapmasını sağladı.

Bu sırada süratle borç ödemeye başlayan Üstek ve yönetimi futbolcuların geçen sezondan paralarını almadıklarını öğrenince önce bu borçları kapattı. Ardından yeni sezon için futbolcuların peşinatlarını ödeyen Üstek, kapıya dayanan bazı borçları da tamamen bitirdi. Bu süreçte yaklaşık 7 milyon liranın üzerinde kaynak kullanan Üstek bu kaynağın büyük bölümünü kendi cebinden karşılarken yönetiminden de bir miktarı bağış olmak üzere önemli ölçüde destek aldı.

Denizlispor’da biten güven ortamını yeniden tesis eden Üstek son olarak Kulüp Lisans uygunluğu için çalışma başlattı. Denizlispor’un lige eksi puanla başlayacağından emin olan bazı çevreleri yanıltan Üstek bu işin de üstesinden geldi. Şimdi tek isteğinin sportif başarı olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Üstek önceki günkü açıklamasında kulübün borcunun15 milyon lira seviyesine gerilediğini belirtirken, yeni oluşturacakları kaynaklarla bu borcu sezon sonuna kadar yeni borçlar yapmadan 12 milyon lira seviyesine çekmek istediklerini açıkladı. Yeşil siyahlı kulübün kronikleşen yabancı futbolcu alacakları konusunu da çözen Üstek, geride kalan süreçte kendilerini engellemeye çalışan bir kesimin de olduğunu belirtti.

NECİP İRDEM İSYAN ETTİ
Tüm bu gelişmelerden sonra Denizlispor Altyapıdan Sorumlu Asbaşkanı Necip İrdem sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak yaşanılan süreci değerlendirdi. İrdem, “Lütfen biraz emeğe saygı duyun. Borcu sen etmedin ama borç biliyorsun, ödemek için emek gün sarf ediyorsun, zamanla yarışıp para buluyorsun, üstelik bunları kendin için yapmıyorsun, arma için mesai harcıyorsun takdir ve alkış bekleyip hata yapıyorsun. Mesai arkadaşlarınla kavga ediyorsun, üstüne üstelik küfür yiyorsun… Neden? Sevdiğin arma için. Ama biliyorsun bizi alkışlayan, helal olsun diyen birileri var ve mutlu oluyorsun. İşte o bize yeter Mustafa Üstek…” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..